Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Antykoncepcja w związku

Polecane posty

Gość gość

Dlaczego większość z Was truje się tymi przereklamowanymi tabletkami antykoncepcyjnymi skoro istnieją bardziej skuteczne i wygodniejsze możliwości antykoncepcji?

Gość gość
znaczy jakie?

Gość gość
przereklamowane? a dla kogo mało skuteczne są tabletki? nikt nie narzeka.

Gość gość
no jakoś założyciel/ka wątku żadnych w jej mniemaniu rewelacyjnych metod nie podał/a

Gość gość
haha zauważyłam. może źle je stosowała wpadła i chce nastraszyć inne? lub źle dobrała ... cóż. zaśmiecanie forum

Gość gość
albo nie moze brać i z tej złości tak pisze :D

Gość gość
dla mnie przyjmowanie tabletki codziennie jest bardzo wygodne! nikt przereklamowanych nie bierze a dobiera sobie sam

Gość gość
Ostatnimi czasy dość sporo dziewczyn na forum wpadło mimo stosowania tabletek, poza tym mają sporo skutków ubocznych, chodziło mnie o takie metody jak: zastrzyki antykoncepcyjne, plastry, wkładki wewnątrzmaciczne, spirala antykoncepcyjna, wkładka hormonalna, krążek dopochwowy, dużo lepsza od tabletek jest wkładka hormonalna która charakteryzuje się jeszcze większą skutecznością niż tabletki, nie "rozwala" żołądka, wątroby, nie powoduje spadku libido, nadwagi, a nawet skraca i minimalizuje bóle menstruacyjne ma działanie długotrwałe, ale mimo to można wyjąć w każdym dowolnym momencie, tylko jak to bywa z metodą hormonalną trzeba czekać później na płodność. Według wskaźnika Pearla skuteczność to aż 0,2 dla porównania wazektomia u mężczyzn to 0,1 czy sterylizacja u kobiet 0,5.

Gość gość
tylko szkoda że nie pomyślałaś że nie za dobrym pomysłem jak się jeszcze nie rodziło jest spirala bądź zastrzyk.

Gość gość
Mi np lekarz odradzał plastry bo mówił że są gorsze bo wchłaniają się cały czas a tabletki ok. 2 godzin

Gość gość
Co za, za przeproszeniem, p********ie. :o

nie podobają ci sie tabletki - nie bierz. Chcesz używać plastra lub czegoś innego - używaj. Nie masz poważnych problemów w życiu?

Gość gość
metody naturalne świetnie działają jak jest się w stałym związku i zna swoje ciało

Gość gość
Do: pat8806 Nie chodzi mi o to co mnie odpowiada a co nie, zastanawiam się tylko nad fenomenem tabletek, przecież zawsze taką metodę można przypadkowo zaniedbać, można zapomnieć, a przy wkładkach hormonalnych takie niebezpieczeństwo odchodzi w zapomnienie.

Gość gość
Metody naturalne są skuteczne, ale są dość trudne i wymagają sporego zaangażowania. A przy zaburzeniach hormonalnych są jeszcze trudniejsze.

Gość gość
Dziękuję, nie chce urodzić dziecka ze spiralą w głowie. 🖐️

Gość gość
Tabletki są najtańsze spośród dostępnych środków hormonalnych. Metody długotrwałe (np. spirala) końcowo wychodzą taniej, ale jest to duży wydatek jednorazowo.

Gość gość
popieram pat

Gość gość
gość 14.08.13 hahaha dobre;-) wymieniłas tyle sposób.. tyle przyczyn widzisz? zaszły bo chciały! wybrały tabletki a nie pilnowały regularności w braniu. jak człowiek zapomina to niech weźmie spiralę haha a potem powstanie temat "a słyszeliście że ona się wrasta w macice? :-O" każda wybiera metodę antykoncepcji taka która jest dla niej najlepsza. widocznie niektórzy nie postrafia brać tabl a się za nie biorą

Gość gość
Obecnie kobiety muszą stosować stałą antykoncepcję.Jest to wymógł chwili.Przy braku pracy nie mozna pozwolic sobie na ciąże.Dlatego jest dużo róznych srodków i kazda z nas znajdzie coś dla siebie.Na zachodzie trudno znależć kobietę nie stosującą antykoncepcji.Ten wymógł dotarł już do Polski.