Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zaczęłam staż jako opiekunka w dps każą mi przewijac ludzi

Polecane posty

Gość gość

Wiem ze praca jak praca ale nie tego się spodziewałam tymbardziej ze w zakresie obowiązków nie było o tym mowy l, już pierwszego dnia pokazali mi co i jak i musiałam zmienić pampersa 3 starszym mężczyznom, i do tego jedna para rękawiczek ma starczyc na cały dzień, nie chce tego robić bo jestem zbyt wrażliwa, jakie będę konsekwencje z racji przerwania stażu?

Gość gość
kpisz sobie? a ty co myslalas, ze w dps-ie to tylko bedziesz staruszkow po glowie glaskac? dbanie o higiene starszych ludzi nalezy do obowiazkow opiekuna i nikt ci nie musial tego mowic, powinnas to sama wiedziec, panno wrazliwa :O

Gość gość
Ale ja wcale nie chciałam iść na ten staż, kończyłam studia w zupełnie innym kierunku, ale potrzebna mi jest praca tylko zspewniali mnie ze ta czynność będą tylko pielęgniarki wykonywać, o jak się nie zgodzę to mnie wykresla z up, a teraz jestem pewna że nie chce tego robić

Gość gość
przerwij, ja przeiwjam ale swojaj babcie, rozumiem cie

Gość gość
jak się zatrudniałam na ten staż, to myślałam, że będę siedzieć, pić kawę, a w wolnej chwili malować paznokcie :( a oni mi każą zmieniać pampersy :( co za chamstwo :(

Gość gość
taki jest los młodych pracowników, stażystów

Gość gość
wspolczuje ci:( przerwij, albo pogadaj najpierw z dyrektorka, ze mialas tego nie robic...

Gość gość
Głupi potrzyw! Wiedziałam że będzie ciężko ale ta praca mnie przerosła

Gość gość
Też miałam staż w dps, do tego ludzie z głębokimi odlezaynami rany i smród którego opisac się nie da :o wspołczuje byłam 3m-ce brrrrrrr

Gość gość
A ktoś się orientuje czy będą jakieś konsekwencje w up oprócz wykreslenia z listy bezrobotnych i czy będę miała jeszcze możliwość odbycia stażu na innym stanowisku bo jestem po bankowości

Gość gość
Jeśli jeszcze nie wzięłas żadnej wypłaty to nie ma żadnych konsekwencji. A jak już wzięłas to.szukaj innej pracy i się wtedy zwolnij,wtedy też nie ponosisz konsekwencji.

Gość gość
fakt - ten smród jest porażający :O i wszystko nim przesiąka - włosy, skóra, ubranie :o katorga a nie praca - a płacą tam zwykłą jałmużnę :O

Gość gość
Oczywiście pod.warunkiem,że jak znajdziesz inna to wtedy nie ponosisz konsekwencji.

Gość gość
Pracuje jako pielęgniarka na oddziale intensywnej terapii. Zmienianie pampersów należy do moich czynności. Nie ma salowych. Poza tym myje pacjentów, golę mężczyzn, robię intubację (to jest gorsze niż zmiana pampersa). I żyję.

Gość gość
też kiedyś będziesz stara i niedołężna i ktoś ciebie będzie musiał przewijać

Gość gość
sorry, a skoro jestes po bankowosci, to nie mialas obowiazku przyjmowac stazu jako opiekunka podcierajaca d**y

Gość gość
Rzuć to i wyjedź za granicę. Lepiej podcierać d**y starym żydom w Germanii 🖐️

Gość gość
naprawde wspolczuje tym osobom, ktore musza tam pracowac:(

Gość gość
nie łżyj. pielęgniarka nie ma prawa intubować. lekarz albo ratownik medyczny się tym zajmuje. ps. to fakt - jak już zmieniać obesrane pampersy to nie w ryżej POlsce :O - ucz się niemieckiego i wyjeżdżaj

Gość gość
Dziękuję za odp, wiem ze nie musiałam przyjąć ale nie chciałam stracić statusu bezrobotnej, zdaje sobie sprawę ze tez kiedyś być może będę potrzebować takiej opieki ale ciekawe ile osób z was zgidziloby się robić te wszystkie czynności za 800zl, ja przez ta prace całkiem straciłam apetyt, nawet w domu nie mogę prawie nic przelknac i ten ciągły stres na samą myśl o pracy

Gość gość
najlepiej rzucić

Gość baska2516
Ja też właśnie staram się o staż w DPS-ie, ale to co napisałaś jest na poziomie pods. Trzeba było się z tym liczyć, że idąc tam będziesz TYM ludziom pomagać. Moim zdaniem powinnaś zrezygnować, bo kompletnie nie nadajesz się do takiej pracy, tam powinni pracować ludzie, którzy lubią pomagać, a do tego trzeba być bardzo odpowiedzialnym, a Ty nie jesteś.

Gość remneetaad7daaeai ewa
Jesli nie , ialas tego w zakresie obowiazkow to zglos to do urzedu i tyle. Proste. A za 8 stow to nie ma sie co meczyc fakt to kpina za tak ciezka prace Jedz do niemiec lepiej to za zmiane pamprsow jednej tylko osobid bedziesz miala 1000 euro na czysto. Gdzie za 8 stow , masakra

A rekawiczki trzeba zmieniac po kazdym pacjencie takze to tez mozesz podac w urze♥

Jaką decyzję podjęłaś autorko?