Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karo1234

Proszę o radę

Polecane posty

Gość Karo1234

Witam drogie panie. Otóż zwracam się tutaj z pewnym zapytaniem, które jest bardzo ważne dla mnie dlatego też proszę o normalne wypowiedzi. Mam 18 lat, mój chłopak 19, jesteśmy już prawie 4 lata razem i wiadomo, że chcemy być jak najbliżej siebie. Dużo ostatnio rozmawiamy o seksie. Wiem, że on by już chciał, ja w sumie też, ale jeszcze trochę się obawiam. Nigdy tego nie robiliśmy... Chciałam zapytać o jakieś porady dotyczące antykoncepcji. Chodzi o to, że ja jestem źle nastawiona do tabletek i raczej nie chcę ich brać. Naczytałam się, że można przytyć, może zniszczyć się cera, w przyszłości można mieć problemy z zajściem w ciąże, etc... Rozważałam też plastry, ale nie wiem czy one nie działają tak samo. Czy wystarczyłaby zwykła prezerwatywa, plus ewentualne liczenie dni płodnych? No i oczywiście chłopak nie kończyłby we mnie. Jakie macie zdanie na ten temat? Dzięki za odpowiedzi i proszę bez szyderstwa, ale jestem trochę zielona, a za nim coś zrobię chciałabym się dowiedzieć co nieco. ;)

Gość jaro4321
najlepiej niech konczy u listonoszki :)

Gość gość
ja jak byłam w Twoim wieku to właśnie tak się zabezpieczałam gumki uważałam w dni płodne chłopak raczej wychodził jak kończył tak na wszelki wypadek jakby gumka pękła na początku używalismy też pantex oval - to było jak miałam 18 lat. teraz mam lat 26 i zabezpieczam się tabletkami ale do tego czasu nigdy w ciąży nie byłam

Gość Karo1234
jaro4321 twoja odpowiedź jest godna pożałowania.... Jak nie masz nic konkretnego do powiedzenia to się nie wypowiadaj. a ,,gościowi" dziękuje ;)

Gość gość
proponuje gumki z wyższej polki;-) żadne cienkie albo biedronkowe. jest tez prezerwatywa dla kobiet spirale etc. udaj sie do ginekologa-on wszystko ci wytłumaczy. dobrze dobrane tabletki nie są zle :-) możesz brać je na początku a potem wybrać inna metodę antykoncepcji :-) kw

Gość gość
a tam gumki z wyższej półki tez tak uważałam jak mi ostatnio durex nie pękł a to był xxxxowy raz z gumką po iluś tam latach więc chyba każda marka prezerwatyw może pęknąć

Gość gość
ja też jestem źle nastawiona do tabletek. plastry mogą się odklejac. mają to samo działanie co tabl. jednak na początek ginekolog zaproponowała mi na początek tabletki X 24+4 . Czuje sie dobrze .

Gość gość
więc może na początek gumka plus globulka anty jest z tym trochę więcej zamieszania no ale zawsze w tym czasie kiedy się globulka rozpuszcza można prowadzić grę wstępną

Gość gość
też kupuje durex . i też raz pękła. ale już wiem żeby nie kupować jasnoniebieskich. inne sa okej:-P

Gość gość
a to są te ze środkiem nawilżającym? bo my też mieliśmy jakieś niebieskie

Gość gość
tak . i pękła co najlepsze po założeniu. a druga w trakcie. dobrze że jestem panikara:-P i zawsze je sprawdzam. teraz biorę granatowe. nawet grubsze i też ze środkiem nawilzajacym ale z tymi przygód nie było więc nie zmienię już na żadne morskie niebieskie itd

Gość gość
plus ewentualne liczenie dni płodnych =============================== Dni płodnych się nie wylicza. :o Wszystko to ci napisałaś o tabletkach to mity. Jedynym realnym zagrożeniem wynikającym z przyjmowania tabletek jest zakrzepica.

Gość gość
*to co napisałaś

Gość gość
jeśli nie chcesz brać tabletek to opcja gumka plus globulka są całkiem sensowne sama kiedyś stosowałam globulki bez prezerwatywy, nie zaszłam w ciążę ale z zegarkiem w ręku pilnowałam czasu jaki był opisany w instrukcji, trochę upierdliwe ale jeśli nie chcesz zajść w ciążę i mieć pewność to warto znieść tę niedogodność po części ten czas "oczekiwania" był dobry bo facet w tym czasie musiał z konieczności zaangażować się w grę wstępną, uczyło go to odpowiedzialności

Gość gość
zgadzam się z portem powyżej. dni płodne tylko ginekolog ci ustali podczas badania. nasz organizm nie chodzi zawsze jak w zegarku. pomylisz sie i lipa