Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy byloby Wam wstyd

Polecane posty

Gość gość

Założymy, ze (tak jak ja) wyjechałyście po LO z Polski. Za granica pracowałyście fizycznie (opieka nad dzieckiem, sprzątanie) i w większości z Polakami, język podszkoliłyście, ale nadal sporo brakuje do perfekcji. Oszczędności praktycznie zero, bo mało zarabiałyście Musicie wracać do kraju...Czy byłoby Wam wstyd? I co byście robiły po powrocie?

Gość śledzionka
Byłabym z siebie dumna. Pewnie wyjechałabym znowu albo poszła na studia.

Gość gość
nie nie byłoby wielu z nas tak wraca życie to nie bajka, nie każdy wraca rokefelerem z zagranicy

Gość jaro4321
a czego sie wstydzic? czy kazdy jedzie za granice po to aby po powrocie zadac szyku wsrod sasiadow?

Gość gość
dumna bym nie była. większość moich znajomych, którzy wyjechali po LO znają język perfekt, często mają pokończone tam studia i już dawno nie pracują fizycznie. nie wiem czy jest sens wracać- tutaj też będziesz pracować fizycznie[jeżeli w ogóle] i za mniejszą kasę.

Gość gość
wstydzic to sie powinien ten kto nic nie robi i wyciaga lape do panstwa o pomoc!

Gość gosc autorka
Ale w kraju, w którym jestem tez jest bardzo, bardzo ciężko z praca Bezrobotnych mnóstwo i konkurencja ogromna. Jest, ale tylko dla specjalistów A nikt za darmo trzymał mnie tu nie będzie...

Gość gość
Po co wracasz??

Gość gosc autorka
Aha, to ze tu się niby zarabia więcej to tez nie ma aż takiego znaczenia jeśli się pracuje fizycznie, bo koszty życia są nieporównywalnie większe i za tyle, co ja zarabiałam ma się tylko na pokój, bilet, jedzenie, telefon i niewiele wiecej

Gość gość
większość z was pisze że to nie wstyd ale jednak pomyślcie koleżanki znajomi życzliwi wiadomo jacy są za plecami nabijać by się nabijali mówili by ot pojechała swiat zawojować

Gość gosc autorka
@gosc 14:03 - bo tu nie mogę znaleźć żadnej pracy i nie ja jedna, bo jest teraz cholernie ciężko...to co mam robić?

Gość taktaktaktak
A w jakim państwie jesteś? Nie masz jakichś znajomych gdzieś indziej którzy by Ci pomogli?

Gość gosc autorka
Wielka Brytania i naprawdę jest lipa, jeśli nie jesteś specjalista (lekarz, informatyk, prawnik) Mam kuzynkę w Szwecji, ale ona pomoc nikomu nie ma zamiaru

Gość taktaktaktak
No to wierze, że może być ciężko. Jedź tam gdzie jest euro. Np do Niemiec. A masz faceta? Dziecko? Czy jesteś sama? Zawsze jak wrócisz możesz zgłosić się z kimś (sama bym się bała) do biura żeby poszukali pracy za granicą. ;)

Gość gosc autorka
Dla takich osób jak ja (pracujących fizycznie) dobre czasy w UK minęły, bo osób szukających takiej pracy jest cale mnóstwo i prawie każdy może być sprzątaczka, kelnerka, wiec na 1 miejsce przypada po 100 i więcej chętnych, no i ciągle się nowi zjeżdżają...Zycie drożeje i jak nie masz pracy to jesteś w d...:/ Jestem sama, nie mam chłopaka, ani dziecka.

Gość gosc sc
@gosc 14:06 - ale to co ludzie mówią to niech sobie mówią czy myśli, mnie to w ogóle nie interesuje, bo nikt mi nie pomoże

Gość gość
to co sie pytasz mi by było wstyd mam paskudne sąsiadki pamietam jak my mielismy wyjechać wredne baby nabijały się ciągle że wrócimy z podwiniętym ogonem dogaduszki itd. nie mam sił na takie ploty i wredne sąsiadki mi by było wstyd

Gość gość
Nie, nie byłoby, wstyd to kraść i krzywdzić.