Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak myć

myć pupę dziecka chusteczkami czy wodą

Polecane posty

Gość jak myć

niedługo zostanę po raz pierwszy mama i zastanawiam się czy myc pupę dziecka wodą czy chusteczkami? jak myślicie? czy jakoś na zmianę? a jeżeli woda to samą czy z mydłem dla dzieci, przegotowana czy zwykłą z kranu?

Gość gość
w domu miałam miseczke zwoda i odrobina płynu i duże płatki kosmetyczne a na wyjścia chusteczkę

Gość violkaxfasolka
najlepiej woda z mydelkiem dla dzieci wtedy odparzenia sie nie beda robic,moja akurat miala z tym problem i przy kazdej zmianie pieluchy mylam ja woda ale jak juz byla troszke wieksza to chusteczkami.

Gość gość
ale myć po kupie, czy myć w ogóle? my w tej 1 syt używamy wacików z ciepłą wodą z kranu, tzn używaliśmy, chodziło bardziej o kase ;) teraz jest maks 2 kupki dziennie, więc używamy chusteczek :)

Gość gość
violkaxfasolka my nie musieliśmy mieć płynu-zwykła woda wystarczyła, gdy pojawiło się odparzenie w szpitalu (inkubator, więc ja nie miałam jak mu zmieniać pielusi) zastosowaliśmy sudocream i stosujemy go do dziś-zero odparzeń, a gdy pojawia się zaczerwienienie wystarczy raz posmarować :)

Gość violkaxfasolka
Moja miala takie odparzenia ze zadne sudokremy nie pomagaly,w szpitalu smarowaly takim czerwonym płynem po ktorym schodziło,a zalatwiala sie po 11 razy dziennie hehe

Gość gość
każde dziecko inne, dlatego po co autorka ma sobie dodawać roboty? póki nie ma problemów-sama woda wystarczy :]

Gość meni
Woda z mydelkiem najlepsza. W przypadku zachusteczkami bo bardziej sie podraznia przeciez tam jest chemia. powodzeniazerwienienia nie wolno wycierac h

Gość jak myć
więc będę się starała myć pupę wodą, a na wyjazdach itp chusteczkami :) chociaż wiadomo, że chusteczki są wygodniejsze, ale zdrowa pupcia dziecka ważniejsza

Gość gość
wtedy kiedy tylko możesz to woda, a kiedy mniej czasu czy akurat wygodniej to chusteczką, bo te chusteczki to są takie sobie, ja używałam w ciąży i strasznie to piekło szczerze mówiąc zresztą poużywaj sobie.....pamiętaj też że często te firmowe są nic nie warte bo się dzieci uczulają, ja używam dada z biedronki - tzn każde dziecko jest inne ale moja np na pampersy Johnson miało uczulenie, nie znaczy że u Twojego tak będzie, jak masz koleżanki które używają to popożyczaj po kilka chusteczek żebyś mogła przetestować.

Gość rodziłam w Bielańskim
W domu wystarcza woda i duze kwadratowe waciki.