Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mogę karmić tym kota

Polecane posty

Gość gość
no mój też czasem na groszek i kukurydzę z puszki się pokusi :) oczy miałam jak 5zł jak zobaczyłam pierwszy raz jak to je... i tak po czasie gapił się na mnie jak jadłam melona i już wiedziałam że tez będzie lubił :D i tak wcina sobie melona razem ze mną co jakiś czas, ale arbuza już nie lubi ;)

Gość gość
Co te biedne koty jadały dwadzieścia, pięćdziesiąt i więcej lat temu, kiedy nie było jeszcze kociej karmy w sprzedaży? Chyba wiecznie chodziły głodne.

Gość gość
No myszy jadły i piły mleko.

Gość Gieniek w gomaczkach
Kupuj mu tylko cielęcinę!

Gość gość
Też karmię kota konserwami "dla ludzi", surowym mięsem, pije zwykłe mleko z kartonu, je parówki i kiełbasę i ma pięknie lśniącą sierść i zdrowy jak ryba.

Gość gość
Święta racja kiedyś nie było tego syfu w puszkach dla kotów i były nasze pupile karmione tym co sami lubimy Moja kotka uwielbia drób gotowany z zupy np pomidorowej sery śmietany. Dostaje dobrej jakości sucha karmę ale nie często ja je i jest bardzo szczęśliwym kotem:)

Gość gość
Ja karmiłam koty tylko karmą poleconą przez hodowcę i mięsem. Raz porcjowałam bigos, żeby zamrozić i trochę odgrzałam sobie, dałam na talerz i na chwilę to stało, wyciągałam ze zmywarki. Odwracam się i koty jadły ten bigos z mojego talerza, tak jakby je ktoś głodził się rzuciły. Pozwoliłam im dokończyć, dużo tego nie było. Koty żyją, nawet nie miały biegunki, nic. Mają czasem potrzebę poczęstować się domowym jedzeniem jednak te futrzaki :-)

Gość PurePurple
Koty często uwielbiają (ale nie wszystkie) ryby, szczególnie rzeczne (np. płoć). Mogą jeść serca, wątróbki, żołądki, które tanio można kupić. A od karmy, pod względem pożywności, często bardziej opłaca się nawet mielona. Chociaż dawałbym czasem kotu karmę, dla witamin.