Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mogę karmić tym kota

Polecane posty

Gość gość

Wiadomo że te wszytskie karmy zawierają tylko 4 % mięsa. Te wiskasy. A gdybym tak kupowała mojemu kotu gulasz angielski z Biedronki. Ma ok 92 % mięsa i puszka kosztuje ok 5 zł.

Gość tonka mala
nieeeeeeeeeeeeeee juz lepiej kup surowe mięso drobiowe... albo lepsze puskzi - eukanuba, animoda...z zajrzyj na zooplus.pl - tam sprawdz skąłd i ni ekarm kota szitem!!

Gość gość
ja karmię kota gównem gdyż ma dużo białka

Gość tonka mala
w ludzkich puszkach jest sł i inne g.... !! otrujes zkota, poza tym obawiam sie ze on nie tknie gulaszu ;) :D

Gość gość
kup kotu dobrej jakości karme albo karm po prostu miesem jedzenie dla ludzi nie jest dla kota dobre

Gość Kasia44
Mój kot je suchą karmę, pasztet z indyka itp.Trzeba uważać czym karmimy kota.Ostatnio dałam serca drobiowe i zwrócił,dostal uczulenie.Teraz nie wiadomo co za przyczyna?Byłam z kotkiem u lekarza i dostaje zastrzyki na odczulanie i zeby go nie swędziło ponieważ drapał się do gołej skóry.

Gość gość
mięso drobiowe!? kogos tu p*****lo? jesli surowe mieso to wołowina a nie żaden kurczak :O

Gość gość
A dlaczego nie drób wielki znafco? :classic_cool:

Gość gość
W gulaszu angielskim jest mięso wieprzowe i trocę tłuszczu. Nie stać mnie na drogie karmy. Mając do wyboru wiscasy to wolę mu ten gulasz dać. Ludzie jedzą i żyją to i kot od mięsa wieprzowego nie umrze

moje trzy koty jedzą wszystkie rodzaje mięs i mają sie dobrze, bez przesady z tym kurczakiem każdy kot może byc uczulony na każde mięso, co nie znaczy, ze my mamy jeść kurczaki po 6 zł za kg a nasze koty wołowinkę za 30 zł za kg lepiej kupić jakiekolwiek mięso (gdzie masz 100% mięsa) niż nawet najlepszą puszkę, gdzie oprócz iluś tam % mięsa masz jeszcze konserwanty, sól, soję i inne zbędne kotu składniki do tego niech jakieś kulki zawsze leżą w misce i woda i wystarczy z kulek polecam animondę, smakuje moim wszystkim kotom, nie mają po niej uczulenia, chętnie ją jedzą i jest w miarę tania

Gość gość
gość mięso drobiowe!? kogos tu p*****lo? jesli surowe mieso to wołowina a nie żaden kurczak xx a to niby czemu? nie wolno dawać kości z kurczaka ale mieso jak najbardziej mozna!

Gość gość
gość W gulaszu angielskim jest mięso wieprzowe i trocę tłuszczu. Nie stać mnie na drogie karmy. Mając do wyboru wiscasy to wolę mu ten gulasz dać. Ludzie jedzą i żyją to i kot od mięsa wieprzowego nie umrze xx wieprzowina???? chyba sié źle czujesz! albsolutnie nie wskazana dla kota! a poza tym po kiego masz zwierzaka jak cie nie stać na zywienie go????

Gość gość
ja karmię koty bezdomne tym co mam resztki obiadowe, skóry z kurczaka, puszki Whiskas, Kitekat, czasem jakieś tańsze, parówki itp. lepiej że daję im to niżby miały głodować koty wbrew pozorem są wybredne bo byle czego nie zjedzą nie jedzą np. gotowanych jaj albo karmy która zamoknie od deszczu, same decydują co im dobrze pachnie a co nie

Gość gość
Mój kot teraz je bardzo niezdrową mysz polną. Zje ją ze sierścią, wnętrznościami, pazurami, kośćmi. Na pewno po tym zdechnie bo to niezdrowe. Jak po kurczaku ma być mu niedobrze to po myszy tym bardziej:O Szkoda kotka :I

Gość gość
kto rodziców notorycznie podkrada jedzenie psu sąsiada więc w menu było ostatnio kiełbasy grillowe, karkówka, kaszanka.... nie pytałam go czy mięso było przyprawiane i czy nie było za dużo papryki .... oczywiście nie gardzi również złowionym ptactwem: wróble, sroki i inne myszy nie lubi, nie wiem czemu ;-(

Gość gość
Ja kota karmię konserwami dla ludzi, poza tym je wszelkie wędliny sklepowe, ser biały, żółty, topiony, jogurt naturalny, boczek, parówki, makaron na ciepło z mlekiem, pije smietanę. Nigdy nie jadł typowego jedzenia dla kota i jest okazem zdrowia. Wcześniej takich karm nie było i zwierzęta jadły zazwyczaj resztki ze stołu i żyły.

Gość postępowy pan co pali kota
mój kot jak zeżre złapaną myszkę to wyrzyguje potem taki fajny mały szkielecik. uciecha w domu jak cholera. ale te nasze kotki słodkie :-)

Gość gość
Kot właśnie skończył pałaszowanie myszki. Oblizał się i wypił całą miseczkę mleka. Teraz myje się do snu. Nie umarł. Wygląda na zadowolonego.

Gość gość
moje poprzednie koty też jadły wszystko to co my, rekordzistka miała 17 lat blokers którego dokarmiam ma około 10, bo od tylu lat go już karmię.... chyba więc ta dieta mu nie szkodzi, skoro wg podręczników wolno żyjące koty dożywają 3-4 lat

Gość gość
łatwiej chyba wymienić czego koty nie zjedzą niż to czym nie gardzą moje lubiły makaron z sosem pomidorowym, bezy, ser topiony, biały ser, bitą śmietanę, surowe jajka, wątróbkę, pasztety, gotowane warzywa typu marchewka z groszkiem, szpinak, ziemniaki z sosem, galart

Gość gość
bo Twój kot jest zacofany.Musi to polski kot,bo nowoczesny,europejski jadłby ,,łiskas,,

Gość gość
zacofany kot :D hahahahah dobre :D:D:D:D:D

Autorko nie przejmuj się- daj mu czasem tej konserwy i na serio pomyśl o kupowaniu mu zwykłego surowego mięsa. To nie są duże koszta- np. jeśli masz na ten cel 5 czy 10 zł to powiedz w sklepie, żeby pani nałożyła Ci za tą kwotę trochę mięska np. gulaszowego, czasem np. wątróbkę czy kurczaka. Wcale nie wyjdzie Cię to drożej niż kupno puszki. A komentarzami w stylu "po co ci zwierzak jak nie masz kasy" wcale się nie przejmuj. Połowa tych marudzących ma pewnie dyplomy z weterynarii... naczytają się głupot i pouczają wszystkich jak leci. Piszą Ci dziewczyny, ze ich koty wsuwają myszy, ptaki i jeszcze żyją. Moja kotka niestety też uwielbia chudą szynkę "dla ludzi" i jeszcze nie umarła. Jest zdrowa i ma prawie 10 lat :)

Gość gość
hmmm ostatnio myślałam że mój kot jest chory bo nnie chciał jeść puszki..... a ta franca nie chciała jeść bo wyczuła że robię pieczoną karkówkę.... rano rodzicom zwinęła kawałek z garnka.... ma się ten instynkt mięsożercy !!!!

Gość gość
Dokładnie, wołowina a nie jakiś kurczak, bo wołowina to naturalne pożywienie kotów domowych, koty domowe zanim je udomowiono polowały na bawoły afrykańskie i indyjskie od setek tysięcy lat, nigdy nie jadły ptactwa bo im szkodziło... Nosz otrujecie kotka mięskiem z piersi kurczaka, kupcie mu żywego byka, on mu nie zaszkodzi :-) ...i w żadnym razie mięs które jedzą durni ludzie, karmy dla kotków robione są z wołowiny z Kobe i czarnych świń iberyjskich, jak bum cum! No i żebyście się czasem nie zesrały ze strachy że kotkowi mięsko zaszkodzi :-)

Gość gość
mój kot lubi tylko wątróbkę drobiową i pierś. Nigdy dużo tego nie je, ale 2 razy w tygodniu dostaje wątróbkę z kurczaka taką jedną ;) I od czasu do czasu pierś z kurczaka, ale muszę mu ją kroić bo dużymi kawałkami gardzi. Wołowego nie lubi, powącha i zostawi. Wątroba jest u niego na 1 miejscu :)

Gość gość
moje koty lubia mleko, ser, chleb z pasztetem, wszelkie wedliny, mieso surowe jak i gotowane wszelakiego rodzaju, najbardziej z rosolu, a takze zupy z obiadu, gotowane warzywa jak kalafior, fasolka, kukurydza z puszki, a nawet chlodnikz pomidorow i cebuli, no i gotowane jajka. i co? mam koty od przeszlo 20 lat, zaden nie zdechl z zatrucia, wszystkie dozaywaly kilkunastu lat.

Gość wredna jędza z kropką
Nie dawaj wieprzowiny, a już na pewno nie surowej, kot może złapać chorobę Aujeszkyego. http://www.vetopedia.pl/article296-1-Choroba_Aujeszkyego.html Pomyśl o kupnie dużego worka karmy. Z niższej półki nie najgorszy jest worek Sanabelle, kosztuje ok. 130 zł za 10 kg, kurier, który przyniesie Ci to pod drzwi, jest liczony w cenę.

Gość gość
koty nie powinny jeść cebuli, jest dla nich trująca, nie wiedziałam tego tak samo nIE wolno im dawać aspiryny i witaminy C