Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dalam dzisiaj wypowiedzenie pracodawcy niestety pracodawca nie podpisal mi te

Polecane posty

Gość gość

ze wzgledu na 2 tygodniowe wypowiedzenie, ja w ciagu 2 tygodni mam szkolenie .I teraz jestem bez wyjsc naddodatek pracodawca powiedzial ze jezeli wybiore sie na takie zwolnienie przysle na mnie Zus co ja powinnam zrobic?

Jeśli zależy czy na jak najszybszym złożeniu wypowiedzenia, to wyślij je poleconym priorytetem. Do piątku powinien dojść (jeśli to to samo miasto, to można być praktycznie pewnym, że dojdzie). Można też faksem.

Gość gość
dzisiaj zawiozlam wypowiedzenie... Pracodawca nie chce pospisac tego wypowiedzenia dlatego ze 2 tygodnie obejmuej okres wypowiedzenia .Ja nie moge przepracowac 2 tygodni gdyz mam w tym czasie szkolenie Chce isc na zwolnienie ale pracodawca powiedzial ze nasle na mnie zus

Gość gość
zaraz, chcesz sie zwolnić z pracy a pracodawca nie chce cie puścić? przeciez nie moze cie na sile trzymać. dajesz mu papier na stól i cześć.

Gość gość
dalas muwypowiedzenie za porozumieniem?bo jesli tak to faktycznie nie musi sie na nie zgadzac skoro w umowie jest zapis o 2tyg wypowiedzeniu

No to bardziej w takim razie problem wolnego w pracy niż wypowiedzenia... Bo nawet jak złożysz wypowiedzenie, to masz obowiązek normalnie przez te 2 tygodnie pracować, ewentualnie można w tym czasie wziąć urlop, jeśli Ci jakiś pozostał. ­ Pozostaje Ci jakoś dogadać się z pracodawcą.

Gość gość
co za kretynka trzeba było dostarczyć wypowiedzenie, potwierdzić kopię jego złożenia i następnego dnia iść do lekarza i przesłać poczta l4 A nie gadać pracodawcę wszystko Dziwne żeby za ciebie płacił choćby te 80% a ty sobie na szkoleniu będziesz siedzieć

Gość gość
chcialam sie dogadac myslalam ze jesli powiem o szkoleniu to sie jakos dogadamy