Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tabletki przeciwbólowe w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Witam . Jestem w 23 tygodniu ciąży ... przedwczoraj miałam potworne bóle zęba ... niestety mam problemy jeżeli chodzi o zęby... czekałam aż przestanie całą dobe i nic ... wziełam przez cały dzień około 3 - 4 tabletki w odległości mniej wiecej 6 godzin . Czy będzie to bardzo szkodliwe? Czytałam ,że w 3 trymestrze no wolno brać ... na jednych forach pisze ,że w drugim można pozwolić sobie na ibuprom a na jednych ,że nie ... Sama nie wiem co o tym myśleć .

Gość errteeeee
a co wzięłaś?

Gość gość
nie lepiej iśc do dentysty zrobic porządek z zębem niz brac tabletki? Tabletki w każdym trymestrze ciąży sa szkodliwe

Gość gość
tak jak pisałam brałam najpierw ibum a później ibuprom max

Gość gość
jak już to bierz apap (paracetamol), nigdy nie bierz nic z ibuprofenem.

Gość errteeeee
w ciąży bezkarnie mozna brać tylko tabl na bazie paracetamolu nikt ci nie napisze jak to mogło wpłynąć na dziecko ibupromu nie powinno się brać w ciąży

Gość gość
teraz juz wiecej nie wezme po tym co sie naczytałam ... Ale czy teraz moge spodziewac sie czegos zlego ? Generalnie sama sie schizuje... poszywam sobie ze nie czuje ruchów dziecka i inne .. :/

Mi lekarz pozwolil brać tylko Paracetamol, nie stresuj się na zapas, ale koniecznie skonsultuj się z ginekologiem. On rozwieje Twoje wątpliwości.

Gość errteeeee
a co my mamy ci teraz poradzić? Prawdopodobnie się nic nie stało tylko po cholerę ryzykowałaś? Stres w ciąży nie jest wskazany