Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy Sara to oklepane i często nadawane imię

Polecane posty

Gość gość

???Właśnie dowiedziałam się,że będzie córka :) Od zawsze podobało mi się imię Sara.W naszej miejscowości ok 5 tys. ludności są dwie kobiety o tym imieniu.Nie ma żadnej małej dziewczynki.Koleżanka mi powiedziała żebym czasami nie dawała tak córce na imię,bo to strasznie oklepane i brzydkie imię... Nie chciałam nigdy dać córce na imię jak większość mam robi...czyli jakie na topie to takie dajemy.Był szał na Julki,Majki,Lenki...czy Sara też jest teraz na topie?Jak jest u Was w miejscowościach?Znacie dużo dziewczynek o tym imieniu?

Gość gość
Powiem tak, pracuję 10 lat w szkole (LO). Przez ten czas przez szkołę przewinęły się 4 dziewczyny o tym imieniu. Tak mi się spodobało, że 3 lata temu nadałam je córce.

Gość gość
Takie sobie 💤

Gość gość
Ale autorka nie pytała czy się nam podoba...

Gość gość
znam jedną osobe o takim imieniu, jednak jej imie pisze sie Sarah. A tak w ogóle to jesli Ci sie podoba to nazwij tak córke, nie patrz na innych bo ile ludzi tyle będzie opini.

Gość gość
ja znam jedna mala dziewczynke-moja siostrzenice, imie mnie ani ziebi, ani parzy, ale w mojej okolicy popularne nie jest na pewno tyle, ze pamietam jak rozmawialam z jakas mama Oliwii- zalowala, ze dala tak corce na imie, bo te jakies 15l temu to imie bylo oryginalnie, a obecnie... Wiec nie przewidzisz, jak sie rozwinie popularnosc danego imienia :) ja sama mam syna, ktorego imie rowniez robi sie popularne, a tez nie chcialam miec kolejnego Kubusia, Kacpra itp, ale trudno ;)

Gość gość
ja nie znam żadnej Sary :) A imię jest śliczne.

Gość Goscc
Czyzby syn mial na imie Filip? :)

Gość gość
To ja autorka :) Nie mam synka. To nasze pierwsze dziecko :)

Gość gość
jak dla psa

Gość gość
A ja mam psa o imieniu Kuba - i co???Co drugi chłopczyk to Kuba.Koleżanka ma szczura o imieniu Kasia. Durne porównanie,że imię jak dla psa...

Gość gość
kuba i sara to imiona typowe dla psa

Gość gość
Pancerna Ty PUSTAKU!!! Sara - imię żeńskie pochodzenia hebrajskiego, oznacza: "księżniczka". W Polsce kojarzone głównie jako imię Sary, żony Abrahama. Sara imieniny obchodzi 19 stycznia, 20 kwietnia, 13 lipca, 20 sierpnia, 9 października i 27 grudnia. Psy też mają imieniny idiotko???

Gość gość
No tak lepiej zeby autorka dala na imie dziecku Maja,Julka,Lena,Jessica albo huj wie co! Wam to sie nigdy nie dogodzi. Sara bardzo ladne imie.Co do nazywania zwierząt ja mam kotkę Zosię i psa Filipa.

Gość gość
'' gość kuba i sara to imiona typowe dla psa '' :D typowe ''imiona'' dla psa to rex lub pimpek, jak ktoś nadaje zwierzętom ludzkie imiona, to sam ma jakieś niedostatki.

Gość gość
Ja też myślałam o imieniu Sara dla córki, ale starsza córka nie chciała, bo jej przyjaciółki pies tak się nazywa ;-( w moim otoczeniu jedna znajoma ma Sarę - 4 latkę, nie jest to popularne imię.

Gość gość
imię dość popularne ostatnio...pewnie niedługo zastąpi Julki, Nikole i Oliwie. Dwie moje koleżanki maja córki Sary, przy czym jedna dziewczynka jest córką Chorwata...piękna czarnulka i to imię akurat do niej bardzo pasuje...druga ma dość pospolita urodę i na pewno nie przypomina księżniczki

Gość gość
No zazwyczaj księżniczki miały ''pospolitą'' urodę, a czarnulak wśród nich jak na lekarstwo :D

Gość gość
Julki, maje I oliwie zostaja w tyle w rankingach popularnych imion. Teraz kroluja lena, pola, alicja I powoli sara. Znam jedna sarah I jedna sare. Obie w wieku do lat 5

Gość gość
Takie żydowskie imię

Gość gość
Ładne imię, znam jedną Sarę nastolatkę i jedną Sarah dorosłą osobę. Nie jest to popularne imię. Jest bardzo ładne.

Gość gość
"gość jak dla psa" -------- ludzie mnie zabijają, nie mogę xD

Imię sara jest śliczne i nie jest oklepane. Ja nie znam żadnej sary oprócz koleżanki ale ona ma tak na drugie

Gość gość
Znam 3 Sary, w bardzo różnym wieku (od 1 do 20 lat :) ). Wszystkie z polskimi nazwiskami typu "-ska", jeśli to ma jakiekolwiek znaczenie. Bardzo fajne imię. A jeśli się komuś kojarzy z psem to już tylko wina ludzi, że nadają psom ludzkie imiona. Moja sąsiadka ma pudla Amelkę :D