Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Paulina163

Badania hormonalne

Polecane posty

kiedy najlepiej zrobić sobie badania hormonalne ?:) w trakcie okresu czy zaraz po ? miął ktoś robione?

Gość gość
o jakie konkretnie badania ci chodzi? bo np. prolaktynę bada się max do 5 dc, za to progesteron po owulacji ( przy cyklach 28-dniowych około 20dc)

prolaktyna, tarczyca, FSH folikulotropowy i LH. na skierowaniu lekarz napisał żeby wykonac miedzy 4-5 dc. Czyli w 4 czy 5 dniu okresu mam iśc na badania krwi do jakiejkolwiek przychodni gdzie robią badania krwi ? czy bd one płatne?

Gość gość
jak masz skierowanie, to będą na nfz, a jesli go nie masz to odpłatne, każdy hormon to koszt ok.25 zł

Gość gość
te badania sa platne, tak czy siak

Gość gość
No skoro ci lekarz napisał 4-5 dnia, to po co tu pytasz?

Gość gość
"te badania sa platne, tak czy siak" Jeśli ma się skierowanie od lekarza, ktory ma podpisany kontrakt z NFZ to są bezpłatne.

Gość gość
te hormonalne sa platne!

Gość gość
Nieprawda, wcale nie muszą być płatne. Ja miałam robione badania hormonalne na NFZ.

Gość gość
zalezy czy sa od lekarza z nfz, prywatny moze dac skierowanie ale i tak trzeba placic

Gość gość
Lekarz prywatny moze dac skierowanie na badania hormonalne do szpitala i wtedy sa całkowicie bezpłatne.

Gość gość
Nie ma znaczenia czy do szpitala czy do laboratorium, ale lekarz kierujący musi mieć podpisany kontrakt z NFZ. A ta osoba, która twierdzi, ze badania hormonalne są płatne została prawdopodobnie oszukana przez lekarza. Na przyszłość polecam lekturę vademecum NFZ, można również zadzwonić albo napisac maila z zapytaniem do NFZ. Leczenie niepłodności również jest refundowane, inseminacja, założenie spirali, chociaż ona sama nie jest refundowana.

Gość gość
16.08.13 [zgłoś do usunięcia] gość Nie ma znaczenia czy do szpitala czy do laboratorium, ale lekarz kierujący musi mieć podpisany kontrakt z NFZ. ============================== To nie jest prawda. Ja miałam skierowanie od lekarza prywatnego, który nie miał podpisanego kontraktu (wiem na 100%, pytałam) i mimo to zostałam przyjęta normalnie na badania do szpitala na NFZ. Nie zapłaciłam ani złotówki. Nie wprowadzaj więc ludzi w błąd.

Gość gość
Na jakie badania?