Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PolankaP

kontrola WiFi w pracy

Polecane posty

Gość PolankaP

Łączyłam się w pracy przez komórkę z Wi-Fi i ciekawi mnie czy mój kierownik, który jest jednocześnie informatykiem w firmie może widzieć strony, na które wchodziłam? Komputery, jako administrator - jeśli chce może skontrolować (teoretycznie), ale samą sieć?

Gość Allora
Może :-(. ale z drugiej strony skąd będzie wiedział, że to akurat twoja komórka :-)

Gość PolankaP
Oj, by wiedział :) Wśród osób, które są ostatnie dni w pracy tylko ja mam smartfona. Weszłam na pewne forum, na którym się często udzielam i jakby to przeczytał, to od razy by wiedział, że to ja. Konkretnie chodzi o forum dla starających się o dziecko. Mąż mi zasugerował, by nie wchodziła przez Wi-Fi w pracy, bo widać w systemie strony, na które wchodzę. Jakby dowiedzieli się, że się staram o dziecko, mogłoby być niefajnie.

Gość PolankaP
Ale serio może skontrolować Wi-Fi?

Gość gość
Po pierwsze - jeśli bez Twojej wiedzy (uprzedniej zgody na papierze), to niezgodne z prawem. Komputer może przefiltrować - nawet jak wyczyścisz historię, a Wi-Fi nie mam pojęcia??

Gość starszygosciu
do Pentagonu się włamują a ty się o wifi w pracy pytasz :o

Gość gość
jezeli jest hakerem to owszem. :) a jezeli normalnym uzytkownikiem to moze widziec tylko kiedy w danej chwili jestes podlaczona do wifi. nie ma czegos takiego jak "historia"

Gość werfewrew
Widzi tylko adresy IP, gdyby mu się chciało to mógłby sprawdzić co to za strony, ale zapewniam cię, że mu się n ie chce.:classic_cool:

Gość starszygosciu
ale jak mu się chce, to wszystkiego może sie dowiedzieć

Gość PolankaP
ee, no hakerem nie jest :) zwykłym administratorem komputerów. No to dobrze, że nie można odczytać historii stron, które odwiedzają inne urządzenia podłączające się do firmowego Wi-Fi :)

Gość starszygosciu
no niestety mozna :o

Gość gość
a jak można niby?