Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malobiusciasta

Jaki powinnam prawidłowo nosić rozmiar biustonosza z takimi wymiarami

Polecane posty

Gość Malobiusciasta

Witajcie kobietki i mężczyźni również ;) Do niedawna nosiłam rozmiar 75B jednak z niewiadomej mi przyczyny mój biust się powiększył i wylewa z tego biustonosza (ku mojej uciesze oczywiście) Chciałabym was prosić o pomoc w dobraniu nowego odpowiedniego rozmiaru. Moje wymiary to: pod biustem 71 cm, w biuście 90 cm.

Gość brafiterka 22 lata
Pokaż fotkę z przodu i boku.

Powinnaś nosić 65 E, jak mogłaś się wciskać w B i to o tyle za duże pod biustem. Gdzie Ty ten stanik miałaś? Na szyi?

Gość Malobiusciasta
Zboczeńcom mówię stanowczo nie! I bez takich zbereźnych propozycji proszę.

Gość gość
ja mam pod biustem 69 i biust 84 i noszę 65/70C

Gość gość
jaki E? ja mam prawie takie same wymiary i rowniez nosze 75B..

No bo masz źle dobrany stanik. Nauczcie się wreszcie kupować biustonosze, bo potem przychodzą do mnie do sklepu panienki z bułami i biustem, który jest rozsmarowany po całej klatce piersiowej i po plecach. Koszmar.

Gość Malobiusciasta
@Fjolsfinna No właśnie wiem :/ Zapięcie od stanika leciało mi strasznie do góry. Dziękuje za odpowiedź, na pewno przymierzę ten rozmiar i (jeśli będzie faktycznie dobry) to zakupię ;)

Gość gość
to czemu skoro mam takie wymiary jak autorka to staniki D,E sa na mnie O WIELE za duze?

Gość gość
90 w biuście i miska B? Masakra D i jeszcze raz D!

Gość gość
Zakupiłam ostatnio 65D i wydaje mi się że miska jest za duża ;///

A pozbierałaś odpowiednio pierś, zanim ją ułożyłaś w misce? Może pierś jeszcze nie wróciła na miejsce.

@to czemu skoro mam takie wymiary jak autorka to staniki D,E sa na mnie O WIELE za duze? A jaki obwód kupujesz? 65? Czy 75? Bo to zasadnicza różnica.

Gość gość
Tak pozbierałam, ułożyłam i gdy podciągnęłam wysoko ramiączka to było w miarę ok... Ale jak później się położę itp. to mam pusty stanik ;/

Gość gość
no a ja mialam zawsze 75B. w biuscie 90cm, pod biustem 71 Kupiłam E bo tak samo doradzala mi kochana pani ze sklepu ktora byla bardzo poddenerwowana ze sie jej pytam o rozmiary, mimo ze doradzanie to jej zadanie. Moze trafilam na ta pania co sie wypowiadala wyzej.. Ja kupuje staniki za ok. 70 zł poniewaz zalezy mi na solidnosci.. Kupilam taki rozmiar jak kazala Pani, ( a raczej maz mi kupil bo ja nie mialam czasu ) i ten super rozmiar E jest za duzy! a B75 byl idealny..

Gość Malobiusciasta
Dziewczyny a może wiedzie gdzie dostanę właśnie taki rozmiar (65E) za jakąś skromniejszą sumę (Warszawa)? Bo ogólnie to na stanik za 100 zł nie mogę sobie aktualnie pozwolić. W następnym miesiącu zakupię taki staniczek droższy ale jeden. Uważam że kobieta powinna mieć ze 4,5 staników. Więc chciałabym wiedzieć czy jest możliwość kupienia takiego rozmiaru, ciut taniej. Wiem, wiem. Pomyślicie że jestem skąpa ale cóż, biedna studentka ze mnie i tyle ;)

Gość gość
Dokładnie... 75D ma miskę dwukrotnie większą niż 65D :-P

Gość gość
mialam wlasnie 65E

Gość gość
ja tez ma 90cm biust i jest to rozmiar B.

Gość gość
hm... poszukaj może na bazarkach... ja kupuje polskie staniki za 18 zł u mnie na targu... są świetne bo jest rozmiar np 65C, 70D :))

Ale kupiłaś ile E? 60? 70? 90? Bo sama miska nic mi nie mówi. 60 E a 90 E to dwie kompletnie różne pojemności miski. I nie ma szans, żeby 75 B było dobre, bo obwód pod biustem, który jest większy niż rzeczywisty obwód klatki nigdy nie będzie dobry, zawsze będzie podjeżdżał i pierś będzie uciekała górą, dołem i bokiem.

Wiem że do tej pory miałam źle dobrany ostatnio po wielu próbach pomyślałam że chyba 65F to rozmiar dla mnie. Niestety wcześniej nie trafiłam na żadnego dobrego sprzedawcę który by doradził . 73 po biustem 97 w biuscie.

70 F wychodzi z obliczeń, ale możesz spróbować 65, bo może być wygodniejszy. Jeśli lubisz węższe obwody, to będzie ok.

Gość Malobiusciasta
http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/ Ten kalkulator wyliczył mi taki rozmiar jaki podała Fjolsfinna. Jak wpisałam twoje rozmiary wyszło 70F. (nie dam głowy sobie uciąć, nie znam się)

Też korzystam z mariski, moim zdaniem to najlepszy kalkulator. Używam go w pracy i sprawdza się w 95% przypadków.

Gość jestemtylkogościem
@Malobiusciasta Dziewczyny a może wiedzie gdzie dostanę właśnie taki rozmiar (65E) za jakąś skromniejszą sumę (Warszawa)? Bo ogólnie to na stanik za 100 zł nie mogę sobie aktualnie pozwolić. W następnym miesiącu zakupię taki staniczek droższy ale jeden. Uważam że kobieta powinna mieć ze 4,5 staników. Więc chciałabym wiedzieć czy jest możliwość kupienia takiego rozmiaru, ciut taniej. Wiem, wiem. Pomyślicie że jestem skąpa ale cóż, biedna studentka ze mnie i tyle również chciałabym wiedzieć. nie stać mnie na te po setce, interesują mnie takie za 20-40 zł. w takich sklepach zwykłych z bielizną są zazwyczaj miseczki od A do D a obwody 75-90.

Gość gość
Na pewno byłaś adoptowana