Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mama nie akceptuje mojego kolegi i moich znajomych

Polecane posty

Gość gość

Witam, Pewnie pomyślicie, że znów jakaś nastolatka z dobrego domu ma problemy i musi się wyżalić jak jej to nie jest źle. Nie w tym rzecz... Zacznę od początku. Mam na imię Dominika, mam 16 lat i mieszkam w województwie mazowieckim ;) Ja i moja koleżanka poznałyśmy w wakacje pewnego gościa. Jest w naszym wieku. Nie jest przeciętnym nastolatkiem. Jest z dobrego domu. Jest bogaty (nie kocham się w jego kasie!). Jest bardzo przystojny, ma świetny charakter i zawsze mogę o wszystkim z nim pogadać. Ideał. Wiem, że mu się podobam, on ni też. Problem tkwi w tym, że moja mama go nie akceptuje... Gdy tylko wychodzę gdzieś z nim i z tą koleżanką, od razu słyszę docinki na jego temat. Mama ostatnio powiedziała mi, że dla starszego chłopaka zawsze będę młodsza i będzie mnie chciał i że faceci szukają młodszych, no chyba, że nastolatkowie- oni szukają starszych by pochwalić się przed kolegami starszą wyrwaną "d*peczką". Mama twierdzi, że to typ podrywacza, że jest wylansowany jak Ken i że jest Casanovą! Mówię, powtarzam i wklepuje jej do głowy, że to TYLKO MÓJ KOLEGA I NIC WIĘCEJ, a ona tylko ironicznie powtarza "taa jasne Kolega!". Mówi, że widzi, że flirtuje z nim mnóstwo lasek. Powtarza mi, żebym go odpuściła, że potem jak będę szukać faceta na stałe, to, że będą gadać o mnie "to ta co uganiała się za młodszym lalusiem!" itp., itd. Ciągle mnie kontroluje, czy nie jestem z nim gdzieś.... Co mam zrobić? Naprawdę chciałabym móc się z nim spotykać/ przyjaźnić, a może coś więcej. Mama nie potrafi tego zrozumieć :(

Gość gość
Zacznij z nim chodzic :)

Gość gość
No przecież napisalas, ze on jest w Twoim wieku. Chyba, ze mama uwaza ze rówieśnik znaczy młodszy :) Nastepnym razem powiedz mamie, ze jest duzo par, w ktorych facet jest młodszy i są szczęsliwe. Jak masz z nim wspolne tamaty i dobrze sie orzy nim czujesz to nie widze powodu dlaczego nie masz sie z nim zaprzyjaznic. Takie przyjaznie czesto zostaja na całe zycie.

Gość fotel
już mu obciągałaś,czy jeszcze się powstrzymujesz?

Gość proba platyny
ma prawo do wyrazania sprzeciwu jak kazdy rodzic co oczywiscie nie znaczy ze ma/nie ma racji... ale wez pod uwage ze mama ma od ciebie wieksze doswiadczenie zyciowe i MOZE widziec rzeczy ktorych ty - z racji wieku nie widzisz. Dlatego WARTO posluchac i rozwazyc na spokojnie jej sprzeciw, bez emocji ktore sie przy okazji rodza

Gość gość
Na pewno byłaś adoptowana