Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem

Polecane posty

Gość gość

Witam!!! Mam 14 lat i od pewnego czasu trochę się boję. Pierwszą miesiączkę dostałam 1,5 roku temu i nie miesiączkuję regularnie. Od jakiś 4 miesięcy po okresie dostaję przezroczystą, bezzapachową wydzielinę z pochwy, a przed okresem ( jakieś 4,5 dni ) staje się biaława lub lekko żółtawa ( też bez zapachu ). Zdarza też się, że między okresem prze dwa dni mam lekkie, brązowe plamienie. Jestem zapisana do lekarza na poniedziałek, jednak dostałam teraz okres, więc mama chyba przełoży. Oczywiście ona uważa, że to naturalne, bo dojrzewam itp. Jednak a jestem przerażona, bo naczytałam się różnych głupich rzeczy w necie. I pyt. czy mogę mieć raka? Z góry dzięki za odp.

Gość gość
a skąd pomysł, że masz raka? Po co czytasz głupoty w Internecie? Twoje ciało zachowuje się jak najbardziej normalnie, więc nie wiem po co ci ta wizyta u lekarza?

Gość gość
Twoja mama ma rację, to jest normalne. Nic ci nie jest.

Gość gość
Po prostu boję się tego plamienia, bo moja mama ma tendencje do torbieli, jednak co do raka, to chyba rzeczywiście przesadziłam. Nikt w mojej rodzinie nie miał raka niczego ( nie licząc mojego dziadka, który miał raka płuc, ale on sam go wyhodował pracując w kopalni i paląc ), więc chyba obciążona genetycznie też nie jestem.

Gość gość
Odwołaj wizytę u ginekologa, ale zapisz się do psychiatry.