Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bambaryła32

W którym miesiącu życia można dać maluchowi cząstkę jabłka do rączki

Polecane posty

Gość bambaryła32

jabłko jest dosyć twarde i jak nie ma ząbków jeszcze to kiedy można dać,żeby nie było ryzyka zakrztuszenia?

Gość gość
1,5 roku

Gość gość
mój ma 13 mc i dopiero teraz mu daje i to jak jestem przy nim.... ogólnie dużo wcześniej ja trzymałam jabłko a mały gryzł ode mnie.

Gość ElenaElena
Jak praktykujesz BLW to bardzo wcześnie, około 9-10 miesiąca w zależności od uzębienia dziecka, bo wcześniej to miększe rzeczy, które dadzą się rozetrzeć językiem o podniebienie, a do surowego całego jabłka potrzeba zębów. Jeśli dziecko nie jest uczone BLW i nie ma wprawy w jedzieniu czegokolwiek samodzielnie w kawałkach (nawet miękkich gotowanych rzeczy) to odradzam dawanie mu czegokolwiek twardego zbyt wcześnie!

Gość bambaryla32
Moja córka ma 8,5 mies.i pierwszy zabek dopiero teraz sie wyrzyna,samodzielnie narazie je tylko chrupki kukurydziane i wafelki ryzowe hipp,z miękkich owoców próbowałam jej dac barana,ale zamiast go jeść tylko sie nim bawi i rozciapciuje

Gość gość
Bambaryla bo o to chodzi. Blw to jedzenie poprzez zabawe. Ja daje w 5,ale w siatce do jedzenia owocow. Dziecko sobie samo ssie i nie ma szans na zakrztuszenie. W taki sam sposob wczoraj pochlonelo czastke arbuza :)