Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak myslicie 5 tys zl to duzo czy malo

Polecane posty

Gość gość

jak uwazacie?

Gość gość
zalezy za co

Gość gość
tak ogolnie mi chodzi,a w sumie to moje oszczednosci,malo prawda?

Gość gość
nie tak znowu mało ja tez tyle mam tylko ze nie mam juz pracy bo dostałam wypowiedzenie więc mam na przezycie....parę groszy trzeba miec na "czarną godzinę"

Gość gość
mialam kiedys oszczednosci kolo 15 tys i stracilam wszystko:(nie pytajcie czemu:(teraz podlapalam prace na sezon odlozylam 5 tys i mam na lokacie,ciesze sie z tego

Gość gościuwawawa
czemu straciłaś te 15 tysiaków?

Gość gość
nie chce mi sie o tym pisac,ech przez chlopa:(

Gość gość
To jankiedys mialam odlozone 20 tys. Jak stracilam prace wszystko straciłam przez rok. To było 10lat temu. Teraz obawiam sie, ze te 20tys starczylo by na znacznie krocej.

Gość gość1000
to wzgledna sprawa, zalezy ile zarabiasz jak w granicach najnizszej krajowej to calkiem sporo zaoszczedzilas, chociaz tak obiektywnie 5tys to niewiele.. ale w kraju wiekszosc zyje raczej biednie i w ogole nie ma oszczednosci tylko dlugi

Gość gość
To zalezy. I duzo, i malo. W 5tysiacach zmiescilammm sie z odnowieniem pokoju syna. Zakup tv, nnowego lozka,, dywanu..

Gość buzek na wózek
hahaha wielkie oszczędności POlskich niewolników, za 5 tys. to można sobie kupić dobry rower, albo ekspres do kawy :)

Gość buzek na wózek
No ja rozumiem, że ciężko Ci było odłożyć te 5 tys. ale realnie to nie są duże oszczędności. Dobrze, że starasz się coś oszczędzić, to dobra cecha. Problem jest taki, że w w naszym POpieprzonym kraju zwykły człowiek pracujący nie jest w stanie odłożyć żadnych konkretnych pieniędzy. Wszystko idzie na życie. Pomyśl, nowy samochód niskiej klasy kosztuje kilkadziesiąt tysięcy, a kupno mieszkania w dużym mieście to już kilkaset tysięcy..

Gość gość
zalezy ile masz lat, co robisz, gdzie pracujesz, jak zyjesz. osobiscie uwazam, ze kazdy np mlody czlowiek, ktory dopiero zaczyna pierwsza prace, gdzie nie ma pewnosci zatrudnienia, gdzie umowa np smieciowka, powinien miec na koncie 3-5 tysięcy, aby w razie utraty tej pracy mial kilka miesiecy na znalezienie czegos nowego. taka kasa na czarną godzine. i mysle, ze 5 tysiecy, to calkiem sporo, to daje Ci jakies 5 miesiecy szukania pracy... Sam mam 26 lat, nie pracuje, ale co miesiac cos tam zarabiam i w 2 lata udalo mi sie odlozyc 17 tysiecy... Tutaj juz jak widzisz zabezpieczylem sie przed utratą comiesiecznych pieniedzy, ale to wciaz malutko, gdy pomysle np o wlasnym mieszkaniu, na ktore potrzeba ze 150 tysiecy ;/