Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość joint

chyba mam mały problem

Polecane posty

Gość joint

Jak w temacie mam mały problem z kumplem, który pali maryśke nie jestem w stanie mu w żaden sposób wytłumaczyć że to nie jest najlepszy sposób na rozwiązywanie problemów a raczej ucieczki przed nimi. On twierdzi że oczywiście nie jest uzależniony a dzięki paleniu jest spokojniejszy i niczym się nie przejmuje. Jak z nim gadać żeby chociaż ograniczył to palenie?

Gość gość
Ee, to raczej zly dział ;)

Gość joint
Paliłam ale mnie to w ogóle nie rusza... Nie mówię żeby totalnie przestał palić bo jeżeli sprawia mu to przyjemność to wcale nie trzeba z tego rezygnować. No ale palic w sumie codziennie? Chyba trochę to jest za często?

Gość gość
chlopie,wyluzuj troche

Gość joint
Dobrze i co Ci to daje że palisz codziennie?Bo chyba już to tak na Ciebie nie działa jak na początku?

cały czas tak samo i nie potrzebuje więcej. Jedni piją piwo, inni wino, a ja pale.

Gość uwielbiam palic ziolo
papierosy, alkohol, ziolo - to ostatnie jest NAJLEPSZYM z mozliwych, daj spokoj chlopakowi i niech zyje po swojemu. sam(a?) napisales, ze probowales, ale Ciebie to nie rusza - ale jego rusza i koniec tematu. a gdyby Ciebie ruszylo, to pewnie tez bys czesciej palil(a) ;)

Gość nic za friko
Ale on jest caly czas upalony. Przecież chyba może to ograniczyć. Nie proszę o to żeby przestał palić tylko zeby ograniczyl czy to tak wiele?

dobrze, wiec powiedz nam - jak czesto pali i ILE (i jaka metoda-tylko lolki?)

Gość joint
W sumie to pali codziennie chyba ze nie ma kasy co sie zdarza raz na jakis czas to ma przerwe max dwa dni. chyba tylko lolki bynajmniej ja tylko o tym wiem. i obowiazkowo piwko do tego.

no i zalezy jeszcze, ile ten czlowiek ma lat. jak mniej niz 20... to faktycznie maly problem (wylacznie moja opinia)

Gość joint
A jeżeli powyżej to już jest ok? Chodzi mi tylko o to żeby ograniczył i spojrzał na swiat normalnie a nie jak cały czas jest upalony. Ja mu moge tlumaczyć ale co do niego dociera jak cały czas jest ujarany. a jak nie pali to nie chce nawet o tym rozmawiac bo twierdzi z chyba nie ma problemu.

dlatego do zielonego nigdy nie biore alkoholu :P tzn. nie nigdy, ale unikam :) po co meczyc mozg i serce :P woda, herbata albo soczek, choc i kawka nie pogardze :D

Gość joint
Ale przetlumacz takiemu ze sobie szkodzi tym piwkiem jak non stop jest ujarany i ma beke z wszystkiego

Codziennie i non stop to za dużo;) Wieczorem jeszcze ujdzie jednego blanta zmeczyc:) Ja tam lubię raz na jakiś czas w********ic do Amsterdamu na weekend i wtedy non stop ze znajomymi;) Czasami tak mam że się zaszczepię i pale w domu np tydzień codziennie ale później basta.

nie jest ok, ale ziolo - jak kazda uzywka - lepiej, gdy jest stosowana w pozniejszym wieku. kiedy jestes juz w pelni rozwiniety i sam umiesz lepiej decydowac o tym, czego ci trzeba.z ziolem jak ze wszystkim - jesli zaczniesz palic (ziolo/fajki), pic alkohol czy kawe np. w wieku 16 lat NO TO WIADOMO, ze bedac osoba dorosla trudniej bedzie ci zrezygnowac z pewnych rzeczy i stanow. rozumiesz mnie?

no i wlasnie o to chodzi - z ziolem mozesz sobie pofolgowac, ale jak robisz przerwe to robisz przerwe i tyle. z alkoholem juz nie jest tak latwo :o ale i tak alko w kazdym sklepie, a za jednego lolka masz syf w papierach na cale zycie... :o

Gość joint
Tak rozumiem. A jest to taki straszny problem z ograniczeniem? Chyba da rade? Ty bys dał rade ograniczyc tak bez problemu?

*jesli cie zlapia :P

Gość joint
Ale on ma na to w******e. A ja juz nie umiem mu przegadac.

ja moge wypowiadac sie wylacznie na swoim przykladzie. a wiec u mnie jest tak - jak mam lubie sobie zapalic. bywa tak, ze pale codziennie (przez 3 dni lub tydzien). jak nie mam - nie pale. czasem tydzien, czasem 2, czasem 3 (naprawde). bywa tak, ze nie mam i probuje zdobyc. ale jest i tak, ze mam okazje nabyc... ale nie chce :) jestem w stanie na przyklad miec ziolo w domu, ale nie pale - po prostu ide spac. ale jesli mam ochote, to pale i juz (fakt ze ja malo pale, moje lolki to tyton + zielone, z czego zielone.. stanowi MOZE 10% tej mieszanki ;) wiec sama widzisz, ze naprawde niewiele potrzebuje, by osiagnac TEN stan) :)

Gość joint
Ale jak nie zapalisz to sie gorzej czujesz? to kumpel pali albo pol na pol zmieszane albo czyste zielone,a czasem jakies tam wynalazki zeby byc jeszcze bardziej upalony i wtedy to juz jest masakra z nim.

Gość joint
pracuje i wiekszosc kasy wydaje na palenie.a jak mu braknie to pozycza od znajomych