Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Apeluję

Migranckie "dzieci"

Polecane posty

Wyobraź sobie, że jesteś higienistką dentystyczną i mieszkasz w Szwecji. Jesteś zatrudniona, by pomagać „dzieciom migrantów” w ich problemach dentystycznych. W ramach swojej pracy badasz rozwój zębów mądrości u tych dzieci i zauważasz, że 80% tych „dzieci” ma w pełni uformowane zęby mądrości, co sugeruje, że wcale nie są dziećmi, lecz dorosłymi starszymi niż 18 lat. Zgłaszasz to Szwedzkiej Agencji Migracyjnej, a oni radzą ci, byś to spisała. Kiedy wysyłasz dokładne szczegóły z przykładami konkretnych pacjentów, zostajesz zawieszona, przesłuchana i zwolniona za ujawnienie poufnych informacji dotyczących pacjentów. To przytrafiło się Berntowi Herlitzowi w 2017 roku. Kiedy odwołał się od niesłusznego zwolnienia, ostatecznie przegrał i został ukarany grzywną w wysokości około 50 000 dolarów. On i jego rodzina zmagali się z trudnościami finansowymi i prawie stracili dom, dopóki hojni darczyńcy nie zebrali pieniędzy na jego rzecz. Bernt pozostaje bez pracy do dziś, mimo braku personelu wśród dentystów w jego regionie na Gotlandii. W tamtym czasie Szwecja wyśmiała te testy i uznała je za „dyskryminujące”, ale od tamtej pory dyskretnie wprowadziła masowe badania dentystyczne dla tych, których wiek budzi wątpliwości, przeprowadzane przez Krajową Radę Medycyny Sądowej. Bernt zasługuje na medal. Nie na potępienie i bezrobocie.

A to czytałeś?

Brytyjski poseł Rupert Lowe odczytuje w Parlamencie zeznania ocalałych z muzułmańskich gangów gwałcicielskich oraz szczegóły zaangażowania policji, na podstawie ustaleń ze swojego niezależnego śledztwa. „Wziął butelkę Jacka Danielsa i wepchnął ją we mnie. Rozbił szkło. Miałam około 12 lub 13 lat” „Stale padały komentarze, że białe dziewczyny mają niższą wartość niż muzułmańskie dziewczyny” „Rzeczy eskalowały wokół Eid. Gorzej. Bardziej brutalnie. Imprezy były większe. Więcej osób zaangażowanych” „Jedna z dziewczyn zaszła w ciążę z jednym z nich. Jego ojciec był imamem” „Zostałam zgwałcona przez prawdopodobnie 600 lub 700 różnych mężczyzn” „Zgasili papierosa na twarzy dziecka” „Zostałam zgwałcona przez wielu policjantów w różnych częściach kraju” „Jako chrześcijanka noszenie mojego krzyża było dla mnie czymś wyjątkowym. Ale wykorzystano to tylko po to, by mnie złamać. Krzyczeli: ‘Gdzie jest teraz twój Bóg? Czy twój Bóg cię opuścił?’” „To były wszystkie białe dziewczyny. W furgonetce. Pamiętam, jak widziałam 15-20 dziewczyn zamkniętych w klatkach dla psów” „Rasa ODTWARZAŁA rolę. W trakcie mojej eksploatacji. Inne dziewczyny, które spotkałam lub które były wykorzystywane obok mnie, były prawie wyłącznie białe” Razem te zeznania malują obraz zła na skalę przemysłową. Brutalność opisana jest niemal niemożliwa do pojęcia: dzieci poddane niewyobrażalnej przemocy, pozbawione godności, zdehumanizowane i porzucone przez instytucje, które miały je chronić. To, co czyni te relacje jeszcze bardziej niepokojącymi, to powtarzające się zarzuty, że rasa, religia i polityczne wrażliwości zniechęcały władze do uczciwego i zdecydowanego zajęcia się problemem. Te zeznania reprezentują jedną z najcięższych porażek organów ścigania, służb społecznych i przywództwa politycznego w nowoczesnej historii Wielkiej Brytanii. Ofiary zasługiwały na ochronę, sprawiedliwość i głos. Zamiast tego wiele z nich zostało pozostawionych, by znosić koszmary, których żadne dziecko nie powinno nigdy doświadczyć.

• Thanks 1

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować