Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rachunki za 1 bed flat w londynie

Polecane posty

Gość gość

hej. czy mozecie napisac ile wynosza was rachunki za 1 bed w londynie?jako 1 osoba zmiescilabym sie w 250f za rachunki na miesiac mieszkajac sama?

Gość gigi gigi
miesięcznie w siedmiu setkach się zmieścisz

Gość gość
Czynsz £900, gaz i prad £100, council tax £120, licencja tv £13 + kablowka, internet i telefony ok. £150. Tak placimy my

Gość gość
dziekuje za KONKRETNA odpowiedz!

Gość gość
@gigi gigi - 700 to chyba za 2 metry kwadratowe na Harlesdenie bo na pewno nie 1bed flat w 3-4 strfie. 900-1000 sam czynsz+oplaty jak para wyzej

Gość gigi gigi
aż tak drogo? trzy lata temu wyprowadziłam się z Londynu!

Gość gość
Przykro mi, ale 700 nie starczy dzis nawet na sam czynsz za to 1 bedroom! Chyba, ze w 7 strefie! I malutkie jak pudelko!

Gość gość
a rent za studio flat w powiedzmy 3 lub 4 strefie ile moze kosztowac? a ile moga wyniesc rachunki ?

Gość gigi gigi
wejdź sobie na righmove - tam sprawdzisz ceny - właśnie to zrobiłam i prawie spadłam z krzesła!!!

Gość gość
do gigi gigi czyli ceny sa bardzo wysokie ja uwazam ze te ceny wynajmu w Londynie sa zawyzone i nie wartaja swojej wyokiej ceny bo niektore mieszkania sa stare i brzydkie a landlordzi lub agencje tyle kasy zadaja !!!!

Gość gość
Tak już jest, ceny kosmos, a standard często porażka :/ Poza tym czego się spodziewać? Londyn to jedno z najdroższych miast świata i to da się odczuć.

Gość gość
@gosc 23:49 studio flat to tez min.800 + rachunki, może za 700 się znajdzie, może, ale maluteńkie i niski standard

Gość gigi gigi
gość do gigi gigi czyli ceny sa bardzo wysokie ja uwazam ze te ceny wynajmu w Londynie sa zawyzone i nie wartaja swojej wyokiej ceny bo niektore mieszkania sa stare i brzydkie a landlordzi lub agencje tyle kasy zadaja !!!! xxxxxxxxxxxxxxxxx niestety, twoje subiektywne odczucia niczego tu nie zmienią ale ceny strasznie poszły w górę! - ja cztery lata temu wynajmowałam na Camberwell duże 2bed z dwiema łazienkami w nowym bloku i z parkingiem na dwa samochody za 900/mies!

Gość gość
Ceny wszystkiego poszły do góry, nie tylko czynszów. No ale to nie tylko w UK tak jest

Gość gość
czy jest jeszcze w kraj w Europie gdzie nie jest drogo a zarobki sa wysokie ?

Gość gość
Bo Londyn nie jest miastem dla ludzi, którzy mało zarabiają

Gość gość
@ gość 00:49 - wszędzie można dobrze zarobić, ale same chęci nie wystarcza, trzeba mieć wykształcenie/kwalifikacje/znać języki itd.

Gość gość
ale jak sie pisze na tym forum ze w Londynie ciezko sie utrzymac za minimalna to ludzie nie wierza i uwazaja ze sie ich celowo zniecheca do osiedlenia sie w Londynie jest tyle innych miast w Anglii, Szkocji czy Walii ale ludzie uparli sie na Londyn bo chyba chca sie pochwalic znajomym z Polski ze mieszkaja w London big city i ze tacy sa swiatowi itp.

Gość gość
Nie trzeba pytać na forum by wiedzieć, ze w żadnej stolicy nie da się fajnie żyć jeśli zarabia się minimalna, nie tylko w Londynie.

Gość gość
gość 00:59 - no zeby dobrze zarabiac to trzeba miec dobry zawod

Gość gość
"czyli ceny sa bardzo wysokie ja uwazam ze te ceny wynajmu w Londynie sa zawyzone i nie wartaja swojej wyokiej ceny bo niektore mieszkania sa stare i brzydkie a landlordzi lub agencje tyle kasy zadaja !!!!" - sprawa jest prosta, nie masz kasy na kupno domu, ktory teraz wyniosl by Cie taniej niz jego wynajmowanie. Banki nadal z trudnoscia udzielaja kredytow. Prywatni landlordzi o tym wiedza i podnosza ceny. Nadal wiekszosc ludzi w Europie wynajmuje mieszkania niz je kupuje. Ludzi po prostu niestac. Ja za nowe naprawde duze studio na ealingu (komfortowe zycie dla pary) placilem 800. teraz to samo kosztuje jakies 1000, sprawdzalem ostatnio. Wkurza fakt ze po drugiej stornie w takich samych bloczkach mieszkaja ludzie na coucil flats i placa 50f tygodniowo :/ z Moich koorwa podatkow. A stac ich na najnowsze mercedesy z salonu. To jest dopiero parodia tego kraju.

Gość gość
250 za same rachunki nie liczac oplaty za wynajem? Moze bys sie zmiescila, choc ja place za sam council 125 funtow na miesiac. Plus 1025 za 1bed flat, ok 100 funtow miesiecznie za elektrycznosc (nie mam gazu), woda to ok 200 funtow rocznie. No i dochodza takie p*****ly jak internet, kablowka, tv licence.

Gość Pani Pasztetowa
Wiesz w Londynie jest bardzo drogo - dlatego ja wyprowadzilam sie do Kent. Praktycznie mam 40 min pociagiem do londynu bez przesiadek a za mieszkanie place o wiele mniej. Ja pamietam jak wynajmowalam mieszkanie na palmers green placilam 700£ za jeden bedroom plus rachunki do tego i jedzenie , dolicz transport nie oplaca sie tam mieszkac. Pracowac tak ale nie miezszkac.

Gość Pani Pasztetowa
Ludziom sie wydaje , ze w Angli jest dalej tak super jak bylo kiedys, super zarobki , tanie mieszkania, dofinansowanie. Tego juz nie ma. Zmienilo sie wszytstko. Place poszly w dol a wszystko idzie w gore. Wielu z was mysli pojade do Londynu tam duzo pracy zarobie sobie. Mylicie sie teraz w Londynie jest ale duzo brudu smrodu i obcokrajowcow. Do UK tak naprawde nie ma po co przyjezdzac. Ja przyjechalam 2004roku z rodzicami mialam wtedy 12 lat. Zadko kiedy uslyszalam jezyk polski a teraz caly autobus polakow i co drugi to gorszy. Jak mam byc szczera to wstydze sie swoich rodakow. Idzie po tesko jaka ksiezniczka i jedyne co slysze- TY K U R W A widziales ile te biry kosztuja , a on napakowany nie p*****l kotek tylko bierz. Masakra !!! ... W pociagu nikogo nie slychac tylko rechot polki ktora gada tak ze chyba na drugim koncu wagonu ja slychac. Brytyjczycy nie sa juz tak chojni nas witac w ich kraju - wyobrazcie sobie ze nasz jezyk jest na drugim miejscu najczesciej gadanym j w uk... jest nas tyle ze nie ma tylu arabow i czarnochow.

Gość gość
@Pani Pasztetowa - to po co nadal siedzisz w tak okropnym kraju???

Gość gość
Wszędzie wszystko drożeje, nie tylko w UK

Gość gość
A bedzie jeszcze gorzej jak bulgarzy I rumuni beda na full prawach od przyszlego roku, to juz gwozdz do trumny. Ci ta beda pracowac za £1.5 na h

Gość gość
No to wracaj do Polski, tam będziesz miał pięknie, kolorowo i tanio Masz problem z tymi Rumunamii i Bulgaramii, co bedzie to bedzie, swiat na UK sie nie konczy

Gość gość
ja mieszkam w DE. wynajmouje 3 pokoje, 74 m2, garaz plus prad i gaz za 600 euro. mieszkam 12 min tramwajem od cenntrum:) zyje mi sie tu dobrze. gdzies mam londyn.

Gość gość
@gosc 13:51 No w Londynie wynajem takiego mieszkania to byłby kosmos cenowy