Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obsesyjny_nie_od_dziś

Mam obsesję która wymaga leczenia farmakologicznego i to na punkcie swojego psa

Polecane posty

co zrobić? To zaczyna mi niszczyć relacje międzyludzkie. Nawet dziewczyna ze mną zerwała :(

Gość Namu amida Butsu
ja odstawiłem leki zamiast tego medytuje :-)

Gość gość
a co jedliście z jednej miski i spałeś na jego posłaniu ?

Nie. Cały czas mówiłem, jaki to on nie jest przystojny. W końcu ze mną zerwała, bo nie mogła już tego słuchać.

Gość gość
a konkrentnie , napisz bo ja też mam jazde z moim psem , po prostu on mi wystarcza za cały świat ,leje na ludzi i relacje międzyludzkuie , najchętniej spędzam cas z psem ,na zabawie ,głaskaniu tuleniu

Gość gość
NAmu amida a na co chorujesz ?

Gość gość
po pracy to zapierdzielam jakby mi motorek do tyłka wsadzili bo pies czeka , bo ja tęsknię ,bo gorąco a w domu nie ma klimy ,bo może już wypił wode itp

Gość Namu amida Butsu
Tego to nawet moj lekarz nie wie albo nie chce mi powiedziec ;)

Gość gość
sodomia i gomoria, niedługo to jak w stanach będzie ludzie będą z psami śluby brali, pies to tylko zwierzę

Gość obsesyjny nie od dzis
nie gorzej....wloncam mu dobranockę o 19 stej,caluję na dobranoc...masuje mu brzuszek po zrobieniu kupy,czasami musze mu karmę rogryzc na drobne kawaleczki,ostatnio nawet kupilem sobie taką samą obroze jak on i sikam pod te same drzewa coby żeby poczuł ze mną lepszą wieź ze swoim panem. no i rezygmowalem juz 3 raz z pracy zeby Pimpuś nie siedzial sam w domu i sie nie nudził :O

Gość gość
Namu amida, medytacja Ci nie pomoże, medytacja to zło, to otwieranie się na działanie złych duchów

Gość gość
ja mam obsesję na punkcie kotów, uwielbiam je, lubię je obserwować, mają takie mądre oczy, słuchanie ich mruczenia mnie relaksuje i uspokaja całkowicie cię rozumiem, to nic złego że troszczysz się o swojego zwierzaka gdy ktoś był zraniony przez ludzi, ma wrażenie że może ufać tylko zwierzętom i tylko ich uczucia są bezinteresowne

Gość Namu amida Butsu
ee tam praktukuje Nembutsu a w tej praktyce nie ma zlych duchow, jest coś, czego nie mozna nazwac doświadczając umsylem w fizycznym swiecie. JEST TYM PRAWDA O JEDNEJ JAZNI, JEDNEGO BYTU PROWADZĄCEGO MONOKLOG DO SIEBIE. reszta to iluzja ego . :) hehe

Gość Psycholozkaaaa2229999
NAmu amida wszystko w co wierzysz w tych medytacjach to iluzja której nie ma, poczytaj Biblię tam znajdziesz prawdę, te medytacje i tak nic dobrego Ci nie dadzą

Gość gość
22;37 nie jestem psycholożką ani kobietą, bawię się w podszywy :)

Gość Psycholozkaaaa2229999
jestes p******ym podszywacze Przemyslawem22....żenada...twoje ZYCIE TO BABSKIE KAFE...A TWOJA ROZRYWKA TO PODSZYWY...I TY MAS ZKURFA 22 LATA?...ŻAAAL:O nawet gimbusy maja ambitniejsza rozrywkę

Gość Namu amida Butsu
Psycholozkaaaa2229999 masz racje bo nie da sie wierzyc w cos co jest tylko wyobrazeniem tak samo jak nie moge wierzyc w wyobrazenie Boga przedstweione w bibli, to nie jest Bog prawdziwy, tylko iluzja. Czym innym jest Nembutsu

Gość gość
Psycholożka masz urojenia, podszyłem się ale nie jestem żadnym przemysławem, coś sobie ubzdurałaś i w to wierzysz nie wiem jak to się określa w psychologii ale chyba to są urojenia Namu amida już wystawiłeś się na działanie złych duchów skoro według Ciebie Bóg w Biblii nie jest prawdziwym Bogiem a jest nim jakieś Nembutsu

Gość Namu amida Butsu
Bog przedstawiony w Bilbi jest falszywy, to tylko wyobrazenia ludzi na temat Boga. nic wiecej. Zlych duchow nie nalezy sie bac ani unikac, nie ma dualizmów to iluzja Ego, nawet Budda nie unikal konforntacji z demonami nie ingnorowal ich. w sumie ja lubie niektóre demony lucyfera tez darze sympatia.

Gość gość
mojej najlepszej kumpeli odbiło na punkcie psa. i wlasnie od momentu jak wziela tego psa ze schroniska to po tygodniu skonczyla sie nasza przyjazn. pomijajac drobnostki, to jak u niej byłam - musialysmy jesc kolacje i sniadanie na korytarzu, bo w pokoju był pies, a przy psie nie wolno bylo zjesc, bo musial byc na czczo do jutra i ona nie chciala mu smaka robic. byla kumpela ma jedno lozko i jak u niej bywalam to spalysmy na tym jednym lozku. od momentu jak wziela psa, to ona spala w tym łózku z psem i mnie poprosila o spanie na podlodze, bo piesio sie przyzwyczail do spania na lozku. ja sie w czolo popukalam i powiedzialam,ze chyba zdurniała do reszty. chyba zrozumiala, ale nie do konca, bo poszla spac z psem na legowisku. i takich syt moge mnozyc bez konca.

Gość gość
Namu amida nawet nie wiesz w jakim błędzie jesteś, jak możesz lubić demony, masz chyba złe wyobrażenia o nich, Bóg w Biblii jest tym prawdziwym a wierząc w coś innego odchodzisz od prawdziwego Boga i żadne medytacje Ci nie pomogą ale nie dziwię Ci się sam leczę się na schizofrenię i wiem w jakie rzeczy można wierzyć

Gość Namu amida Butsu
Nie mam schizofrenii. Tylko zaburzenia depresyjne OK gość, skoro prawda o bogu jest w bibli bez zniekształceń, to nie należny doświadczać życia swiadomie?

Gość gość
a co to znaczy doświadczać życia świadomie ?

Gość Namu amida Butsu
Byc tu i teraz. umysl caly czas podażą za myslami, identyfikuje sie z reakcjami automatycznymi, myslami... ego to twór umysłu. Dlatego żyjemy w nieświadomości. wszyscy śpią, nawet nasz swiat został stworzony w pół śnie..

Gość gość
co Ty sobie ubzdurałeś, jakie podążanie za myslami jakie życie w nieświadomości, nie wiem jak Ty ale ja żyję tu i teraz, jestem świadomy tego co się dzieję a wierzę w Boga z Biblii, nie podążam za żadnymi myślami ani nie żyję w żadnym półśnie

Gość Namu amida Butsu
mylisz sie 🖐️;)

Gość gość
do cholery wszędzie te podszywy ! czy dowiem się w końcu w jakim sensie autor ma ową obsesję? Dziewczyno od kotów- rozumiem doskonale , ja godzinami wpatruję się w moje zwierzęta ,mam psa i kota , ludzie nie zdają sobie sprawy jaką wspaniałą aurę wytwarzają i jakie są mądre :)