Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nochybanie

Klopot z babcia

Polecane posty

Gość nochybanie

Czesc, mam 15 lat i tymczasowo, z powodu remontu mieszkam u babci, pół kilometra od mojego domu. No i... Mam problem. a wiec, babcia do tej pory nie wiedziała, ze czesto wychodzę z domu. Mam dużo kolegów, głównie kolegów i od półtorej roku mam też chlopaka, starszego o dwa lata. Wyprzedzam pytania, żaden zboczeniec, oboje przeszliśmy podobne zaburzenia lękowe, mamy podobne obawy. Kulturalny, opiekuńczy. Ideał wręcz. rzecz w tym, ze odkąd mieszkam u babci, ani razu nie wyszlam z żadna koleżanka, bo nie lubię towarzystwa dziewczyn. Wychodxilam tylko z kolegami. Dziś straciła cierpliwość, zabronila mi wychodzić z płcią przeciwną i tak oto mam szlaban. Jeszcze coś nagadala matce, ze biegam po ulicy i sie dziwnie zachowuję (ciekawe, skoro spędzam cale dnie u kolegów w domach) Co mam zrobić? Nie chce tu siedzieć w zamknięciu do końca wakacji.

Gość gość
Chyba raczej kłopot z tobą, nie Babcią.

Gość Też babcia
Jak każda babcia kocha swoje wnuczki i nie chce zle dla nich:D Zazwyczaj do dziewczyn przychodzą koleżanki dlatego dla Twojej babci jest dziwne że są to koledzy:D Musisz wyjaśnić babci że przecież nie robisz nic złego; żeby nie trzymała Cie na uwięzi.Jeżeli to nie pomoże porozmawiaj z mama żeby babcia dała Ci trochę swobody, oby z umiarem?:D

Gość Nie kwaś
Zdaje się za dużo sobie pozwalasz dlatego babcia nie chce cie puszczać do szemranego towarzystwa chłopaków.Powiedz mi co z ciebie za dziewczyna że łazisz do ich mieszkania? Babcia wie co robi, myślisz że babka to można robić Ja w balona?!Uważam że to mądra kobieta,dobrze że trzyma cie krótko😠

Gość nochybanie
Ale przecież wszyscy o tym wiedzą. Rodzice moi też. Nigdy nie było sprzeciwu, koledzy przychodzili też do mnie. Mama jak najbardziej była za, tylko teraz od miesiąca tu mieszkam i właściwie to nie wie, czy mówię im prawdę. A mówię. A babcia histeryzuje.

Gość gość
jeśli jesteś u babci to ona za ciebie odpowiada, w domu możesz robić co chcesz ja też jestem babcią i jeśli mam u siebie wnuczkę to ma mnie słuchać a jak nie to do domciu.

babcia chyba bardziej odpowiedzialna niż rodzice... chlopak od 2 lat w wieku 15 lat ...tragiczne !

Gość FAJNIE JEST
Ze mna nad jeziorem jest 17 letnia wnuczka i nie mam tego problemu.Wiem gdzie wychodzi i o której ma wrócić do domku.Nie ma że będzie się włóczyć z chłopaczyskami gdzie chce😠. Gdyby tak miała się zachowywać jak ty, rodzice musieli by Ją zabrać do domu.Trochę sobie za dużo pozwalasz panienko! Jesteś w wieku 15 lat i od 2 masz chlopaka?! Czy nie za wczesnie bawisz się w te klocki.Widzę że masz bardzo tolerancyjnych rodziców,za to babcia mądra i tu Ją popieram.

Gość nochybanie
Przecież napisałam ze babcia wie z kim i gdzie jestem.

Gość gość
moze babcia nie chce zebys sie puscila i uczynila z niej pra babcie? :D