Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wasze niemowlaki spia grzecznie w lozeczkach

Polecane posty

Gość gość

?czy wymyslaja jakies smieszne pozy?kiedy zaczely sie wygibasy? Moj jakos na poczatkku 5 miesiaca zaczal sie wiercic,czesto znajduje go w poprzek lozeczka,albo zarzuca nogi na szczebelki i tak skrecony sobie spi z nogami w gorze. Jak go poprawie to znow to robi wiec dalam sobie spokoj. Bo moglabym i 5 razy go ukladac a on i tak swoje. Musze zaopatrzyc sie w ochraniacz na cala dlugosc lozeczka chyba,najgorzej boje sie ze wlozy nozki miedzy szczebelki i nie da rady przez sen wyciagnac,albo sie potlucze.

Gość gość
Mój ma 5 miesięcy i jest to samo. Boję się, że zrobi sobie krzywdę, bo wierci się, przekręca na brzuch itp. Jest chyba zachwycony swoją sprawnością i dlatego wierci się ciągle.

Gość gość
Ochraniacze na szczebelki to podstawa :D

Gość gość
bardzo ładnie moje maleństwo śpi ale budzi się czasem w nocy na papu i popłakuje

Gość autorka gosc
W domu ochraniacz mamy taki do polowy lozeczka. Teraz jestesmy u dziadkow i ochraniacza brak. Od strony sciany zawiesilam kocyk wiec mala ochrona jest ale z drugiej wole miec podglad. W domu nie wiem czy starczy ten na polowe. Dobrze ze tam mam blisko,wystarcy ze sie podniose i widze co w lozeczku.a tu duzy pokoj i na koniec musialabym latac kilka razy w nocy kontrolujac sytuacje. Bo mimo ze dziecko spi do rana to ja nad nim czuwam i co jakis czas zagladam.

Gość gość
Ochraniacz mam wierc***ete rowniez, ochraniacz trzymam dalej przez wzglad na psa a tak-zarzuca nogi lub sciaga rekami gdy lezy na brzuchu

Gość gość
Mój tylko jako noworodek, no- do 6 tyg. spał "niegrzecznie", a potem od 5 do 8 mca też łobuzował, a poza tym... uznałam że niech śpi jak mu wygodnie, chciał z nogami do góry to spał z nogami do góry. Ochraniacz miałam na całej długości ale niewiele pomagał, bo nieraz głowę podnosił wyżej, ale i tak go to nie budziło. Uwielbiałam ten widok rano jak kładł się na brzuchu i śmiał do nas pomiędzy szczebelkami :) No i w łóżeczku właśnie nauczył się wstawać i chodzić przy barierce, lubił je i dalej chyba lubi, ciekawe jak zaakceptuje nowe bo niedługo czas na zmianę.

Gość gość
Moj definitywnie nie spi grzecznie :) wlasnie sie wierci, steka, popiardkuje I lezy prawie w poprzek. Maz z drugiej strony pochrapuje I jak tu spac? ;-)

Gość gość
Moja zaczęła sie kręcić jak miala 3,5miesiąca. Obracala sie na bok, na brzuch, często jak sie budziłam to leżała w poprzek łozeczka albo w minke odwrócona o 180stopni. Teraz skończyła 5 miesięcy i prawie wogóle nie śpi na plecach. Jak tylko ja położę to odrazu na bok albo brzuch.

Gość gość
moj wedruje po calym lozeczku, czasem przyjmie taka pozycje ze sie niemoze z niej wyplatac i placze zeby go poprawic i za chwila to samo...ech