Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak to jest z ta antykoncepcja

Polecane posty

Gość gość

Hej dziewczyny :) wypowiedzcie sie jak to jest z tymi tabletkami antykoncepcyjnymi. bardzo panikuje poniewaz zaczelam brac antybiotyk przy dwoch ostatnich tabletkach a w 2dniu przerwy wspolzylam i w wyniku nie porozumienia z partnerem skonczyl we mnie :/ . Jedni pisza ze antybiotyk mimo oslabienia antykoncepcji nie ma duzego wplywu na ich dzialanie inni mowia ze juz trzeba sie szykowac na ciaze. Strasznie panikuje :) antybiotyk zawieral peniciline. biore mercilon. no i waszym zdaniem powinnam tak bardzo panikowac ? Gdzies czytalam ze antybiotyk tylko spowalnia wchlanianie antykoncepcji a skoro seks uprawialam 2 dni po zazyciu ostatniej tabletki zdazylo sie juz wchlonac i mnie zabezpieczyc. prosze o pomoc :(

Gość gość
Hmm .. nikt sie nie wypowie?

Gość gość
antybiotyki mocno oslabiaja dzialanie antykoncepcji, w trakcie ich brania i z tydzien po, powinno sie uzywac dodatkowego zabezpieczenia - prezerwatyw jesli wspolzlac w dniach "brzrablwrkowych", tzn ze zaraz masz miec okres? zajescie w ciaze jest baaaatdzo malo prawdopodobne - zachodzimy w ciaze w okresie dni plodnych +/- 2dni, wiec nie panikuj, bo jeszcze ze stresu opozni Ci sie okres i wtedy jeszcze bardziej bedziesz sie nakrecac, ze zaszlas w ciaze :)

Gość gość
* "beztabletkowych"

Gość errteeeee
Tak naprawdę nikt ci nie powie co mogło się wydarzyć, tabl mogły się źle wchłonąć w wyniku czego mogło dojść do owulacji, ale nie musiało. W czasie brania antybiotyku i 7dni po zaleca się dodatkowe zabezpieczenie. A co ty dokładnie brałaś, w Polsce już dawno wycofano penicylinę w tabletkach

Gość gość
Przy tabletkach to krwawienie z odstawienia. powinnam dostac dzis lub jutro :) tyle sie naczytalam . kazdy pisze o antybiotyku w stosunku to antykoncepcji jak by calkowicie usuwal jej skladniki z organizmu. juz sobie wmawiam ze jajnik mnie boli iwgle :) sie wystraszylam i to byl pierwszy i ostatni seks w ciagu tej kuracji antybiotykowej ! Ludzie sie staraja miesiacami bez zadnego zabezpieczenia. a ja bym mogla zajsc tak po jednym razie jeszcze przy uzywaniu tabletek.. no siara by byla :)

Gość gość
Bralam amotaks . tam byl skadnik peniclina. a w ulotce antykoncepcji byly podane przykladowe 3 skladniki ktore nie byly zawarte w ulotce antybiotyku. Ale przykladowe na ktore mam zwrocic uwage wiec nie wiem jakie jeszcze

Gość errteeeee
amotaks to amoxycyklina :) no nic nikt ci tutaj nie pomoże, poczekaj ok 12-14dni i zrób sobie test ciążowy

Gość gość
Masakra bardzo sie boje mam dopiero 17 lat :( no ale coz... mam nadzieje ze nic nie wyjdzie sluz mam bardzogesty i klejAcy.

Gość errteeeee
spokojnie są bardzo małe szanse:) w sumie nawet nie ma co się umawiać do lekarza bo i tak na usg za szybko poczekaj 12dni zrób test i dla pewności powtórz po kolejnych 2dniach

Gość gość
No do lekarza i tak umowiona na srode jestem na przepisanie kolejnych tabletek . jeszcze sie zapytam pani doktor co o tym mysli. mam nadzieje ze reakcja bedzie jak to pisaly niektore dziesczyny na forach. ze moga oslabic ale nie musza i nie ma sie co przejmowac bo to dobry lek ! Heh :) dziekuje ! :)

Gość gość
Nie ma znaczenia to, że wspolzylas w trakcie przerwy. Rzecz w tym, że przyjmowałaś antybiotyk łącznie z tabletkami. I te tabletki mogły zostać źle wchłonięte. Organizm mógł to potraktować jak początek przerwy i seks wypadał na 4 dzień przerwy, ktora w ten sposób bedzie trwać 9 dni (2 dni z antybiotykiem i 7 dni przerwy), co może spowodować odblokowanie owulacji, do której dotrwaja plemniki. Jak najszybciej zacznij nowe opakowanie.

Gość gość
Wiec dzis wypada 7 dzien przerwy razem z tymi 2 z tabletkami. Dziekuje za informacje cenne bo nie wiedzialam. ahh ciekawe co z tego wyjdzie .. mam nadzieje ze antybiotyk nic nie pokomplikowal.

Gość gość
w wyniku nie porozumienia z partnerem skonczyl we mnie xxxxxxxxxxxxxxxxx ha ha ha ha ha ha ha ha ha! dobre!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
No hahaha :) smieszne smiesznie :) naprawde :p

Gość gość
miałam taką samą syt., też na mercilonie i w ciąży nie jestem