Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mój ojciec mi zniszczył zycie

Mam już dość

Polecane posty

mego ojca

Gość gość
czas na wyprowadzkę!

Wiecznie zły, każde słowo trzeba 10 razy przemyśleć żeby jegomościa nie urazić, cały czas mi coś nie pasuje, to kawa nie w takim kubku jak lubi, to mięso przyprawione nie tak i mu nie smakuje, cham i burak, więcej go nie zaproszę. Mam 35 lat i już wystarczy chodzenia na paluszkach żeby tatuś był zadowolony, nie mam już 10 lat żeby mnie "tatuś" cały czas strofował. W ogóle nie można z nim porozmawiać, nic go nie interesuje, tylko cały czas te beznadziejne gadki o polityce, rzygam już tym

Gość gość
35 lat i z tatusiem mieszkasz? ale ćwok!!!

Nie mieszkam już od dawna z nim, ale do tej pory chciałam utrzymywać poprawne stosunki ale wczoraj tak mnie w*****ł, że całe moje popieprzone wspomnienia z dzieciństwa wróciły, cała ta trauma którą przez tyle lat starałam się jakoś oswoić

Ojciec mieszka tylko z matką, pomimo że mają duży dom nikt z rodzeństwa z nimi nie chce mieszkać, nikt nawet oprócz mnie ich nie odwiedza, wszystkim wystarczająco życie umilił. Zal mi tylko mamy, bo chciałaby żeby było inaczej

Tak mam dość tego starego capa, ze zaraz mnie rozniesie, najmądrzejszy, wszystko najlepiej wie, a tak naprawdę to na niczym się nie zna

Cham i prostak, a wszystkich wokół poucza o kulturze osobistej, burak

Taką lipę mi wczoraj zrobił przy rodzinie męża, że mam ochotę ze wstydu za tego star***a zapaść się pod ziemię. Teraz będzie siedział sam, bo ja już na pewno odwiedzać go nie będę. Mama może zawsze do nas przyjechać, ale jego już na oczy nie chcę widzieć

Gość gość
Wiem, ze Ci ciezko, ale czasem trzeba powiedziec dosc inaczej nic z tego nie bedzie. Masz swoje zycie, jestes dorosla, nie musisz mu uslugiwac co nie oznacza ze go nie szanujesz. To on nie szanuje Ciebie. Musisz byc bardziej asertywna. Powodzenia. Zyj wlasnym zyciem bo pozniej bedziesz zalowac.

Miałam nadzieję, ze chociaż na starość się trochę zmieni, złagodnieje, ale juz straciłam nadzieję. Na pewno u niego już moja noga więcej nie postanie. I taki finał, 4 dzieci i nikt nawet nie odwiedzi, ale takie są skutki, za takie wychowanie, tresowanie dzieci jak psy, powinien się w piekle smazyć

Gość gość
Wredni,toksyczni ludzie,nie zasluguja na kontakt.Ja takze zerwalam wszelkie kontakty z matka,bo w moim przypadku to matka.Cala rodzine mam wredna,zaklamana.Siostrzyczka moja wypisz wymaluj.Tato zmarl 12l temu i na szczescie juz nie musi sie meczyc w tej zaklamanej rodzince.Ja tez mieszkam ponad 1400km od rodzinki i jest ok,nie musze wysluchiwac,jakie mamuska ma dzieci nieudaczne,bo sama matka nigdy nie byla,i siostrzyczke,ktora tylko kase ciagnie i kocha za cos.Tak wiec nie utrzymuj kontaktow,a bedziesz zdrowsza,taka moja rada,pozdr:)

A ja głupia miałam nadzieje, ze będzie ok, wybaczyłam wszystkie traumy z dzieciństwa, odwiedzałam, pomagałam

Gość gość
moja droga,nie kazdy zasluguje na miano ojca i matki.Sa ludzie,ktorzy dzieci posiadaja z obowiazku,bo co ludzie powiedza,i potem gnebia je przez reszte zycia,zeby swoje niepowodzenia odbic na nich.Kontaktu utrzymywac nie musisz,po co Tobie stres?

Gość belindaH
nie sprawiedliwe jest życie, ten co nie nadaje się na rodzica ma 5 dzieci ten co by był super ojcem nie może ich mieć :( :(

Utrzymywałam kontakt po części ze względu na mamę, ale też dlatego, że mi go było żal. Nikt ich nie odwiedza, miałam nadzieję ze na starość się trochę zmieni, może coś zrozumie, ale najwidoczniej tacy ludzie się nie zmieniają. On ma już 72 lata, więc w takim wieku już można jakieś wnioski z życia wyciągnąć.

Gość gość
Oczywiscie,ze sie nie zmieni,wrecz jedynie bedzie gorszy,bardziej dokuczliwy.Mame mozesz zabierac do Siebie,lub jesli jest jeszcze w pelni sil,Sama moze przyjechac.Problem z glowy.

Mama jest dobrą kobietą, ale tak przez niego zastraszoną, ze masakra. Zresztą całe życie tak było, po prostu się go bała i boi i mu służy, do mnie sama nie przyjedzie bo tatusia nie zostawi

Nie mogę pojąc, ze w tym wieku człowiek nie myśli o przyszłości, ze może jeszcze kilka lat i będzie potrzebował pomocy i co wtedy. Reszta z rodzeństwa raczej mu nie pomoże, każdy z nas ma przez niego ogromne problemy emocjonalne, trudności z ułożeniem sobie życia i problemy w związkach, a nawet w kontaktach towarzyskich. Tresował nas jak psy, s******l