Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy po cesarce potrzebne są

Polecane posty

Gość gość

pytanie do dziewczyn, które miały cc - czy zaopatrywałyście się, i przede wszystkim - czy po porodzie korzystałyście z takich wynalazków jak podkłady poporodowe albo jednorazowe/wielorazowe majtki poporodowe? jestem właśnie w szale zakupów i nie wiem czy mam kupować sobie takie rzeczy, które ewidentnie kojarzą mi się ze stanem po porodzie naturalnym. może po cesarce daje radę normalna bawełniana bielizna i dostępne w sklepie podpaski?

Gość gość
Powiem ci tak, ja rodziłam naturalnie, więc te majtki miałam, ale ty po cc raczej możesz normalne, bo krocze ci się goić nie musi ;) A co do podkładów, to polecam, bo przez pierwsze 3 doby z pewnością będzie cię "zalewać" i podpaska może tego nie ogarnąć.

Gość gość
kup sobie podkłady poporodowe ja miałam cesarkę ale majtek jedno razowych nie miałam leżałam z podkładem bez majtek tak jest najlepiej

Gość gość
ja bylam przygotowana na naturalny wiec mialam majtki siateczkowe i podklady, stalo sie tak ze mialam cesarke i uzywalam rzeczy ktore mialam,podklady tez musisz sobie kupic bo po cc tez mocno wyciekalam

Gość gość
Pierwsze parę godzin po zdjęciu cewnika te duże szpitalne podkłady poporodowe ale na to wpływu nie miałam bo leżysz a położna zmienia ,potem podpaski belli normal ,majty miałam z siatki ale tylko tylko dlatego że je wywalałam ,dziewczyny je prały mi się nie chciało .Ale tak samo używałam po porodzie sn jak i po cesarce .

Gość gość
Miałam 2 cc i majtki takie poporodowe bardzo się przydają, bo przytrzymują podpaski i wkłady,a przede wszystkim nie urażają świeżej rany. Poza tym tylko na takie majtki zgadzają się lekarze, przynajmniej w 2 szpitalach, które miałam przyjemnośc odwiedzic.

Gość gość
Ja również po cc i też miałam majtki jednorazowe i te siateczkowe też, niby można je prać, ale ja wyrzucałam i brałam nowe. Dopóki rana goi się lepiej takie niż zwykła bielizna, zresztą u mnie też lekarze raczej nie pozwoliliby na inne. Wkładów używałam.

Gość gość
ja byłam 8 dni w szpitalu to już później miałam normalne majtki i piżamę ze spodniami ,nikt nie robił problemu ,lekarze na obchodzie przecież tylko ranę po cc oglądali więc jakie gacie już ich nie obchodziły.

Gość bambaryła32
Jesli chodzi o podklady to na pewno beda Ci potrzebne,bo krwawic bedziesz i podpaski to za malo,ze mnie lalo sie jak z prysznica,a majtki z siatki akurat mnie sie przydaly,bo nie uciskaly mi brzucha i rany,delikatna maja gumke