Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Cesarka platna Bialystok prosze o pomoc

Polecane posty

Gość gość

Mam kilka pytan i bylabym bardzo wdzieczna o odpowiedzi:) 1. Czy kazdy lekarz wypisze mi skierowanie na cesarke czy tez trzeba wiedziec do kogo trafic? 2 Prowadze ciaze w innym miescie ale chcialabym miec cesarke w Bialymstoku. Porod w polowie grudnia. Czy powinnam juz umawiac sie na wizyte we wrzesniu czy wystarczy jedna wizyta np w listopadzie? 3 Na ktory tydzien ciazy zapisuja kobiete na cesarke? 4. Gdzie lepiej zalatwiac platna cesarke na Parkowej czy Zamenhofa?

Gość gość
Napisalam Ci dlugi komentarz, ale tresc uznana za spam. Co jest z tym forum :/

Gość gość
czemu ty decydujesz jak ma wyglądać poród? czemu cesarka?

Gość gość
bo cc jest lepsze dla dziecka i mniej boli to chyba jasne

Gość gość
cc mniej boli? masz takie doświadczenia, czy ktoś Ci bajek naopowiadał? Odpowiadając na Twoje pytanie uważam, że listopad to za późno; zgłoś się na wizytę we wrześniu, najpóźniej październiku. CC powinno się wykonywać kiedy zacznie się poród i z tego co wiem lekarze tego przestrzegają. Oczywiście jest forma cc umówionego, wtedy nie ma mowy o trafieniu w skurcze. Po prostu wyznaczycie termin i po sprawie. Ja polecałabym Ci Zamenhofa chociaż nie wiem gdzie łatwiej o cc. Koleżanka niedawno miała umówioną na Parkowej, ale miała wskazanie do cc. Ja rodziłam sn na Zamenhofa i bardzo polecam porody w klinice. Jest wielu dobrych specjalistów, warunki super... Tylko dziwię Ci się, że cc ... po co się ciąć skoro nie ma wskazań?

Gość gość
Moze podalas jakies linki? Teraz kazdy link traktowany jest jak spam:( A moglabys skrocic jakos aby juz na darmo tyle nie pisac?

Gość gość
jeszcze nie rodziła ale już wie najlepiej co jak boli i co najlepsze dla dziecka!

Gość gość
Wolalabym umowic sie na konkretny termin poniewaz do Bialegostoku mam prawie 2 godziny jazdy samochodem . Zastanawia mnie tez czy mozna zalatwic cesarke bez wskazan?Czy wystarczy zaplacic

Gość gość
Nie wystarczy zapłacić. Lekarze musza mieć podkładkę, żeby nfz zwróciło pieniądze. Jesli Twój lekarz sie zgodzi, może Ci podpowiedzieć do kogo się udać. Możesz kombinować sama, np zapłacić okuliście. Uwaga, są lekarze, którzy na pierwszej wizycie powiedzą, że nici z cesarki. Żeby urodzić w klinikach musisz mieć dobre wyniki w ciąży. Nie przyjmą Cie jak zaczniesz rodzić przed 37 tc Jesli sie uda załatwić, cc mogą umówić na tydzień przed terminem porodu.

Gość gość
A żeby rodzić w ogóle w klinice to 3 mies przed porodem to najpóźniej.

Gość gość
Dla dziecka Lepszy jest poród SN. POczytaj sobie autorko bo bzdurą jest że CC. Dla ciebie też nie sądzę że wygodniejsze w stu procentach będzie cc...ja bym nie chciała . Blizna na pół brzucha. Często brak pokarmu. Dziecko nie dostaje tego czegos co dostaje przechodząc przez kanał rodny. W SN teraz nawet coraz rzadziej nacinają krocze. U mnie w szpitalu np. chronią jak się poprosi....

Gość gość
Pisałam Ci, że we wrześniu powinnaś się wybrać na wizytę, ale tak zupełnie bez wskazań o cc może być ciężko. Przede wszystkim wybierz lekarza, spotkaj się, porozmawiaj. Zobaczysz co powie na ten temat. Ja namawiam Cię na poród sn, jeżeli się boisz /rozumiem, bo sama się bałam/ to w klinice właśnie. Na prawdę świetnie wspominam.

Gość gość
Bzdura. Blizna po cc nie jest na pół brzucha. Nawet nie mam tak niskich majtek, żeby ją było widać. Blizna to najmniejszy problem. Każdy ma własne powody. Dziewczyna woli cc i nie pyta się o opinie. Ja też uważam,że cc jest bezpieczniejszy dla dziecka. I miałam pokarm.