Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Autorka009

Ile miały wasze pociechy jak zaczęły wołać i robić siusiu na nocnik

Polecane posty

Gość Autorka009

j.w

Gość gość
teraz ma 2 lata woła od jakiś 5 m-cy. ale tylko siku z kupą jeszcze ma problem.

Gość gość
I wołać i robić- prawie 2,5 roku, dokładnie 2 lata i 4 mce. Synek. Właściwie bez wpadki.

Gość Autorka009
Kurcze bo mam problem. Moja córa ma równe 1,5 roku. Kupkę robi już od dawna jak rano ją posadzę i siusiu w ciągu dnia też zawsze zrobi tylko ona nie chce wołać ani rusz ;/

Gość gość
cierpliwości u nas to długo trwało a jeszcze się zdarzają wpadki. chwal jak zrobi na nocnik bij brawo itp. a mój synek uwielbia wynosić po sobie nocnik i spuszczać wodę. czasami tylko po to zrobi by móc spłuczkę nacisnąć.

Gość Autorka009
Zawsze biję brawo, tulę i mówię, że jestem z niej dumna . Myślę że jest bardzo mądrym dzieckiem i wszystko rozumie . Gdy ubiorę jej majtki to idzie w ustronne miejsce żeby jej nikt nie widział kuca i załatwia się

Gość gość
Moja córka miała 2,5 roku .

Gość Autorka009
A może to zbyt wcześnie? Za dużo od niej oczekuje jak na 1,5 roku??

Gość gość
to postaw nocnik tam gdzie ona robi to siku. u mnie synek na początku w ogóle bez majtek chodził i jak widziałam że zaczyna sikać to szybko na nocnik sadzałam.

Gość Autorka009
Oczywiście mam zawsze nocnik w pokoju i jak tylko widzę że zaczyna się kręcić i kucać to zaraz ją sadzam . Bardzo często jest tak że zrobi do nocnika tylko część a za chwilę w majty resztę ;/

Gość gość
1.5 roku

Gość gość
ponad 2 lata i 2,5 roku.

Gość gość
jeden 14 mies ,drugi prawie 2,5 roku .

Gość gość
moje dziecko przyzwyczajalm do nocniczka jak skonczyl 2 latka.nie chciał wogole,plakal ,panikowal.jak skonczyl prawie 2,5 r ku mojemu zdziwieniu sam pokazal mi nocniczek i nakladke.zrobil chętnie.teraz wola siku,ale nosi jeszcze pampers w razie wpadki

Nie będę każdego po kolei wieku wypisywać, ale wszystkie dzieci poniżej heet 2 r.z było odpieluchowane, Intensywny trening odpamkowana zaczynaliśmy dość wcześnie lecz konsekwetnie ,nie dopuszczałam myśli ze dziecko mając 1.5 roku czy 20 msc będzie jeszcze w pieluchach caly czas ,stąd ten trening z naszej strony

Gość gość
wg mnie za duzo wymagasz od 1,5 roczniaka. ma cale życie żeby srać do kibla (brzydko pisząc) pozwól jej być dzieckiem.

Gość gość
10 Miesiecy przygode zaczelismy jak mial 6 :)

Gość gość
2lata i 4 miesiące od dwóch tygodni nie ma na noc

Gość gość
2 lata, bez problemu poszło

Gość gość
ale wy chyba zartujecie ,ze wam dzieci robily w pieluchy do 2 i pol roczku????

Gość gość
Ja za to myślę czasem że ktoś żartuje jak pisze o "wyłapywaniu" kupy, bieganiu z nocnikiem jak dziecko zaczyna stękać, albo chwali się że zaczął "trenować" dziecko 9-10 miesięczne, a JUŻ jak miało 1,5-2 lata zaczęło chodzić bez pieluchy. Mój synek miał pieluchy zdjęte jak umiał zasygnalizować potrzeby i załatwić je w konkretnym miejscu (ew. na spacerze powiedzieć żeby gdzieś stanąć)- i od razu na wyjścia, wyjazdy bo bym mu sieczkę z głowy robiła mówiąc że teraz ma sikać/robić kupę do pieluchy, skoro nauczył się że takie rzeczy robi się na muszlę, awaryjnie na trawę. Opanował to jak miał niecałe 2,5 roku i widocznie wtedy do tego dorósł, bo wcześniej próbowałam ale nie było żadnych efektów, po prostu nie umiał skojarzyć że parcie na pęcherz oznacza że zrobi siku, a co za tym idzie- trzeba zawołać mamę, iść do łazienki i ściągnąć majtki. Od swojej mamy się nasłuchałam że jej dzieci zaraz po roczku siadały na nocnik- owszem, siadały, czyli były posadzone a mama zabawiała i siedziała z dzieckiem aż udało się zrobić. A wpadki i tak bywały. Jakoś wolę moją metodę, a mój i dziecka świat nie kręci się wokół potrzeb fizjologicznych żebym miała się tym akurat zajmować cały czas.

gość z 1:10 do mnie najwyraźniej przytyk robi Odpowiadam, dzieci w wieku niemowlęcym nie były wysadzane na nocnik,tak wiec twoja teoria ze 9-10 msczniaka na nocnik wysadzaliśmy jest jak kulą w plot Inni sobie mogą nawet noworodki jak tam im pasi, ale widze ze twój post jest szyderczą odpowiedzią na mój post,nie dopowiadaj sobie niestworzonych rzeczy

Gość gość
mój syn ok 20 tygodnia robił sam siusiu na nocnik. Jak kupę chciał to przynosił pampersa ok 2 lat i 4 miesiące robił kupkę na ubikację. Mojej siostry synek ma 18 miesięcy i jeden dzień robi ładnie na nocniczek, a dwa dni w majtki albo na podłogę.

Gość gość
a u nas było ciężko kupkę zaczęło wołać przed ukończeniem roku a siku najpierw około 2 lat ale tylko czasem z wpadkami potem jakaś blokada przestało na pół roku i dopiero koło 2lat 7 miesięcy roku zaczęła wołać bez wpadki wcześniej nic nie dawało żadne metody a przetestowałam wszystko.

Gość gość
moja miała dokładnie 20 miesięcy jak całkowicie zrezygnowaliśmy z pieluszki i w dzień i w nocy :D wpadki nocne się jeszcze zdarzały, ale bardzo bardzo rzadko :D

Gość gość
pierwszy syn miał 3 lata i 2 mies.jak zaczął robic w nocnik a drugi syn niecałe 2 latka.nie ma reguły.

Gość gość
3 lata i 2 miesiące

Gość Autorka009
Kurcze więc myślę że nie za szybko zaczęłam . Muszę się uzbroić w cierpliwość i dalej próbować

Gość gość
ToksycznaKobita- to akurat źle mnie zrozumiałaś, akurat twoje kojarzę jako wyjątkowo rozsądne. po prostu wiem że niektórzy dziwią się tym że "taki duży a w pieluchach", ale ja z kolei dziwię się komuś kto uczy dziecko miesiącami... W ten sposób mogłam uczyć jedzenia widelcem i łyżką, bo dziecko umiało coś trzymać w ręce i przeważnie trafiać do buzi, więc to było tylko doskonalenie umiejętności. Mogłam tak uczyć ubierania z którym idzie mu coraz lepiej. To wszystko jest doskonalenie czy łączenie umiejętności które dziecko już ma. Uczy się jeździć na rowerku bo umie coś trzymać, łapać równowagę i odpychać się nogami. A odpieluchowany był w momencie kiedy umiał poczuć potrzeby fizjologiczne, kontrolować je choćby minimalnie i sygnalizować, nie widzę więc sensu sadzania dziecka na nocnik skoro tego nie robi świadomie. Może mój był taki zacofany i potrafił powiedzieć "mamo, siusiu" dopiero po ponad 2 latkach, ale tyle trzeba było czekać i tyle czekałam.