Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dorixa

Jaki to jest rozmiar biustu

Polecane posty

Gość Dorixa

Mam pod biustem 78 i w obwodzie biustu 87. Jaki mam rozmiar? bo nie wiem jak to odczytać z tej tabelki http://bielizniarka.blox.pl/resource/tabela.jpg Jestem na 100% dobrze zmierzona. Jestem nastolatką. Nie wiem czy wam to pomoże, ale jestem raczej szczupła.

Tabelka mowi, ze masz 75A, ewentualnie 80A. Zobacz - druga kolumna pokazuje Ci, dla jakich obwodow pod biustem odpowiednia jest pierwsza wartosc w rozmiarze, czyli liczba. Czyli jesli masz miedzy 73 a 77 cm pod biustem, wlasciwy bedzie rozmiar 75. Kolejne kolumny mowia, jaki obwod w biuscie musisz miec aby nosic dana miseczke. Czyli jesli masz miedzy 73 a 77 pod biustem, to patrzysz w poziomie, jaka miseczka odpowiada Twojemu obwodowi w biuscie. Masz 87, czyli bedzie to miseczka A. To, ze jestes szczupla ma znaczenie o tyle, ze nie musisz duzo zaokraglac w dol rozmiaru pod biustem. Dlatego ja na Twoim miejscu mierzylabym rozmiary: 75A, 80A, 75B, ale i 70B.

Gość gość
ja polecam ten kalkulator :). http://theboob.pl/dopasuj.php Z niego wychodzi, że masz 70C U mnie dobrał rozmiar idealnie ale na "wszelki wypadek" i tak się przeszłam do brafitterki i przymierzyłam na żywo i pasowało wszystko idealnie :)

Gość gość
ps. Nie słychaj Esh bo gada przestarzałe głupoty ;P

Gość Dorixa
Dzięki wszystkim za pomoc :) Też mierzyłam ręcznie i tymi kalkulatorami i wychodziło 70C więc najwyraźniej taki mam. Jeszcze w sklepie przymierze inne rozmiary bo różnie się może okazać.

No dokladnie, przede wszystkim mierz. Bo nie ma czegos takiego jak jedna uniwersalna tabelka dla wszystkich firm produkujacych biustonosze. Tak samo ja Ci powiedzialam tylko to, co mowila ta tabelka. Nawiasem mowiac, ja wg niej powinnam nosic 65C albo 70B, a nosze 65F... co wiele mowi o jej wiarygodnosci :P