Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość swiezapietruszka

Jednoskładnikowe tabletki anty

Polecane posty

Gość swiezapietruszka

Czy któraś z Was przyjmuje jednoskładnikowe tabletki anty? Mam dość dobierania dwuskładnikowych, to moje 4 podejście i ciągle źle :( Zastanawiam się czy poprosić gina o jednoskładnikowe, ale chętnie najpierw poczytam opinie. Z dwuskładnikowych próbowałam Diane 35 (był ok, ale wycofali), Yaz, Cilest (też wycofali) i teraz mam Artizię, ale to totalna porażka. Nie jestem przekonana, bo czytałam, że nie robi się przerw i okres czasem nie występuje w ogóle. Jak to wpływa na przyszłą ewentualną ciążę? Kiedyś chcę być mamą :P Proszę o wypowiedzi.

Gość gość
Tabletki jednoskładnikowe przeznaczone są raczej dla kobiet karmiących. Niezbadano skuteczności u kobiet, które nie karmią. Miałaś robione badania hormonalne?

Gość swiezapietruszka
No własnie czytała o tym i teraz sama już nie wiem... boję sie kolejnego podejścia do dwuskładnikowych, skoro powłowa okazuje się beznadziejna :( Badań nie miałam, tylko próby wątrobowe. Muszę brać jakieś tabletki, bo inaczej zwariuję z bólu podczas miesiączki :(

Gość gość
Jeśli na Diane czułaś się dobrze to spróbuj może tabletek drugiej generacji np.microgynon, regulon.

Gość gość
Nie wiem czy razem z Diane wycofali też zamienniki. Jeśli nie to Cyprest i Syndi-35 mają taki sam skład jak Diane.

Gość gość
Ten problem rozwiąż z lekarzem a nie na forum ze znachorami.

Gość swiezapietruszka
W poniedziałęk mam wizytę i oczywiście omówię to z lekarzem, ale warto podpytać inne kobiety, które mają podobne doświadczenia o zdanie.

Gość agnieszka 78
świeża pietruszka ja biore azalie ponad dwa lata czuję sie dobrze nie przytyłam nie robisz przerw w braniu i bierzesz codziennie o stałej godzinie