Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przepisy dla mam niemowlaków używających przypraw

Polecane posty

Gość gość

Hej podajcie przepisy na zupki, ale z przyprawami, mój synek ma 6,5 mca a od ok. miesiąca mu dodaje soli i pieprzu :) Mamom, które uważają cukier, sól, pieprz itp. za SAMO ZŁO dziękujemy :)

Gość gość
ja dodawałam różne zioła, sprawdzając wcześniej w necie czy nadają się dla niemowląt, np lubczykiem ogrodowym zastępowałam Maggi itp

Gość gość
mi chodzi o konkretne przepisy, np. ja dzisiaj ugotowałam: marchewkę z solą, pieprzem, cebulą i porą, i dodałam do słoiczka z ziemniakami natką pietruszki i rybką, tzn dodałam samą marchewkę i ten wywar co mi się zrobił i tak szukam inspiracji na jutrzejszy obiadek, co mu dorzucić :]

Gość a moge wiedziec
czym kierujesz sie dajac niemowlakowi sol i pieprz? dzieci maja inny smak i to ze tobie cos nie smakuje nie oznacza ze jemu tez nie bedzie. Do roku nie powinno sie dzieciom podawac soli ani cukru. A poza tym sol i cukier jest praktycznie we wszystkich produktach wiec nie widze sensu zatruwania dziecka juz od malego ale to twoje dziecko wiec mozesz je sobie karmic i truc jesli wolisz. Tylko pozniej nie marudz ze dziecko ma jakies alergie i uczulenia...

Gość a moge wiedziec
sol i cukier mialo byc

Gość gość
a mogę wiedzieć-czytaj ze zrozumieniem poszukiwaczu wojn i awantur-przeciwnikom dziękujemy, nie wniosą oni nic nowego do tematu :)

Gość a moge wiedziec
a czemu uwazasz ze szukam wojny? ja tak samo od samego poczatku jak corka zaczynala jesc pokarmy stale uzywalam przypraw - tyle ze nie soli i cukru tylko wszystkich ziol. Mieszalam je z warzywami i miesem albo ryba. Naprawde da sie gotowac smaczenie bez soli.

Gość gość
ale ja tutaj nie szukam opinii, jakbyś nie zauważyła, tylko przepisów. Czy naprawdę, nie masz tutaj tematów na które możesz się wypowiadać i masz ku temu kompetencję? Bo twoja wypowiedź jest w tej chwili NAPRAWDĘ zbędna :) po za tym napisałam wyraźnie SZUKAM PRZEPISÓW, czyżby za trudne do zrozumienia?

Gość gość
Nie powinno jesc cukru,ale wszystkie herbatki i kaszki gotowe zawieraja cukier i te juz mozna dawac. Super:D Autorko sol nie jest wskazana ze.wzgledu na to ze podnosi cisnienie. Tu nie o smak chodzi. Czlowiekowi wielkiemu jak my szczypta nie zaszkodzi a na malucha moze miec wplyw. Ja do zupek dodaje ciut cukru. Maly chetniej je. nie umrze od tej odrobiny,my jestesmy wychowani na mleku gotowanym z cukrem od urodzenia i zupkach z cukrem.

Gość gość
no comment tu prośba o przepisy a urodziła się dyskusja o doprawianiu lub nie, ja chyba zmienie stronkę

Gość gość
ja przygotowuje dziecku sama kaszki z rozgniecionymi owocami i zupki i nie dodaje ani odrobiny cukru i jakoś moje dziecko zjada je ze smakiem

Gość gość
nie truj dziecka kobieto. poczytaj mądre książki a dopiero potem karm swoje dziecko. masakra jakaś z tą solą w tym wieku. moje do pierwszego roku nic nie miało posolone i wszystko zjadało ze smakiem...

Gość gość
z jaką porą? roku? na telesfora?

Gość gość
szukasz przepisow co ugotowac z sola i pieprzem? Przeciez wszystko mozna doprawic, wiec poszukaj przepisow z posilkami dla dzieci i po prostu przyprawiaj. To tak oczywiste, ze pewnie sama chcialas wojne wywolac tym tematem