Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po co wam nowe samochody skoro stare też jeżdzą

Polecane posty

Gość gość
Mój narzeczony wymienia auto średnio na rok. Zaczął od starego forda. Często się psuł ale nie stać nas było na nic lepszego. Z czasem dorobilismy się kolejnego, a teraz jest następne co rok... Jak dla mnie bez sensu. Mi wystarczy żeby samochód był sprawny i mało palił.On ma większe wymagania. I za każdym razem powtarza że to auto bedzie na lata.Acha, jasne... Niedługo mu się znudzi i będzie szukał kolejnej zabawki :-) Jednak z racji tego że to jego jedyna słabość-pozwalam mu na to. niech się chłopak cieszy :-D

Gość gość
a ja mam stary samochod i nowy i to nie pierwszy taki zestaw bo nie stac mnie na dwa nowe. Jeden moj jeden zony, oba maja te same silniki benzynowe tzn o tej samej pojemnosci nowy ma wyswietlacz, bajery,rowery i szmery tylko po co mi to do jazdy jeszcze nie rozgryzlem:-D Niewazne chcialem sie do awaryjnosci.odniesc ten stary ma 19 lat ten nowy 1 rok. I przez ten rok starym caly czas jezdze a nowy,juz 3 razy byl na gwarancji:-D:-D Po prostu sa bardziej skomplikowane,bardziej wysilone,maja wiecej podzespolow i sa mniej trwale niz stare auta. Sadze,ze auto gowno znaczy:-D wazne zeby jezdzilo i czy.ma rok czy sto jesli jest sprawne jest wystarczajace. Jesli mowimy o autach drogowych zwyklych bo spotrowe to juz inna bajka

Gość gość
dlaczego nowy, bo jak kupuję samochód z salonu to mam dużo większe prawdopodobieństwo, że nie była bity, licznik nie był cofnięty, etc. A jak sobie nim pojeżdżę 5 lat to dalej wiem czym jeżdżę, co w nim było robione/wymieniane, czy te rysy na lakierze to faktycznie tylko parkingowe akcje czy może jednak wypadek był poważniejszy.

Gość gość
slabiutka reklama panie RR, dobry lakiernik to ma terminy na minimum miesiac do przodu zaklepane i nie musi klientow na babskim forum szukac.

Gość gość
Faktycznie stare auta są lepsze. Trzeba poszukać tylko jakiegoś dobrego egzemplarza, który nadaje się do jazdy. Ja mam swoje dwa warsztaty – jeden ogólomechaniczny, drugi specjalistyczny http://www.janmot.pl/ i do nich oddaje auto, ale to tylko w zasadzie na normalną kontrolę, bo nic się z nimi nie dzieje.