Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

fotogeniczność jak to jest

Polecane posty

Gość gość

tak się zastanawiam jak to z tym jest ? Np znam osoby co wyglądają bardzo ładnie na zdjęciach ,a w rzeczywistości jest średnio lub wręcz słabo ,albo odwrotnie. Moja dziewczyna np jest niefotogeniczna i czasami wygląda na zdjęciach wręcz masakrycznie zupełnie jak nie ona w rzeczywistości ..na szczęście załapała do tego dystans i się z tego śmieje ..jak to kurde jest ? światło się jakoś odbija dziwnie czy co ? ...ja sam nie jestem jakiś mega-foto ,ale u mnie to jest tak 50/50 ,a u niej to jedynie zdjęcie z profilu prawie zawsze ładnie wychodzi ,a frontalne to może 1/10 ,a tak to jakoś tak nieładnie ;/ wręcz dziwnie.. a jak jest u was ?

Gość gość
czesto ci ladni wygladaja duuuuuzo gorzej na zdjeciach, przecietni lepiej od nich

Gość bufon
dużo od fotografa zależy :) fotogeniczność to taki mit :)

Gość gość
eh przesadziłem z tym 1/10 ..teraz jak oglądam nasze wspólne zdjęcia to z kolei ja wyszedłem na co drugim jak jakiś chłopek roztropek :D ...heh nie przypuszczałem ,że taki brzydki jestem

Gość gość
gówno tam od fotografa ..z tego co tak parzę to bardziej od ...hmm ..samopoczucia ? na zdjęciach z wakacji to moja kobita może na 1-2 zdjęciach na 100 wyszła źle ,a tak to ładnie wszędzie ...myślę ,że stres jest widoczny na zdjęciach i wpływa niekorzystnie ..podobnie też tzw zdjecia wymuszane z serii "uśmiechnij się , ptaszek leci "

Zdjęcia "łapią" nas często z głupią miną, pod złym kontem, światło dziwnie może paść...masa czynników. Generalnie jest tak, że jeżeli aparat nie uchwyci Cię przy najkorzystniejszych warunkach (najlepszy "profil", najdokładniejszy uśmiech) to wygląda się kiepsko :P Poza tym zdjęcia odbierają dużo głębi i zdjęcie twarzy od frontu prawie zawsze jest gorsze od rzeczywistości bo widać wszystkie lekkie asymetrie i twarz wydaje się większa.

Gość gość
Zgadzam sie z Moorland. Jako facet powiem wam, ze zastanawia mnie taki ewenement, ze n aportalach randkowych mam znikome powodzenie, przy naprawde masowej ilosci wysylanych maili. natomiast w rzeczywistosci to kobiety sam sie na mnie gapia i usmiechaja albo kusza. :/ Sam wiem, ze na zdjeciach wygladam zle. Wiec to nie moze byc mit !!!

Gość gość
@Moorland "Pod złym kontem" ???!!! Moorland, litości!!!!!!!!! Jesteś analfabetką????!!!!!

wow, ale byka strzeliłam! Dzięki :D "kątem" oczywiście. I tak jestem analfabetką, zrobiłam jeden błąd przez kilka miesięcy :P

Gość facet z londynu
o ! kolejna zboczone polonistka :) Chcesz sie podjarac?? to masz ktury, rze, ogulny jak Ci opadna sutki to napisze cos wiecej...:/omg