Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamusie po cc ile czasu czekałyście na kolejną ciążę

Polecane posty

Gość gość

To znaczy jak długo się starałyście? Ile cykli? Były problemy z zajściem, czy udało się szybko?

Gość gość
ja po roku ale za pierwszym podejsciem

Gość gość
Dzięki :) No właśnie o to mi chodziło - za którym podejściem :)

Gość gość
Po cc musisz odczekac przynajmniej rok aby zaczac sie starac a w ogole niezaleznie po jakim porodzie powinno sie odczekac 4 lata aby cala gospodarka hormonalna sie uregulowala

Gość gość
Może źle napisałam, mi nie chodzi o to ile trzeba odczekać, bo jestem już 3 lata po cc, tylko ile potrzeba cykli by zajść. Czy jest trudniej?

Gość gość
Ile cykli nie ma.znaczenia. a ze rok trzeba odczekac po cc to pierwsze slysze,bo znam osobiscie wiele osob,w tym dziewczyne Ktora lezala ze mna na pologu ktora urodzila rok po cc i nikt jej czekac nie kazal z nastepna ciaza.

Gość gość
durne pytanie autorko - jedne się starają miesiące lata inne od razu zachodzą - nie ma reguły i winą tu nie jest cc

Gość gość
Ja świadomie zaszłam 5 miesięcy po cc świadomie! Mam dwóch chłopaków i marze o 3 ciąży tym razem pragnę córeczki. Jestem 14 miesięcy po drugiej cc.

Gość gość
Dziewczyny, czytajcie prosze ze zrozumieniem pierwszy post. Nie chodzi ile czekałyście z planami drugiej ciązy tylko ile czasu musiałyście się o tą ciążę starać. 1? 2? 3? cykle, a może więcej?

Gość gość
Ale cc nie ma tu znaczenia!tyle.samo cykli mozesz.sie starac po sn i po cc. Zarodek ma wystarczajaco miejsca na zagniezdzenie sie. Macica to nie tylko blizna po cc.

Gość gość
skąd pomysł,ze po cc trudniej zajsc w ciaze!bzdura.trudniej taką ciązę donosic bo macica ma bliznę po cieciu,która pod wpływem cięźaru płodu może sie rozejsc co grozi porodem przedwczesnym.

Gość gość
obie ciąże za pierwszym razem ;) Trzeciej nie planuję ;P

Gość ohoho
22 miesiące po cc w pierwszym cyklu, ciąża się niestety nie utrzymała. 30 miesięcy po cc w pierwszym cyklu starań, wszystko w miarę ok, ale blizna dawała o sobie znać w ciąży.