Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bardzo wazne pytanie

Polecane posty

Gość gość

Mieszkamy w malym miescie, jest u nas jeden pediatra. Dziecku z wymazu z nosa i gardla wyszly liczne bakterie (wymaz robiony prywatnie, bo lekarka zapisala w ciemno nystatyne i kazala leczyc nie wiedzac na co dziecko chore, tzn co dokladnie moze wyjsc w posiewie). Te bakterie nie sa wrazliwe na nystatyne, jest do nich antybiogram. Bylam wczoraj u lekarki to za cholere nie chciala sie przyznac do bledu i kaze dalej tym leczyc...Mimo ze jak wol nie ma tego w antybiogramie, bakteria nie jest wrazliwa na nystatyne... Maz bedzie w duzym miescie we wtorek (mazowieckie, my jestesmy z podlaskiego), czy moze isc z wynikami dziecka do innego pediatry aby zapisal DZIALAJACY lek? Bedzie bez dziecka - ma szkolenie.

Gość gość
Wiesz co mogła zapisac ten lek tak w ciemno w nadziei ze trafi na dobry, zeby dziecko brało juz lek zanim będą wyniki badan. Tak sie czesto robi, zeby nie czekac bezczynnie. Ja miałam ostatnio takie szczescie,ze lekarka trafiła w odpowiednimlek, a na wyniki czekałam ponad tydzien. Mogliscie przeciez nie podawac dziecku leku i czekac na wyniki. Ale kto tak robi? Oczywiscie ze mozecie isc do innego lekarza z wynikiem i wam przepisze prawidłowy antybiotyk.

Gość gość
Nie chodzi o to ze przepisala zly bez zrobienia posiewu, tylko ze wcale posiewu nie zlecila a gdy dostala wynik zrobionego prywatnie,to mimo, ze lek bledny nie przyznala sie do bledu i kaze nim dalej leczyc a jak wol w antybiogramie, ze bakteria na to niewrazliwa... A jest 6 czy 7 innych na ktore jest wrazliwa, stad pytanie czy moge tak po prostu isc do pediatry w innym miescie, wojewodztwie.