Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamka kompletna

moj prawie 5 letni syn prawie co noc moczy lozko

Polecane posty

Gość zalamka kompletna

nie wiem nie chce mu sie wstac czy nie czuje ze mu sie chce?ma tak ze tydzien z rzedu bd wstawal w nocy do lazienki a potem 2tyg sika na lozko.musze mu podklady foliowe pod posciel klasc i potem codziennie ja prac.nie chce mu pieluch zakladac na noc bo jak to wyglada zeby takie chlopaczysko w pampersie spalo;/

Gość gggghhhhhhhhh
A ja bym wolała zakładać pieluchy niż zamęczać siebie i dziecko nocnym zmienianiem pościeli i ciągłym praniem. Mój synek też dość długo sikał w nocy, ale to fakt, że miał wtedy 3,5 roku. Gdyby mój 5-latek sikał w nocy to w te pędy leciałabym do lekarza i robiła mu badania. Pewne rodzaje sikania w nocy można wyeliminować lekami. Po co się i dziecko tak męczyć?

Gość gość
ja córke - 4 lata - ok 23-24 biore do ubikacji i robi siku. Wtedy łózko jest suche

Gość exdebill_po_wakacjach
leki na sikanie 5ciolatka? poważka? na co konkretnie?

Gość gość
mój ma prawie 5 lat i tez leje w nocy. Bylam u lekarza to powiedziala mi że chłopcy mogą moczyć sie w nocy do 6 roku zycia i ona narazie nic nie zrobi. trzeba go budzić w nocy na siku i tyle. moj śpi w pampersie bo bym zglupiała z praniem i tym smrodem!

Gość gośćaabb
Mojemu synkowi też w tym wieku (nawet jak miał 6 lat) zdarzało się posikać do łóżka . Po ciągłym praniu pościeli kupiłam pielucho-majtki drynites(są dla dzieci w wieku 4-7lat) Przeczekałam ten czas ,teraz ma 7 lat i zdarza mu się 1 czasami 2 razy w miesiącu posikać ale to już nie jest to co było. Mojej koleżanki córka (prawie 6l) też często sika w nocy , mało tego często popuszcza w dzień. Miała robione wszystkie badania (min moczu, USG) które nic nie wykazały, musi z tego wyrosnąć.

Gość zalamka kompletna
no mnie pranie nie meczy wkladam w pralke i na wieczor suche.nie bede na pampersy wydawac wystarczy ze mojemu niemowlakowi kupuje 3 paczki na mc,a jescze jest tak czasem ze u siebie sie nie zsika a u nas tak w nocy przyjdzie w nogi sie polozy i sika.kupilismy nowe lozko i teraz od razu jak widze ze sie kladzie to go przenosze z powrotem,juz sily nie mam do tego jest niegrzeczny krzyczy rzuca sie na podloge i potrafi klac jak mysli ze nie slysze,a moze to jakas choroba?dziedziczna?

Gość zalamka kompletna
bo ja szczeze to do 8roku zycia tak mialam ale na usg okazalo sie ze to cos z nerkami.juz nie pamietam bo mloda bylam przeszlo jak mialam 10lat

Gość gość
mi tam na pampersy nie szkoda bo on codziennie nie sika i jeden pampers ma na sobie kilka razy więc luzik:) zdarzy sie ze caly tydzien sie nie zesika tak jak teraz ...juz ponad tydzien nic więc sie ciesze:)

Gość pokoko
ja tez tak mialam do 9 lat potrafiłam się sporadycznie zmoczyc..:(

Gość gość
ja bym tez wolała ubrać pieluchę na noc niż codziennie prać pościel. codziennie pralka chodzi żeby wyprać tę pościel? a woda, prąd też kosztuje. bo chyba nie pierzesz tych zsikanych rzeczy razem z ubraniami dla niemowlaka?????

Gość gość
ja sikalam do lozka do 9 roku zycia, pewnien lekarz powiedzial, ze to wynik pewnej czesci mozgu, ktora odpowiada za kontrole tej potrzeby fizjologicznej, a ktora u pewnych dzieci pozniej dojrzewa, u mnie w rodzinie to jest rodzinne, sikala tak moja babcia jak byla dzieckiem, moja matka, ja I moj syn. Twoje dziecko widocznie tak ma, teraz sa pewne tabletki, ktore to lecza, ale musisz isc najpierw do lekarza z dzieckiem na badanie.

Gość gość
poza tym dziecko musi miec spokoj w domu, zadnych libacji, zadnych imprez, zadnych strasznych filmow, kilka razy w nocy powinnas go sama budzic, bo dziecko spi mocno, a organism nie daje znaku, ze mu sie chce sikac I trzeba isc do lazienki, nie wolno na takie dziecko krzyczec z tego powodu, bo bedzie gorzej, to jest poza kontorla dziecka, z czasem dopiero ta kontrola sie pojawia.

Gość gość
A czy w domu jest spokój? Dziecko sie nie boi niczego? Nie robi mu ktoś krzywdy itd? Ja też tak miałam. Nawet mając 11-12lat potrafiłam sie zmoczyc w nocy. Badania wszystkie ok. Okazało sie że to przez nerwy bo jak tylko wyprowadziłam sie do od ojca alkoholika przeszło jak ręką odjął.

Gość gość
Mojej siostry dziecko też się moczy i ten sam wiek. Robiła badania. Mocz, pasożyty i usg. Badania ok a co dalej to jeszcze nie wiem.

Gość gość
To idz kretyyyynnnkkooo do urologa dzieciecego

Gość gość
Mój skończyl 5 lat w maju. Dopiero od niedawna pampery suche, ale nie zawsze.Spi bardzo twardo, mozna dyskoteke przy nim urządzać ;)stąd myślę problem. Robimy tak: zwracam uwagę by sie wysikał przed snem mąż w nicy go wysadza dużo mówimy z nim o tym rozmawiamy powoli, powoli do przodu

Gość gość
a może się czuje odrzucony, bo mamusia ma nowe dziecko i jak widać to starsze ją wkurza???? i to taka rekacja organizmu na stres i strach przed odrzuceniem?

Gość gość
to na tle nerwowym

Gość gość
niekoniecznie moja 4 latka te czésto potrafi sié zesika w łóżko szczególnie jak w ciągu dnia dużo pije, a czasami okresowo kilka dni nie sika a potem znowu sika nie wiem od czego to zależy, zakładam poprostu pieluche

Gość gość
z synem 5 lat nie ma problemu już od ponad roku kontroluje się pięknie, zdarza mu się tylko czasem obudzić i samemu siku zrobić w toalecie. ale z córką miałam kłopot do ok 7 lat nawet do psychologa chodziłam o to sikanie, bo badania nic nie wykazały, okazało się, że w przedszkolu pani krzyczy i do tego mała była wrazliwa i nerwowa. Pamietam jak psycholog, kazała zeszyt załozyc i rysować słoneczko jak sucho i deszczyk jak mokra noc, chwalić przy tym dziecko, nagradzać, bardzo pomogło, dziecko nie powinno pic dużo przed snem i najlepiej wysadzać raz w nocy, albo przed samym spaniem. Może syn przeżywa że ma rodzeństwo

Priorytetowo lecieć z dzieckiem po skierowanie na badania moczu Sprawdź wyniki czy nie ma żadnego zapalenia pęcherza ,,czy tez aby czasem jakaś infekcja w drogach moczowych się nie wdała Pamiętaj ,ze na dziecko nie możesz się złościć ani je stresować w tym temacie, zapewne tez jego ten problem przerasta Moje jak się zleją w nocy to już wiem ze układ moczowy wymaga po raz enty leczenia ,bo one dosyć często mają przeziębiony pęcherz a co za tym idzie brak całkowitej kontroli moczu -zwłaszcza w nocy

Gość gość
Czytam i oczom nie wierze jak mazna 5 latkowi zakladac pieluche!!!!???? Przeciez to przynosi odwrotnu skutek dziecko przestaje czuc ze ma mokro... Mojej corce tez do 5 urodzin sie zdarzalo ale kupowalam podklady.. Posciel sucha a dziecko jednak czuje ze cos nie tak bo mokro Po za tym trzeba ograniczyc wieczorne picie a jak dziecko wypije wiecej to nawet na spiocha trzeba je poprostu wysadzic pk 23 czy 24

Gość gość
Moja mlodsza siostra tez tak miala co sie z tym ze moja mama nie czekala nie wiadomo na co , biegiem do lekarza I co sie okazalo cola w moczu , infekcja nerek, konieczny byl antybiotyk. Autorko na co ty czekasz?!

Gość gość
A ze co noc moczy bo infekcja moze byc nawracajaca

Żeby wydzierać się na dziecko /karcić czy tez o zgrozo je bić za to ze się moczy w nocy to kompletny debilizm Az się prosi takim rodzicom porządny wstrząs zafundować na opamiętanie :/

Gość gość
Wiele dzieci moczy się jeszcze w tym wieku ...wyrośnie z tego .

Gość gość
Witam moj 3 letni syn co noc sika na lozko mimo tego ze go wysadze w nocy do toalety raz czasem nawet dwa razy a on mimo tego potrafi sie zesikac..