Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wróżki a wiara

Polecane posty

Gość gość

jestem katoliczką, i zastanawiam sie czy to prawda że osoba wierząca nie może korzystać z usług wróżek, wróżb i sama stawiać tarota? skoro można zostać opętanym bo i takie rzeczy słyszałam to czemu tym wszystkim wróżkom nic nie jest? :o i czy są to ateiści? pytam z ciekawośći, podszywom dziękuje :classic_cool:

Gość gość
spotkałam się kiedyś z wróżką wierzącą, praktykującą. więc ja nie wiem, ciężko mi się jest wypowiedzieć na ten temat, ale też mnie to ciekawi

Gość gość
teraz jest to zawod jak kazdy inny,wrozy dla pieniedzy a moze byc katoliczka i chodzic do kosciola,,,wrozenie to otwieranie drzwi zlemu duchowi,lepiej unikac..wczoraj widzialam w telewizji wrozke z EZO Egipcie na lotnisku Magdalene Rutkowska wypowiadala sie ze wraca.

Gość polananana
ale co że wraca? nie rozumiem

Gość gość
byla na uropie w egipcie dziennikarz rozmawial z turystami bedacymi na lotnisku a ta pani rowniez oczekiwala na samolot do polski

Gość gość
gdybyś czytała pismo św. to wiedziałabyś, że zabrania wróżbiarstwa, ale pewnie nawet go na oczy nie widziałaś jak 95% "katolików" w tym kraju

Gość gość
Ponoć nie wolno korzystać z usług wróżki, nie wolno nosić amuletów i talizmanów. To mi powiedział bardzo rozmodlony kuzyn.

Gość KatarzynaZSDM
A spróbuj pójść do wróżki z różańcem a w czasie wróżby módl się, zapewniam, wróżka Cię wygoni ;-) Wystarczy poszukać w Piśmie.

Gość gość
wruzki to sa słudzy demon czasem swiadowie czasem nie świadomie na yutube jest pełno swiadect o okultyzmie

Gość gość
przyszłość zna tylko Bóg i prorocy którą ją im objawił, wróżki nigdy nie przepowiedzą przyszłości bo jej nie mogą znać, nawet sam szatan nie zna przyszłości więc wszelkie wróżby i tarot nie przepowiedzą przyszłości

Gość gość
sa osoby majace wglad jest to kronika akaszy tam zapisane sa nasze przeszle i przyszle losy......nie bede sie wymadrzac tylko spytam slyszalycie o zakonniku czeslawie klimuszko mial ten dar od urodzenia.leczyl spojrzal na rosline wiedzial jakie dolegliwosci leczy......pomagal rodzinom na podstawie zdjecia powiedziec czy osoba zaginiona zyje .gdzie jest...owczesnemu kardynalowi karolowi wojtyle przepowiedzial ze zostanie papiezem....zatem to nie nie demony ale prawdziwy dar....stefan ossowiecki przed wojna i w czasie przepowiadal nawet marszalowi pilsudskiemu......sa osoby ktore maja takie zdolnosci i to jest fakt

Gość gość
o tym ze wrozenie jest zle dowiedzialam sie od starszej pani 6 lat temu a mloda nie jestem ..jestem tez katoliczka..ale nawet mama bardzo religijna ,ciotki ..babcia mi nie mowily

Gość Namu amida Butsu
Sęk w tym, ze wrozbiarstwo opiera sie na tym czym dysponujemy podswiadomosc oraz nadswiadomosc, juz jung odkryl, ze nieswiadomosc zawsze skoryguje terapeute, gdzie tkwi problem, wie lepiej i nigdy sie nie myli.. to na tej zasadzie wszysto dąży ku ladowi, Przmiana energii na rożnych polach,, mentalnych, zycia, czy innym jest do zinterpretowania przez nas samych, tylko nie czesto sie nam to udaje, niektorzy maja te zdolnosci wyksztalcone inni nie, 3 oko, czysta swiadomosc obserwatora ,nie skalana myslami, jpotrafi dobrze przesledzic kazdy proces oraz przewidzieć skutki. marne z regul;y ;)

Gość Taka jedna wróżka
Zajmuję się wróżeniem 14 lat i jak dotąd nic mnie nie opętało. Może dlatego, że poprostu staram się być dobrym człowiekiem? A może dlatego, że zajmuję się też egzorcyzmami, więc demony się mnie nie imaja :)Paradoksalnie najbardziej katolicka część mojej rodziny zachowuje się odwrotnie do tego czego naucza kosciół i ostatnią rzeczą jaką możnaby o nich powiedzieć to to, że są dobrymi ludźmi. Sama odeszłam z koscioła w wieku 18 lat, tzn nie uważam się już za katoliczkę ale bywam kościele czasami- na ślubach, komuniach, pogrzebach, czasem odwiedzam katedry i jakoś nie mam problemu z przekroczeniem progu katolickiej światyni, czuje się tam naprawdę dobrze, czasami tylko przytłacza mnie negatywna energia, którą zostawiają tam ludzie- w postaci chorób, swoich problemów, ale to już inna historia. Wierzę w boga, ale moje podejście do niego jest inne od tego czego naucza kościoł. Moja wiara w boga nie przeszkadza mi w praktykowaniu wróżb, wręcz przeciewnie. Często "modlę" sie do niego na prośbe innych ludzi. pozdrawiam

Gość gość
zapytajcie się swojego proboszcza co o tym sądzi!

Gość gość
jednak opetania sa czytalam kiedys ciekawy wywiad z ksiedzem egzorcysta ktory opowiadal o swojej pracy.przyklad kobiety bedacej prawnikiem.na widok krzyza bluznila rzucala sie piana w ustach ,oraz podobne historie...powiem tez ze bylam na spotkaniu w kosciele z dziennikarzem rok 2007 prowadzil imprezy zwiazane z muzyka techno zyl na luzie impreza byla w Brazylii podobno ujrzal swojego aniola ducha opiekunczego co spowodowalo,ze natychmiast porzucil dotychczasowy tryb zycia,nawrocil sie .odnalazl droge do Boga ,, Od tego momentu bierze udzial w spotkaniach majacych na celu skierowania na wlasciwa droge osoby ktore sie pogubily w zyciu odeszly od wiary Jest miesiecznik Egzorcysta byc moze on do redaguje tak podejrzewam. jedna z pan w EZO mowila ze osoby zajmujace sie tymi sprawami musza sie odpowiednio zabezpieczac ,ochraniac..A co Pani mysli o wampiryzmie energetycznym tak krotko jak sie strzec

Gość gość
Nawet czytanie horoskopów jest grzechem.

Gość gość
ja znalam starsza pania wiek dzis 83 lata od niej wlasnie dowiedzialam sie ze wrozenie jest niezgodne z nasza wiara kobieta bardzo wierzaca dwa razy dziennie modlila sie o wyznaczonych godzinach. Robilam jej zakupy ktoregos dnia zapomnialam kupic program telewizyjny. zeszlam specjalnie po niego a pani mowi ze czytanie tej gazety zaczyna zawsze od horoskopu choc wie ze nie powinna tego robic

Gość gość
Nawet jeżeli coś tam jest to fakt , biblia mówi żeby nie wróżyć itp. Ale co gdy nikogo nie ma? Juz tyle razy zawiodłam sie na Bogu ze nie zlicze :) To nie były jakies blahe sprawy wrecz przeciwnie, chcial mi zrobic na zlosc? to ja tez mu zrobiłam;) i zadnych negatywnych skutków nie odczułam do tej pory-zaglebiam sie w ezoteryke od paru lat, od jakiegos czasu stawiam karty i wszystko jest ok.

Gość KatarzynaZSDM
Czytanie horoskopów to nie grzech, tylko wiara w nie. Droga wróżko najprawdopodobniej jesteś opętana, a nie ma u Ciebie "typowych" objawów opetania ponieważ diabeł już Cię w swych szponach ma więc nie musi już o Ciebie walczyć. Jeśli nawróciłabyś się i skorzystała ze spowiedzi czy Komunii wtedy prawdopodobnie diabeł by się o Ciebie upomniał a wtedy tylko wizyta u egzorcysty pozostaje. Z Bogiem. ;-)

Gość gość
Na starosc sie nawroce:D

Gość gość
ja interesowalam sie jakis czas ezoteryka ale w pore dalam sobie z tym spokoj.interesuje zjawiskami paranormalnymi,zagadkami naszego .swiata.hipotezami........pamietam z lekcjii religii ze Pan Bog nie zawsze daje nam to czego chcemy,o o co sie do niego modlimy dlatego ze nie byloby to dobre dla naszego zbawienia.w moim miescie w pewnej galerii widze czesto pania ktora wrozy kartami tarota i zawsze ktos u niej jest ,ja zawsze balam sie tych kart.

Gość gość
ja interesowalam sie jakis czas ezoteryka ale w pore dalam sobie z tym spokoj.interesuje zjawiskami paranormalnymi,zagadkami naszego .swiata.hipotezami........pamietam z lekcjii religii ze Pan Bog nie zawsze daje nam to czego chcemy,o o co sie do niego modlimy dlatego ze nie byloby to dobre dla naszego zbawienia.w moim miescie w pewnej galerii widze czesto pania ktora wrozy kartami tarota i zawsze ktos u niej jest ,ja zawsze balam sie tych kart.

Gość gość
ale ja prosiłam o coś co by nie miało wpływu na zbawienie, jeśli juz to pozytywne, wiec gdzie tu logika?

Gość gość
chodzi o to ze Pan Bog ocenia co jego a nie moim zdaniem jest dla nas dobre.logiki sie nie nalezy wid.ocznie doszukiwac

Gość Taka jedna wrozko
Czy mogłabym zadać ci jedno pytanie?? Proszę!!!

Gość Taka jedna wróżka
Słucham:)

Gość gość
Jak będziecie mieli jakieś pytania do wróżki i chcecie mieć pewność, że nie zostaniecie oszukani to ja polecam Orianę z wrozby-hotline.pl