Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego ateiści chrzczą dzieci i biorą ślub kościelny

Polecane posty

Gość gość

no dlaczego?

Gość gość
Nie wiem

Gość Wydawanie zwlok  od 15
dla partnera?

Gość gość
dla prezentów

Gość gość
bo co ludzie powiedzą???

Gość gość
Chrzest po to, żeby dziecko nie miało problemów w przyszłości, a ślub żeby być uwazanym za poważne małżeństwo, żeby ludzie nie pierdzieli, bo rodzina, oraz dla samej ceremonii, ale nie dla Boga i nie przed bogiem.

Gość żydowscy ateiści poprzybieral
wcześniej polskie nazwiska , a teraz chrzczą dzieci dla świętego spokoju i aby ich nie rozpoznano ;) dla nich to fraszka :D

Gość żydowscy ateiści poprzybieral
okłamać gojka w ich kraju , to nie grzech wg. ich katechizmu dlatego kłamią i oszukują , udając statystycznych katolików :D

Gość gość
Bo są tępymi hipokrytami.🖐️

Gość gość
jestem ateistką i dziecko bym pewnie ochrzciła nie dlatego że jestem hipokrytką tylko pewnie moi rodzice, których nota bene kocham i szanuje by na to bardzo nalegali, i pewnie dla ich spokoju ducha bym to zrobiła. Co do ślubu to byłabym w stanie odwalić te szopkę tylko dla ukochanego mężczyzny jeśli taki chciał by żyć w świadomości że on ślubował na boga a dla mnie to tylko świstek papieru z instytucji.

Gość gość
bo na zaduupiu, mieliby przeyebany żywot, wiem to po sobie

Gość gość
ja wyjechałam do Anglii, żeby uniknąć nacisku i wyśmiewania - nie mamy ślubu, dziecko nie ochrzczone, ale UK traktuje nas jak małżeństwo, a to czy wierzymy w coś czy nie nikogo tu nie obchodzi!!!

Gość gość
Zupełnie nie rozumiem tego Waszego p********ia. :D Nie mam ślubu kościelnego i nikt nigdy ani nie naciskał ani nie gadał, że nie jesteśmy prawdziwym małżeństwem. :D Dzieci jeszcze nie mam, póki co nie podjęłam decyzji czy będą ochrzczone.

Gość gość
ty wyżej! ślubu nie chcesz a nad chrztem dla dzieci się będziesz zastanawiać, bezbożnico jedna???!!!

Gość MaximusDominusXYZ
bo jest takie przysłowie: jak wejdziesz między wrony, musisz krakać jak i one. W moherowej Polsce, lepiej się nie wychylać, dla świętego spokoju.

Gość gość
jak się nie będziecie wychylać to już zawsze będzie takie szambo w tym kraju!!! pieprzone tchórze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość fotel
bo tacy z nich ateiści ,jak z koziej d**y trąba.

Gość gość
bo to nie są prawdziwi ateiści i nie mylmy pojęć

Gość melancholicnightmare
A ja uważam, że jeśli chodzi o chrzest i np.komunie, to mają wyraźne powody... Jak będzie się czuło dziecko, mając lat 8-9, kiedy wszyscy jego koledzy i koleżanki pójdą do komunii, a ono nie? Będzie się czuło inne, pokrzywdzone, inni będą to przeżywać, celebrować, chwalić się prezentami etc., a biedne dziecko będzie samo i będzie przeżywało swoją inność... A co do ślubu kościelnego, to sama jestem ateistką, wolną póki co, ale po prostu podoba mi się ta cała otoczka ślubu kościelnego, pójście do ołtarza, sukienka, organy etc. A często chrzci się dziecko, bo mając rodzinę, większość by na to naciskała i dla świętego spokoju ludzie to chyba często robią... Nie chcą też, by ich dziecko było wytykane palcami w szkole, bo jak wiadomo, mnóstwo nauczycieli, jak i ludzi ogólnie, to osoby wierzące, czy też 'wierzące'... Ja generalnie jestem za przesunięciem wieku komunijnego, kiedy to dziecko byłoby bardziej świadome, np.14-15 lat, wtedy jeszcze ważne są prezenty, jest się dzieckiem, a jednocześnie cośtam się rozumie i można o sobie decydować przynajmniej w kwestii wiary...

Gość gość
dlaczego??? taka tradycja w religijnym kraju

Gość gość
bo nie chcą aby ich dzieci stały się ofiarami czarnego terroru na lekcjach religii celowo wymuszonych przez czarnych w środku zajęć.

Gość gość
Bo są ateistami kiedy im wygodnie:O

Gość gość
a fioletowe czarnuchy dobrze dbają o to aby nie było im zbyt wygodnie