Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak sprawdzic wyksztalcenie

Polecane posty

Gość gość

słuchajcie, czy wiecie jak mozna zweryfikowac wyksztalcenie? podejrzewam, ze moj facet wymyslil sobie ze studiowal i ze wcale zadnego dyplomu nie ma. Mam podstawy by tak myslec i zastanawiam czy po prostu nie zadzwonic na uczelnie i nie zapytac czy taka a taka osoba jest ich absolwentem. Myslicie,ze udostepnią taka informacje?

Gość gość
dzisiaj zdobycie dyplomu nie jest problemem nawet dla zupełnego debila więc twój facet może mówic prawdę. Ale możesz zadzwonić, najwyżej nie udzielą ci takiej informacji.

Gość gość
to co, nie wiesz czy popuścić mu szpary ? :classic_cool:

Gość gość
To wypytaj go dokładnie co studiował, potem zorientuj sie na jego niby uczelni jakie są nazwiska wykładowcow i zapytaj czy któregos zna. Dawno studiował? Czasem wystarczy wpisać czyjeś nazwisko w google i juz duzo informacji mozna uzyskać.

Gość gość
Spytaj jakiegoś kumpla z zaznaczeniem że za szczerość zrobisz mu laskę.

Gość gość
tak wiem, ze z jednej strony latwo zdobyc dyplom ale tak czy tak chce widziec czy mnie nie oklamuje. nie dawno, w tym roku powinien skonczyc i wlasnie mowi ze czeka na dyplom. Wypytalam go o duzo szczegolow ale wolalbym miec to potiwerdzone na pewno, dlatego tak mnie zastanawia czy przez uczelnie sie dowiem telefonicznie

Gość gość
moze podac sie za pracodawce, to w sumie krotka odpowiedz tak lub nie, chce tlyko wiedziec czy jest absolwentem i zadnych szczegolow...

Gość gość
mysle ze mnie oklamuje chociazby dlatego, ze przez ponad pol roku ma niepodbita legitymacje, a tlumaczy to tym, ze mu sie nie chcialo isc podbic czy ze nie mial czasu. Mowie, ze przez co najmniej pol roku bo wtedy o odkrylam, a nie wiem na dobra sprawe od kiedy tak jest. Do tego jak pytalam czy pisze prace dyplomowa to mowil, ze on napisal juz w tamtym roku (bo mial rok przerwy w studiach, urlop) i ze juz ja dawno oddal. Trzy dni przed obrona tlyko cos tam bąknął ze sie jej uczy

Gość gość
Ty na pewno dyplomu nie masz skoro piszesz "nie dawno". Sama nie miałam podbitej legitymacji na ostatnim semestrze, bo zajęć żadnych nie miałam, a po taką pierdołę nie chciało mi się jeździć. Na stronie Uniwersytetu Warszawskiego jest lista tytułów prac magisterskich wraz z nazwiskami magistrów.

Gość wybierz właściwa odpowiedź
Z całą pewnością na żadnej uczelni nikt nie udzieli ci informacji, czy dana osoba jest ich absolwentem. Ochrona danych osobowych sie kłania.

Gość gość
w ogole mozna oddac prace dyplomowa rok wczesniej? a jak, w taki sposob, jest przydzielany promotor? ktos sie orientuje?

Gość gość
a jelsi chodzi o legitymacje, to ma ja niepodbita od marca 2012

Gość gość
Co jest dla ciebie najważniejsze? Wykształcenie, czy człowiek? Jakie tutaj są idiotki że SZOK!

Gość gość
"Co jest dla ciebie najważniejsze? Wykształcenie, czy człowiek? Jakie tutaj są idiotki że SZOK! " Idiotki? dziewczynie sie wydaje,ze facet kręci a chyba nikt nie chce sie wiazac z kretaczem.

Gość gość
przeciez powinien miec jakichs kolegow ze studiów, znac nazwiska wykladowcow. I akurat nazwiska studentow nie sa utajniane, przeciez wywiesza sie grupy na tablicach, czesto sąw internecie, wystarczy faceta wyguglowac, gdzies powinien byc.

Gość gość
na wiekszych uczelniach sa listy z absolwentami( w necie)

Gość gość
Zasadniczo do weryfikacji wykształcenia służy dyplom :) - poproś go o okazanie dyplomu. Oczywiście można podrobić, ale komu by się chciało.