Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 25nusia2525

Jakie badania przed wizytą u endokrynologa

Polecane posty

Gość 25nusia2525

Cześć dziewczyny:) Zaczne od poczatku; staramy sie z M o dzidzie i niestety nieskutecznie. Moja gin wysłala mnie na badania prolaktyny pierwsza w normie11ng/ml natomiast prl po tabletce 210 ng/ml . Wybieram sie do lekarza (endokrynologa) i nie wiem za bardzo jakie badania wykonać ponieważ zależy mi na szybkim rozpoznaniu. Dziewczyny jakie badania kazal wam wykonać lekarz dodatkowo? Proszę o odpowiedź Pozdrawiam

Gość gość
Nie cuduj tylko czekaj na wizytę.

Gość 25nusia2525
niestety nie mam wystarczająco duzo czasu . Nie mieszkam w Pl:( a w najblizszym czasie bede ale tylko 3 dni ....

Gość gość
To zrób wszystkie hormony. Skąd many wiedzieć z czym masz problem. Masz jakieś objawy?

ja jak zaczęłam chodzić do endokrynologa to kazal mi wykonać tsh, ft3, ft4, Anty tg, A TPO , prolaktyne i tą prl po obciążeniu, biore letrox 75 mam niedoczynnośc tarczycy, życze ci żeby wszystko sie ułożyło i żebyście doczekali sie upragnionego dzidziusia :)

Gość gość
25nusia2525 możesz zrobić jeszcze dodatkowo tsh jak masz możliwość, ale z tego co piszesz to może być problem z hiperprolaktynemią ale w Twoim przypadku myślę, że leki obniżające wystarczą- prl to hormon stresu- bardzo często dziewczyny mają z tym kłopot- szczególnie gdy długo brały tabsy- ale myślę, że w Twoim przypadku to nic groźnego ale trzeba to unormować bo jak jest za wysoko to nie możesz zajść- powodzonka

Gość 25nusia2525
dziekuje za odpowiedzi :*