Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość per aspera astra

jakiej marki laptop lepszy

Polecane posty

Gość gość
apple nie ma nic, co mogloby go wyroznic od innych wysokiej jakosci notkow, poza jednym - cena

Gość gość
Kupiłam asusa, bo potrzebowałam cos małego, białego, co mogę nosic do pracy i nie chciałam wydać więcej niz. 1,5 tys zł. W domu używam toschibę, mysle ze jest bardzo dobry.

Gość gość
tak to sobie tlumacz:D

Gość gość
a ty jak to sobie tlumaczysz? ;p

Gość gość
A niby jakiej marki mozna jeszcze kupic laptop o takich cechach jak potrzebowałam? Zeroooo, przejrzalam wszystkie mozliwe sklepy internetowe i stacjonarne. Był jeszcze acer, ktory mnie inetresował, ale okazało sie ze nie do zdobycia, bo przestali go produkowac. Masz cos lepszego w tej cenie od asusa?

Gość per aspera astra
A jaki system operacyjny jest najlepszy windows7, win8 czy xp. Albo bez systemu i później wgrać?

Gość gość
z ceniami nie pomoge, bo nie mieszkam w PL, niestety system lepiej kupic razem z lapkiem, powinno byc taniej, niz osobno co do tego, ktory to wedlug mnie raczej subiektywnie kazdy bedzie oceniac, ja jestem przyzwyczajona do XP i np 8 dziala mi na nerwy nie wiem, jak jest obecnie, ale kiedys u dystrybutora ABC Data osoba prywatna mogla sobie takze kupic przez neta sprzet, po wczesniejszej rejestracji, mozna tez do nich zadzwonic i podpytac i ceny i co mozna w zakresie twoich mozliwosci dostac, poszukaj sobie namiarow na necie, mieszcza sie w Warszawie

Gość gość
procesor i5, dysk minimum z 500GB, pamiec minimum 4GB, HDMI, USB 3.0 przynajmniej z jedno, grafika np Nvidia Geforce jakiś, a zintegrowana i tak jest z prockami serii "i", po prostu ta dedykowana załacza się gdy wlaczasz grę, lub jakiś rogram graficzny obciazajacy grafę. Oszczednosc energii.

Gość gość
tez wrocilam do xp, bo win 7i 8 dzialal mi na nerwy:D

Gość Myszełke
Ale o co Ty pytasz w ogóle? Skąd mamy wiedzieć, jaka grafika i procesor będą dla Ciebie lepsze, skoro nie piszesz nic o docelowych zastosowaniach tego laptopa? :D Gry? Praca? Net? Multimedia? Zasobożerne obliczenia? I jaki system? Win, lnx, iOS? Lenovo są pancerne, mało awaryjne, dość niedrogie, ale mało "postępowe" (poza takimi jak Y500 czy Z500). Serwis jest średni. Samsungi są dobre, coraz lepsze w każdym razie, ale kilka serii ma problemy z przegrzewaniem. Np. prześwietny pod innymi względami NP550P7C potrafi mieć temperatury na poziomie 100st. Serwis jest niezły, ale ciężko dostępny dopóki nie ma się opcji D2D. Dell jest moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem, ale też trzeba uważać na model. Na przykład Inspirony są fatalnie spasowane (elementy obudowy), a ekran strasznie plastyczny i podatny na odkształcenia. Ale nie z serii edycja specjalna (SE) biją te podstawowe na głowę i można spokojnie kupować. Poza tym XPSy rewelacja (z tym że przenoszą napięcie na obudowę), pracuję poza tym z Vostro i też jest naprawdę przedni. Dell wyróżnia się celującym serwisem.

Gość per aspera astra
dzięki ludziska.;) Wszystko zapisuję na kartce to na co zwrócić uwagę.:D Tak jak pisałam no to standardowo net i filmy no i prace biurowe. Nie chcę też wydawać pieniędzy w błoto i kupywać pierwszego lepszego lapka za 2,5 tys, w porywach 3 tys.zł. Chce żeby służył na dłużej, ale różnie to jest.

Gość gość
wielbiciel 70b, a co ta nakladka 'robi.? Myszelke - no to dales wyklad :) ale dziewczyna napisala w skrocie do czego go bedzie uzywac

Gość Myszełke
A to sorry bardzo, nie doczytałam. :) O czwartym wymiarze nic nie wiem :P Ale pyta o radę, to staram się doradzić używając rzeczowych argumentów. Asusy są bardzo delikatne i podatne na uszkodzenia techniczne. Acery są dobre, ale nie polecam z uwagi na serwis. Apple dobre, ale płacisz za markę 2x więcej. Sony Vaio to samo. Toshiba, HP, Fujitsu do niczego się nie nadają. Jeżeli net, filmy i prace podstawowe biurowe, to grafika niezbyt wysoka. Nie musi być GeForce NVidii, może być AMD Radeon, na tym poziomie są fajne. Zintegrowana pozwala oszczędzać baterię, bo działa w systemie jak NVidia Optimus (pod linuxem bumblebee, w innych OS nie wiem), więc fajnie, jak jest. Intelowskie zintegrowane są dobre. Procesor? Koniecznie coś z i. Teraz chyba świeżutko wyszła czwarta generacja, więc albo i3, albo i5. Jeśli ma posłużyć dłużej, to i5.

Gość gość
dziekuje, wielbicieku 70b, wyprobuje :)

Gość gość
*wielbicielu

Gość gość
ważna jest obudowa, bierz aluminową. plastiki się tylko wyginają. Fajnie, gdyby laptop się nie grzał za mocno, może zwróć uwagę na ilość wywietrznikow, spód, bok, tył. Ogolnie nie polwcam tez trzymania laptopa na kolanach. Wystepuje wtedy sporo naprężeń, cos moze walnąć.

Gość per aspera astra
tak też myślałam dlatego kupię podkładke

Gość gość
a mnie ci wszyscy znawcy swiatowej slawy specjalisci od srania i sie popisywania dzialaja nie tylko na nerwy ze takie juz nie mowie kto !!!!!

Gość gość
Toshiba, HP, Fujitsu do niczego się nie nadają. x Bzdura. Użytkuję HP prawie od dwóch lat. Jestem bardzo zadowolony z zakupu. W sprzęcie 17", z procesorem i7, napędem BD, oraz technologią WiDi, po prostu nie miał wtedy żadnej konkurencji.

Gość per aspera astra
lepiej kupić przez neta na allegro czy np.w Media Markt? Bo na allegro tez nie wiadomo czy nie trafi się na wadliwy produkt, a w sklepie człowiek widzi czego ma się spodziewać. No i może nie być takiego wyboru

Gość gość
Bezpieczniej zawsze kupować osobiście w sklepie. Sprzęt, którego nie ma na stanie, w większości można zamówić, przy czym w sklepach partnerskich ceny mogą być takie jak w internetowych. Wadliwy sprzęt zawsze łatwiej zwrócić do sklepu, dochodząc uprawnień wynikających z niezgodności towaru z umową. To że kupowany sprzęt jest drogi nie oznacza że nie może mieć wady, dotyczącej całej serii lub tylko tej jednej felernej sztuki. Drogi laptop wymieniałem na niezgodność z umową - bez problemów. Dysk twardy klasy serwerowej (też bywają wadliwe), w sklepie internetowym - wymiana bez problemów na koszt sklepu (trwa jednak dłużej niż w normalnym sklepie). Nie działającą drukarkę oddałem w markecie - bez problemów.