Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monia2412

Moja 4 letnia córka przewraca sie bez asekuracji rękami

Polecane posty

Gość monia2412

Witam. Mam problem, moja 3,5 letnia córeczka przy upadku leci jak kłoda, nie wyciąga rąk do przodu, wczoraj rozbiła górną wargę, wcześniej nos, nie wiem co z tym zrobic. Rozwija sie prawidłowo, nie ma zadnych problemów ruchowych, jest rozgarnięta i wygadana. Może któraś z mam miała podobną sytuację, Prosiłabym o radę.

Gość gość
moja ma prawie 4lata,a często zdarza jej się tak niefortunnie wywrócić.tłumacze,że po to ma ręce,by się podeprzec,ochronić przed upadkiem,ale taka jej uroda chyba.co prawda twarzy nigdy sobie nie skaleczyla,ale przewraca się częściej niż jej młodsza o 2lata siostra.no i do tego niezwykle rozpacza przy każdym upadku,otarciu,skaleczeniu.taka sierotka życiowa troszke.jest chyba słabiej rozwinięta notorycznie.chociaż z drugiej strony czasem wyczynia takie ewolucję na placu zabaw czy w domu,że już sama nie wiem co jest problemem.jest też dość wysoka na swój wiek i może to zaburza trochę koordynację.

Gość gość
Jeśli chodziła w chodziku to masz odpowiedź

Gość gość
Mój 2,5 latek jak leci to asekuruje się rękoma ,starszy syn też w tym wieku jak się wywalił to najpierw ręce wyciągał więc nie wiem jak inne dzieci i czy jest to normalne tak lecieć na sztywno ,zapytaj lekarza bo może to jakieś zaburzenia sensoryczne .

Gość gggkl
dzieci ktore pomineły etap raczkowania tez czesto tak maja.

Gość gość
moje nie chodziły w chodziku.ale fakt,cora ominęła etap raczkowania.może to przyczyna.