Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alka56

irlandia uk praca w ciazy

Polecane posty

Gość alka56

Dziewczyny, w pracach fizycznych wymagajacych stanai an nogach podnoszenia, w warunkach dosc niekorzystnych pracowalyscie w ciazy?do kiedy?bo ja sobie niewyobrazam powiem wam , mam ciezka prace fizczna stoje 9h i jest goraco podnosze ok 15kg skrzynki, jestem w ciazy isc na zwolnienie mysle, tak mi ciezko wstawac i padam na pysk i wmiotuje w ciagu pracy.jak u was bylo?

Gość gość
w UK na ciążę nie dostaniesz zwolnienia

Gość gość
ale jak ma warunki ciezkie moze isc na zwolnienie

Gość gość
To pracodawca musi Ci zagwarantować odpowiednie warunki pracy Tez miałam ten problem... Pracowałam do 33 tyg ciazy Do 4 mca nie chcieli mi dac krzesła Pomógł list od poloznej Polecam Ci stronę maternity action Znajdziesz tam mnóstwo przydatnych informacji

Gość gość
benefit safety-idziesz na to i tyle z tym z e to maloplatne

Gość gość
za maz wyszla i musi pracowac?

Gość gość
gość benefit safety-idziesz na to i tyle z tym z e to maloplatne xxxxxxxxxxxxxx jak to małopłatne??? przecież ciągle wszyscy piszą o benefitowym raju!!!

Gość gość
Jak zglosisz Matb ze jestes w ciazy to powinni przeprowadzic 'risk assessment' i dac ci inne stanowisko. W ciazy nie powinnas dzwigac. Zapytaj midwife co mozna z tym zrobic.

Gość gość
Jak sie zle czujesz to idz na krotko na zwolnienie, ok.1-2 tygodnie dla odpoczynku a potem zobaczysz. Czasami nawet kilka dni w poczatkowym okresie daje duzo jak zle sie czujesz, wymiotujesz, itp. Pracodawca musi przeprowadzic tzw. risk assessment kiedy oficjalnie zglosisz ciaze i wtedy postaraja sie tak dopasowac warunki pracy aby nie zagrazaly ciazy i pewnie da sie pracowac pozniej prawie do konca.

Gość rolka34
jasne fizycznie w ciazy??