Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niezdecydowanaaaaaaaaaaa

Imię dla synka

Polecane posty

Kurcze, imiona strasznie się kojarzą z osobami;/ Właśnie tak Adaś mi się kojarzy, a samo imię ok.

Gość gość
18.08.13 [zgłoś do usunięcia] gość Maciej, Ignacy, Aleksy, Borys, Maurycy?????????? okkkeyy ty gusty nie masz ;] tomasz;] x x x o gustach się nie dyskutuje cieciu

Gość gość
Mi osobiście podoba się Krzyś i Michał

Gość gość
Ja mam syneczka Tymoteusza

Moja siostra cioteczna i sąsiadka maja Ignacych

Gość gość
Giedymin

Mamo Tymoteusza, czy od razu zdecydowałaś się na imię??

Gość gość
Jaś mały będzie Jaś , jak dorośnie Jan, tylko nie Konrad, bo ludzie zdrabniają Kondziu i kojarzy mi się z kondonem

Gość gość
ale wydziwiacie z tymi imionami... Witold, a raczej Wituś kojarzy mi się z disco polo - kiedyś lata temu było disco relax i tam zawsze jakąś piosenkę śpiewać DjWituś... koszmar A czy nie można dać dziecku normalnego imienia, a jeszcze najlepiej takiego, żeby miało swój odpowiednik w językach obcych? Żeby inni nie musieli sobie języków łamać w przyszłości, jeśli Twoje dziecko np wybierze jakąś karierę międzynarodową? Pomyślcie o tym też. Z tych dwóch wybrałabym Wiktor, ale i tak już co drugie dziecko (chłopczyk) to właśnie Wiktor, Antoni a i nawet Euzebiusz... biedne dzieci... "Euzebiuszu odłóż ten batonik na miejsce, bo Ci go nie kupię" wołała matka do swojego dziecka w sklepie...

Gość gość
OLIWIER :-)

Gość gość
Witold.Piekne imie.

Gość gość
Oczywiscie ze tak. Moj maz nie chcial na poczatku ale jak bylam w ciazy to do brzuszka zaczal mowic Tymus i wiedzialam ze mam go po swojej stronie :) nazwij synka jak tobie sie podoba. Nie patrz co tutaj wypisuja bo cie zniecheca i tyle.

Gość gość
ja mam 4 misięcznego Tymusia i to imię pisze się Tymon a nie Tymoteusz, bo są 2 imiona. Na początku w rodzinie kręcili nosem, że o takim nie słyszeli, że sobie wymysliłam.Teraz się wszystkim podoba, dużym plusem jest że ma dużo zdrobnień, Tymuś, Tymonek, Tymek, Tymulek czy ,,mój kochany Tymuchna" jak mówi na niego mój starszy synek Mikołaj. Nie żałuję, ż mu tak dałam na imię. A Stasiów, Antków, Jasiów i Franków to jest na każdym kroku. I Wiktor i Wituś mi się podoba.

Gość gość
TYMOTEUSZ I TYMON GÓRĄ :):):)

Tylko które byś wybrała, bo oba podobają mi się chyba tak samo;)

Gość gość
ja dałam Tymon bo ma długie nazwisko, ale znaczenie praktycznie takie samo. chcialam mu ułatwić życie żeby się długo nie podpisywał, a chyba mu utrudniłam bo wszyscy się pytają jak mówie Tymon, ,,aha czyli Tymoteusz,a ja się musze tłumaczyć, że to nie zdrobnienie od Tymoteusza, i proszę pisać Tymon.