Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

profil biol chem ale co dalej

Polecane posty

Gość gość

Idę teraz do 2 LO, profil biol-chem. Myślałam, ze będzie to taki przyszłościowy kierunek i duży wybór studiów... a jak przyszło co do czego jak to się mówi i coraz bardziej trzeba zastanawiać się nad kierunkiem studiów, to na nic nie mogę się zdecydować. Myślałam nad biotechnologią, ale bardzo dużo osób mówi że ciężko później z pracą w tym zawodzie bo Polska jest mało rozwinięta w tym kierunku. To samo dotyczy zarządzania i inżynierii produkcji. Na medycynę i farmację nie chcę iść, bo uważam że nie dam sobie rady... aż takim geniuszem nie jestem. ;D Jeżeli to się przyda, to uczelnie które mnie najbardziej interesują: UJ, Politechnika Krakowska, Politechnika Lubelska, UP. A moze ktoś z was będzie kończył taki profil albo juz skończył ? Jakie macie plany lub co studiujecie po maturze z rozszerzonej biologii i chemii ? Proszę o pomoc, bo na prawdę juz nie wiem... :(

Gość gość
Moze kosmetologia?

Gość gość
Ja jestem po inżynierii chemicznej, pracę dostałem dzień przed skończeniem studiów. Polecam inżynierię, technologię, ochronę środowiska albo farmację.

Gość gość
może jeszcze analityka medyczna albo fizjoterapia

Gość gość
a czy ten kierunek - inżynieria chemiczna jest trudny ? domyślam się, że jest dużo chemii, ale nie jest on mi aż tak straszna :D i jeszcze jedno pytanie, czym się więc teraz zajmujesz ?