Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izkanil

Nie mogę wyegzekwować alimentów

Polecane posty

Gość izkanil

Ojciec dziecka po rozwodzie nie placi alimentów , zarabiam 1300 więc fundusz mi nie przysługuje, sama muszę utrzymać syna, jak egzekwować alimenty skoro ojciec kombinuje, ściemnia, ukrywa się, ukrywa dochody...

Gość gość
a komornik? jwsli masz jakiekolwiek dane na temat ojca dziecka- numery kont nieruchomości,auta... zgłaszasz sptrawe komornikowi. Czy to juz przerabiałas i egz jest bezskuteczna?

Gość gość
pozwij jego rodziców!!!

Gość Fufunia1992
Bez sensu, zdecydowalas sie wychowywac dzieci, to sprobuj je utrzymac. Zmien prace. Moim zdaniem wymaganie od faceta płacenia alimentow jest zalosne

Gość gość
Moim zdaniem wymaganie od faceta płacenia alimentow jest zalosne xxxxxxxxxxxxxx co za debil!

Gość gość
O własnie dobrze ktos napisał; jesli utrzymanie dziecka przekracza twoje mozliwości fnansowe ( a tak jest przy takich zarobkach) a inna egzekucja jest bezskuteczna, zawsze możesz pozwac jego rodziców. Nie rozumiem wpsiu powyżej!! rodzic (czy to matka czy oojciec) jest ZAWSZE ZOBOWIĄZANY do łożenia na własne dziecko. Nie wzieło się ono z kapusty, łaski nikt nie robi.

Gość izkanil
Mam jednego syna, mąż nas zostawił rozwiodłam się i co mam nie egzekwować alimentów?co za wpisy, pewnie jakiś ojciec sie odezwał...Egzekucja jest bezskuteczna, policja i prokuratura umarza sprawę.

Gość izkanil
Babcia zmarła dziadek jest na przedemerytalnym i ma mniej dochodów niż ja, więc jaki by był sens pozywać dziadka?

Gość gość
alimenty z funduszu należą ci się jak psu kość w wysokości jakiej zasądził mu sąd, jednak nie wyższej niż 500 zł! to ile zarabiasz nie ma na to wpływu!!! więc coś kręcisz!

Gość izkanil
mam jednego syna, nie zachodzę w kolejną ciążę bo mnie nie stać choć żyję ze wspaniałym człowiekiem jesteśmy w wolnym związku i nie wiadomo jak to się potoczy, ojciec dziecka powinien wspólnie łozyć na naszego syna jak można pisać że nie ma prawa do utrzymania przez ooje rodziców? Obo k mnie mieszka rodzina i kobieta jest w 4 ciąży, dzieci małe i pomaga im MOPS no tak a w czym ja jestem gorsza?bo jestem odpowiedzialna?

Gość gość
w takim razie rodzeństwo ojca. Egzekucja jest bezskuteczna,ale co to znaczy? czy komornik wykorzystał wszystkie możliwości? zapytanie do US, ZUS, spółdzielni mieszkaniowej czy UM (jesli jest właścicielem mieszkania), jesli jest POSIADACZEM auta, podac nr rejestracyjne. Jesli wiesz gdzie pracuje (jesli na czarno) zgłośc w inspekcji pracy.Coś za coś. Ile masz juz zaległych alimentów?

Gość izkanil
zarabiam 1250zł na rękę a próg dochodowy to 725zł przestań mnie oskarżać podziel sobie 1250 na dwoje i co?

Gość izkanil
Mieszka u konkubiny auto jest na nią a komornikowi oświadcza niewielkie dochody które starczaja na jego utrzymanie, ma działalność i nie wykazuje dochodów, Komornik co jakiś czas przysyła pisma o bezskuteczności działan

Gość gość
NO WŁAŚNIE! I CO?

Gość gość
zarabiam 1250zł na rękę a próg dochodowy to 725zł przestań mnie oskarżać podziel sobie 1250 na dwoje i co? XXXXXXXXXXXX no właśnie! to przecież nie przekraczasz!

Gość gość
z tego co napisałas- próg dochodowy- wynika,ze go nie przekraczacie, wiec powinnas dostac alimenty z funduszu :D

Gość izkanil
o kurcze właśnie sprawdziłam pomyliło mi się z kryterium dochodowym do rodzinnego czyli mogę sie starać o fundusz...jeszcze to sprawdzę, tylko jeszcze jest to, że on co jakiś czas coś tam spłaca w małych kwotach do komornika

Gość gość
Jezu, kobieto :/ jelsi chodzi o osttania sprawe to ci ułatwie!!!! JESLI OD KOMORNIKA NIE WPŁYNIE COS PRZEZ 2 MISIACE (czyli bedzie bezkutecznośc komornicza) bierzesz od niego papiery i składasz wniosek o alimenty z funduszu. Pamietaj, 2 MIESIĄCEEEEEEE!!!!!!!!!!

Gość gość
Alimenty powinien płacić ojciec dziecka jeżeli nie daje na powinnaś zgłosić do funduszu alimentacyjnego.Mnóstwo jest takich ojców którzy uchylają się od alimentów.Nasze prawo jest do bani, dlatego powinnaś drążyć i udowodnić że facet posiada dochody tylko uchyla się.Napisz pozew do Sądu ze sie ukrywa,wsadzą przynajmiej do więzienia!

Gość nati787878
czy probowalas wynajac adwokata zeby poprowadzil twoja sprawe? sprawa wynosi okolo 4tys zl, ale powinna zaradzic. pojdz chociaz po porade do adwokata, kosztuje okolo 150-200 zl.

Gość izkanil
dużo pracuję żeby się utrzymać w miejscu pracy, ledwie wiąże koniec z końcem, w pracy mam trudności bo chcą mnie wygryźć, a na to nie mogę sobie pozwolić, mam doły od kiedy zostawił mnie mąz i utrudniał dosłownie wszystko, nie stać mnie na razie na adwokata

Gość gość
po co ci adwokat? wszystko na temat złożenie wniosku do funduszu (łącznie z wnioskiem) jest w internecie tylko ty jesteś tak głupia i leniwa, że nawet nie chce ci się poszukać! lepiej wejść na jakieś forum i użalać się na wredny świat! nawet kryterium dochodowego nie umiałaś policzyć ofermo -

Gość izkanil
sam jestem ofermom pracuję zawodowo mam 5letniego synka jestem zabiegana i próbuje jakoś rozwiązać sprawę alimentów których ojciec dziecka nie płaci, komornik ostatnio rozłozył ręce że mój były mąz ma teżinne długi, ty co mnie krytykujesz przestań bo to niełfajnie dobijać , jeśli jesteś cwany to gratuluję a o funduszu poczytam zaraz w necie, pójdedo urzędu i zobaczę co da się zrobic, najłatwiej ludzi krytykowac wręcz obrażać, ja się jeszcze w tym nie orientuję ten rozwód spadł na mnie jak grom z nieba i zbieram się do kupy. Jak masz mnie obrażać nie komentuj moich wpisów. Wszystkim dzięki za rady...

Gość izkanil
sam jesteś ofermą

Gość izkanil
widzę że niektórym tak łatwo przychodzi poniżać innych

Gość vergvwervg
Ja bym na twoim miejscu wcisnęła dzieciaka ojcu. Ale pewnie jak każda oszołomiona kobieta "walczyłaś"(!) o wyłączną opiekę. No to masz. :D Wyłącznie to wyłącznie. Buahaha! (Sama jestem kobietą, mam czteroletnią córkę ale nie byłabym taką idiotką żeby zwalić ciężar opieki tylko na siebie a potem się dziwić że on JEST tylko na mnie.)

Gość izkanil
ojciec nie chciał dziecka, nie na rękę mu było walczyć bo ma kobietę która jest z nim w ciązy....po prostu były mąż układa sobie nowe zycie i nie pisz tu więcej bo jesteś toksyczna...