Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zuziankaa

Studia architektura po co mam przedmiot mechanika

Polecane posty

Gość Zuziankaa

Ja chce projektować, a wprowadzili mi przedmiot mechanika. Czy może to blad na planie? Dla mnie powinny byc przedmioty zwiazane z architektura, a nie bzdury o mechanice? I czego mechanice?

Gość gość
kurrwa znowu TEN temat

Gość Qwerko
Wszystko potwierdza moją teze - architekci do debile i niech ich projektowanie ogranicza sie do krzesel i mebli. A od budynków niech trzymaja sie daleko

Gość gość
to już jest nudne, przynajmniej kilka razy w roku ten sam temat o architekturze i mechanice, jestes zbyt tępy żeby wymyslic cos nowego?

Gość gość
mechanika, budownicwto akurta sie architektom bardzo przydaje. A ten tam na Q od krzesel - wcale nie jest latwo zaprojektowac doibre pod wzgledem ergonomicznym krzeslo.

Gość Qwerko
Krzesła ok, pisze tylko, ze architekci nie powinni projektowac budowli - gdy w latach 60-70 projektowali głównie inz budownictwa, wszystko bylo uporzadkowane, a gdy zaczeli dominowac architekci, to mamy dzisiaj tandetne budynki, domy jak u cyganow. Ble

Gość gość
bo nie masz mieć licencjatu tylko inżynierke, albo mgr inż - są to nauki techniczne na silnej podbudowie wiedzy matematycznej, fizycznej, mechanicznej itp. nie podoba Ci się - zmień uczelnie albo zawód. Było kiedy się na studia szło przeczytać plan wszystkich lat a nie tylko to co na pierwszym roku.

Gość gość
architekt to zawod w duzym stopniu interdysyplinarny, budowlaniec zbuduje, zeby dom sie nie zawalil, architekt powinien znac zasady mechaniki ale to on wybiera forme, budowlaniec robi do tego konstrukcję . A co do "dawnych czasów" - wlasnie teraz (od czasu wolnego rynku) jest wieksza samowolka, i powstaja szkaradki . A brzydki budynek szpeci dziesiatki i setki lat niestety...

Gość asia_mgrit
"ja chce projektować" a ja chce być bogata !!! Ucz się albo zmień preferencje i do Tesco na kase (bez obrazy dla miłych Pań ekspedientek) bo ostatnio coś długo w kolejkach stoję :) Nosz k.u.r.w.a ale żal... Pozdrowienia od menadżerki średniego szczebla:)