Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wanna czy kabina prysznicowa przy dziecku

Polecane posty

Gość gość

Planujemy przeprowadzke do mieszkania w ktoryn lazienka wymaga gruntownego remontu. I sie zastanawiamy co zainstalowac,wanne czy kabine? Teraz synek ma pol roku i na razie kapie sie w wanience. Kupilismy mala bo kolo roku czasu planowalismy przeniesc go do wanny.ale wpadla ta przeprowadzka wiec pokrzyzowala plany ;) jezeli chodzi o nas to preferujemy prysznic,maz nie pamietam kiedy ostatnio siedzial w wannie,tylko prysznic bierze a ja od kiedy w ciazy niewygodnie w wannie mi sie siadalo tak sie odzwyczailam ze juz z rok czasu kapieli nie bralam. Ale co bedzie praktyczniejsze przy malym dziecku? Prosze o rady :)

Gość gość
Ja nie wyobrazam sobie lazienki bez wanny. I tez prawie z niej nie korzystam, ale jak wsadze do niej dzieciaki to i godzine potrafia sie bawic w kapieli.'oczywiscie tobie narazie wystarczy mala wanie ka ale dziecko za moment z niej wyrosnie. Ja gdybym miala taki wybor to zrobilabym wanne. Przeciez nad wanna i tak instalujesz prysznic prawda? Jasne ze sa osoby ktore kapia dzieci w wysokim brodIku ale to jednak nigdy nie bedzie gleboka wanna, wydaje mi sie ze bedziesz miec wiecznie zachlapana lazienke. Zwolenniczki prywznica napewno beda miec swoje argumenty ale ja bez wanny domu z dzieckiem nie widze :)

Gość ile placic
Ja nie majac dziecka preferowalam prysznic, prowadzilismy tak aktywny tryb zycia, ze nawet majac wanne, praktycznie tylko bralismy w niej prysznic. W kolejnym mieszkaniu zainstalowalismy tylko prysznic I to juz pod koniec ciazy byla masakra. Teraz kupowalismy nowe mieszkanie I wiedzielismy, ze przy dziecku tylko wanna. Nie wyobrazam sobie kapac dziecka w brodziku, choc jesli macie malo miejsca, to mozecie kupic taki gleboki brodzic z siedziskiem. My w kazdym razie mamy wanne z szyba, dodatkowo zainstalowana deszczownie I normalnie bierzemy prysznic nie zachlapujac przy tym calej lazienki, a syna lada moment bedziemy tez kapac w wannie.

Gość gość
prysznic z głębokim brodzikiem

Gość gość
To ja autorka. Do niedawna preferowalam wanne i wanne mam u siebie. Planowaliamy wlasnie dziecko przeniesc do wanny jak juz bedzie stabilnie siedziec i zechce sie bawic w.noej zabawkami. Nowa lazienka bedzie standardowa wielkoscia,wanna w niej teraz jest i chodzi tylko czy jako nowa instalowac wanne czy brodzik. Jezeli bym instalowala wanne to pewnie rogowa. Nie wiecie czy sa te oslony na wanne rogowa?w postaci szyby?bo maz jak bierze prysznic i nie ma oslony to cala lazienka w wodzie. Na razie mamy kotare,ale teraz jak bedziemy robic remont to chcemy jednak dopracowac szczegoly.

Gość ile placic
Tak, sa oslony na wanny narozne. Nie pamietam teraz dokladnie ktora firma je robi, ale poprzegladaj np. Ravak, durasan, kolo, cersanit, sanplast.

Gość gość
Ja mam wannę z parawanem prysznicowym i sobie chwalę, Synek przeważnie lubi się taplać, jak się kąpie razem z mężem to też siedzą w wannie, mąż sam woli prysznic... jak komu wygodnie i jak mamy czas.

Gość gość
Autorko ja mam w domu zamontowana kabinę prysznicową głęboką z siedziskiem, kupowaliśmy specjalnie pod maluszka. Ja i mąż bierzemy prysznic a dziecko kąpie się i uwierz łazienka nie wygląda jak pobojowisko i nie "pływa" po kąpieli młodego. Fakt że ten brodzik nie jest standardowy sporo go szukaliśmy ale przydaje się.

Gość gość
" Autorko ja mam w domu zamontowana kabinę prysznicową głęboką z siedziskiem, kupowaliśmy specjalnie pod maluszka. Ja i mąż bierzemy prysznic a dziecko kąpie się i uwierz łazienka nie wygląda jak pobojowisko i nie "pływa" po kąpieli młodego. Fakt że ten brodzik nie jest standardowy sporo go szukaliśmy ale przydaje się" Xxxxx a moglabys napisac jak gleboki jest brodzik? I ike ma twoj maluszek lat?

Gość gość
mi osobiscie kabina kojarzy sie z hotelem robotniczym:Ozauwaz,ze bogaci ludzie maja wanny.takie moje skojarzenie.

Gość gość
W wewnątrz 50 cm, maluch ma teraz roczek, ale mojego brata 5 letnia córeczka też kąpie się bez problemu jak zostaje u nas na noc. Można powiedzieć że brodzik ma rozmiary mniejszej wanny. Kupowała brodzik w leroy merlin rok temu, ale strasznie się szukałam głębokiego z wbudowanym siedziskiem w rozsądnej cenie. ##### Nie wiem jak może brodzik kojarzyć się z hotelem robotniczym, ma lepsze funkcję niż wanna, łatwiej utrzymać czystość, oprócz tego to wygoda, masz tak na prawdę 2 w1 i wannę i prysznic z deszczownią,

Gość gość
lepsza jest wanna z funkcja prysznica kupujesz do niej zaslone, montujesz na gorze nad kranem jeszcze dodatkowy kran z woda i gotowe

Gość gość
Tylko wanna- moze byc z funkcją prysznica jak najbardziej, ale WANNA! Ja mam prysznic i niedługo wymieniamy, bo to dramat- umyć te wszystkie zakamarki- masakra!!! A dziecko jak idzie do kogoś i widzi wannę to pyta zawsze się mnie "mamusiu a mógłbym się dzisiaj tu wykąpać? Bo tu wanna jest!".

Gość gość
" mi osobiscie kabina kojarzy sie z hotelem robotniczym zauwaz,ze bogaci ludzie maja wanny.takie moje skojarzenie." Akurat ogladajac mieszkania,we wszystkich tych z "gornej polki"zainstalowana byla kabina prysznicowa :P Dzieki za rady.

Gość gość
Tylko zasłona to zbiorowisko brodu a szkło lub plastik łatwiej utrzymać w czystości

Gość gość
Każdy lubi co innego, i niestety ile ludzi tyle opinii. Warto zobaczyć w sklepie i kabinę i wannę....

Gość gość
łatwiej utrzymać w czystości zasłone niż drzwi kabiny. A ponad to teraz są tak ładne zasłony, w dodatku tanie jak barszcz że co miesiąc można sobie zmieniać. A drzwi w kabinie- te rolki czy nawet te z niziutkim torem to dopiero zbiorowisku brudu. Umyć to to lepiej się pochlastać. ja bardzo żałuję, ze mam kabinę. Na ciul mi ten deszcz, na ciul mi radio i wygląd (bo kabinę mam sympatyczną- nie powiem) jak nie mogę swobodnie poleżeć w wodzie z pianą i sie wymoczyć za wszystkie czasy, popieścić się z mężem dłuuuugo w wannie tylko numerek pod prysznicem :/ dziecko się pobawić w wodzie nie może. E tam- kabina jest dobra jak się ma 2 łazienki- w 1 wanna w drugiej kabina.

Gość gość
ja mam prysznic z głębokim brodzikiem.. ale nigdy więcej!! jak tylko będzie kasa to wymieniam to na wannę.. nie dość że ciężko się to myje to jeszcze zajmuje praktycznie tyle miejsca co wanna.. ale położyć się w tym nie da.. już mój 4 letni synek musi zginać nogi jak płucze mu głowę.. jak to mówią jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego..

Gość gość
Miałam 20 lat wannę teraz mam prysznic ,właśnie z głębokim brodzikiem z siedziskiem ,dla mojego 3 latka to jak wanna ,starszy też siedzi ,wody sobie naleje cały brodzik ,ja w sumie polubiłam ten prysznic ,dzieci też .Zgodzę sie że źle się myje bo trzeba wejść do brodzika i myć ,ale i poradziłam sobie z tym bo myję szybę kabiny normalnie mleczkiem na raz na jakiś czas i zmywam wodą nie ma zacieków i nie ma białych szyb .Mi miejsca zajmuje nie dużo bo łazienka spora a prysznic duży nie jest .

Gość dns
tylko wanna ze szklanym parawanem! Kurde, czasem najdzie mnie na gorącą kąpiel z pianką.. nie wyobrażam sobie posiadania tylko prysznica. Na co dzień jest u nas brany prysznic, ale wanna to super sprawa. Bardzo lubimy z mężem brać czasem kąpiel.. razem albo osobno. Teraz spodziewam się dziecka i wiem, że wanna będzie jak znalazł.. sąsiad musi pod prysznic wsadzać jakiś dmuchany pontonik, żeby mała się pochlapała :/ beznadzieja. A szwagierka po dziś dzień żaluje, że kupiła prysznic, bo jest zmarźluchem i nic tak nie grzeje jak aromatyczna kąpiel

Gość gość
Najlepsze rozwiązanie to mieć dwie łazienki, w jednej prysznic, a w drugiej wannę. Rzeczywistość niestety najczęściej jest inna. ja zdecydowałam się na wannę ze szklanym parawanem Sanplast. Wygląda elegancko i jest bardzo funkcjonalna. :)

Gość gość
Przy małym dziecku najwygodniejsza jest chyba wanna, ewentualnie kabina z głębokim brodzikiem, ale mi osobiście takie sie nie podobają. Dobrym rozwiazaniem może byc tez, tak jak wspomnial poprzednik, wanna z parawanem Sanplast. Wtedy możemy cieszyc sie urokami zarówno wanny jak i prysznica, bez zbednych kombinacji.

Gość AleksandraT1
Kabina prysznicowa ze szkła powinna się dobrze sprawdzić, my mamy co takiego jak tutaj: http://www.rkglass.pl/kabiny-prysznicowe. Moim zdaniem dobrze sprawdzi się też przy dziecku.

Gość secretasss
Chwalę sobie brodzik i wannę Sched-Pol. Sprzedawca u mnie w mieście w sklepie z wyposażeniem mi doradził i nie żałuję. Trwały kompozyt, ale też bardzo wygodny w czyszczeniu, jest specjalna powłoka antybakteryjna. Sama technologia stabilsound dobrze wygłusza i trzyma ciepło co też się przydaje. Na video youtube.com/watch?v=IiUfPLCnXFY jest pokazany test obciążeniowy, który fajnie pokazuje na ile ten system stać.

Gość gość
Mam kabinę prysznicową i bardzo tęsknie za wanną. Kabina jest dobra na szybkie chlapnięcie gdy sie ktoś spieszy, ale przecież nie zawsze jest tak że sie człowiek spieszy. Jest mi ciężko jak chodzi o golenie nóg i bikini. Nie potrafię się też cieszyć z nakładania maseczek na włosy. Pedicure musze robić osobno w miednicy. Jak chodzi o dziecko to też uważam że dziecko dużo traci bez wanny. Widzę to po swoim synku. Używam co prawda wanienki niemowlęcej ale dziecko już wyrasta z niej i trzeba będzie ją wynieść. Wtedy zostanie już tylko prysznic u dziecka.

Gość gość
W łazience i kuchni mam wyposażenie zrobione z Krion-a. Mogę polecić takie tworzywo bardzo fajnie się nadaje właśnie do takich miejsc gdzie jest kontakt z wodą. Kompozyt robi furorę za granicą w Polsce jest jednak chyba trochę nieznany póki co. Na portalu http://krionpolska.pl jest oferta polskiego dystrybutora.

Gość gość
Ja tylko prysznic. Dzieci również korzystają tylko z prysznica