Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolinazuk

rozszerzaniu diety przy karmieniu mieszanym

Polecane posty

Gość karolinazuk

hej moze wam sie wyda ze to nie mozliwe ale na prawde nie mam pojecia jak przygotowywac jedzonko dla mojego berbecia :D maly zaczal 5 mc. mieszkam w anglii moze jakas mamusia tez. karmie piersia w nocy i kilka razy w ciagu dnia ale maly tez dostaje Aptamil czyli Bebilon polski min 3 razy w ciagu dnia. Moze jakas mama mi napisze jak robic takie jedzonko plus moze ktora zna gotowe produkty w anglii jesli nie to cos poleci z polskiego sklepu. bede bardzo wdzieczna :)

Gość gość
Witaj. Mozesz zacząć od startego jabłuszka, banana, zmieszanego z biszkopcikiem- to były pierwsze smaki, które poznawaly moje dzieci. Najlepiej jeśli na początek podasz tylko jeden składnik i nie za dużo,góra parę łyżeczek dziennie aby układ trawienny dziecka był w stanie sobie z tym poradzić. potem gotowana marchewka, pietruszka, ziemniaczek, chude mięsko stopniowo... Możesz też podać małemu kaszkę ryzową, bądź mleczno- ryzową, soczki owocowe..

Gość gość
Jak chce ugotowac marchewke to na samej wodzie I Inne warzywa ?

Gość gość
tak, na samej wodzie, póki co, inne warzywa także... jak dziecko będzie troszkę starsze mozesz gotować wszystko razem z mięskiem i podawać z odrobiną wywaru. póki co żadnych przypraw, póżniej ew. jakieś zioła- tymianki, majeranki, pietruszka... itp. ale póki co spokojnie przez m-c czy półtora ograniczyłabym się do takich jałowych "dań".... aaaa, po 6 m-cu co drugi dzień do takiego jedzonka powinnaś dodawać pół żółtka- ja podawałam gotowane i zmiksowane razęm z taką papką warzywną ( żółtko uzupełnia braki żelaza, które dziecko w tym wieku wytraca)