Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Szejp

Miałam niedowagę dziś zaczynam ćwiczyć

Polecane posty

Dziś zaczynam ćwiczyć. Mam 22 lata, kiedyś wieczną niedowagę, co sprawiało, że nie ruszałam się tyle, ile powinnam, bo niby po co. Dziś waga w normie (choć wiadomo, to akurat nie jest jakiś wyznacznik), ale czuję, że moje ciało może wyglądać lepiej, i jędrniej. Mój cel to przede wszystkim płaski brzuch (nie wiem czemu, ale jest wiecznie wydęty, może ćwiczenia pomogą), oraz wyrzeźbione nogi i zgrabna pupa. Niedługo dodam zdjęcia, a potem - mam nadzieję - będę mogła pochwalić się efektami... ;) Zastanawiam się, co Was skłoniło do ruszenia tyłka? Czy było to jakieś konkretne wydarzenie? PS. czy ktoś ma tak jak ja, i nie może użyć znakow interpunkcyjnych w temacie? :O

Moja przygoda z siłownią zaczęła się po wizycie u endokrynologa,w celu ustalenia czemu nie mogę przytyć ;) jak endokrynolog dał szereg badań w tym 4ry za 400zł.to stwierdziłam,że pewnie kasa pójdzie w błoto,bo może nic nie wyjść :P a więc postanowilam zainwestować w siłownie,bo napewno mi nie zaszkodzi a pomóc może ;) borykam się nadal z moją masą ;) choć jest znacznie lepiej :D efekty po prawie 3mies(bo brakuje tyg) są już widoczne ;) A i siła i wytrzymałość się zwiększa :] do tego poprawił mi się apetyt :P Dbajmy o siebie ćwicząc ;) pozdrawiam :]

Gość kitkakitka
no regularne ćwiczenia regulują wytwarzanie hormonów w orgarnizmie, i nie chodzi tu tylko o endorfiny. ja ćwiczę już dwa lata, zaraził mnie tym mój chłopak i jestem wdzięczna. nie jestem na diecie,nie odchudzam się, jem zdrowo i tylko używam do picia produkty ziołowe np. figura detox. ale dzięki ćwiczeniu regularnemu po prostu łatwiej się żyje. na przykład zimą zawsze miałam depresje, źle się czułam, a od kiedy ćwiczę zima mi mija szybciej i łatwiej, mam cel, zaplanowany czas i dobrze się czuję jeśli zaś chodzi o nabranie wagi to włącz do diety np. szejki białkowe,bo bardzo pomaga osobom z niedowagą

Ja pod koniec maja ważyłam 51,3kg teraz mam troche wahania wagi w pt.zawsze waże 54-54,3kg a w pon.53,4-53,7kg. pograwa jest,bo ja widze po spodniach,że lepiej leżą na udach,a i widać,że troche podniosłam pośladki ;) Po treningu zawsze pijam gainera ;) Odżywkę węglowodanowo-białkową ;) akurat ta co jest na siłowni to chyba najwięcej węglowodanów ma :D Trener polecił,więc się skusiłam :] a trenera trzeba słuchać ;) I weszło w nawyk :P Mniam mniam,gęściutkie,słodziutkie,niczym obiadek. mam chody w recepcji na gęstszą tą odżywkę ;) Zawsze jak oddaje kluczyk od szatni pytają "to co zwykle?"jak nie powiem,że poprosze słodkiego to dostaje takiego jak "jogurt pitny";) Więc musze dodać,że poprosze słodkiego :P

Gość kitkakitka
nie lepiej kupić w sklepie z odżywkami worek gainera i nosić sobie porcje? na siłowniach często oszukują i nie dają całych miarek. ja kupuję w sklepie, i potem tylko okresloną porcję w shakerze w torbie i tyle

ten gainer,który mnie interesuje (bo chodzi o dużą ilość węglowodanów w moim przypadku)niestety jest bardzo drogi i mnie póki co nie stać na jednorazowy długoterminowy wydatek :/ pijam gain fasta ;) A kupować taniego gównianego nie będę.sprawdzałam na necie ceny i zawartości węglowodanów ;) nie wiem jak to jest na tych siłowniach,ale w każdym bądź razie ja dostaje gęstego,bardzo słodkiego i pożywnego ;) A taki powinien być z tego co wiem ;)

Gość gość
Dziewczyny, a czy mozna przytyć ćwicząc w domu? Nie lubię chodzić na siłkę, raz, że tam duzo facetów, dwa - na dobrą siłkę mam daleko. Mam w domu cieżarki - 1,5kg i 2 kg oraz obciązniki na kostki o tej samej wadze. Czy ćwicząc 3-4 razy w tygodniu np. z Mel B na posladki i uda, ale z ciezarkami, powiekszę te część ciała??? Dodam, ze jestem na diecie białkowej. Pozdrawiam!!!

Gość gość
W dłuższym okresie mogłabyś powiększyć, ale prędzej rozwalisz sobie stawy przez te obciążniki.

Gość kaakakakakk
na powiększenie mięśni jest jeden sposób trening siłowy podnoszenie ciężarków o takiej wadze , żęby zrobić od 8 do maksymalnie 12 powtórzeń i tak kilka serii

Gość gość
kakakakaka - czytałam o tym, dzieki za przypomnienie:) ale jak zorganizowac to w domu? Może masz jakiś pomysł bo ja nie mam pojęcia :/

Gość kaakakakakk
rozumiem, ze chodzi ci głównie od pasa w dół? najprostsze ćwiczenie to półprzysiady, plecy proste, tak żeby uda maksymalnie schodziły do pozycji, w której będą równoległe do podłogi jak robisz więcej niz 12 powtórzeń to jakieś obciążenie jak będziesz robić dużo powtórzeń , to spróbuj takie ćwiczenie: krzesło , kładziesz jedną nogę na krześle, np. prawą i wchodzisz na krzesło, potem odstawiasz z powrotem lewą nogę w dół i znowu do góry chodzi o to, żeby cały czas pracowała jedna noga, tak samo plecy proste dokłądnie wykonujesz i tak samo do 12 powtórzeń, jak robisz więcej- obciażenie do rąk na pośladki dobre są nożyce w leżeniu na brzuchu ! tu możesz robić więcej powtórzeń aż poczujesz jak "palą" cię mieśnie jak będziesz robić dużo powtórzeń to możesz założyć obciążenie na nogi, na kostki

Ja polecam też wykroki,alternatywa dla przysiadow ;) Dają moc :P bo ja czułam cały tyl nóg i pośladki :D przysiady to proponuje z piłką gimnastyczną przy ścianie ;) Łatwiejsze w wykonaniu,nie męczą tak i są bardziej efektywne ;) Ale pamiętaj,że najlepiej ćwiczyć całe ciało :)

Gość gość
Dzieki dziewczyny za tak konkretną pomoc!! Kakakakak - półprzysiady robię co drugi dzień. Wykonuje zwykle 4 serie po 12 powtórzeń, trzymając w rekach ciężarki o łącznej wadze 4kg. Z krzesłem też próbowałam, ale z moja równowagą jest różnie wiec odpuściłam żeby to sie źle nie skończyło;) Na pewno zaczne robic nożyce, czuje, że to bedzie hardkor:D Kaha - niestety nie mam piłki... a co do wykroków, nie wiem czemu, ale te ćwicznia bardzo obciążają mi kolana. Zawsze przed treningiem rozgrzewam stawy, ale zawsze po wykrokach mam bóle, dlatego przestałam je wykonywać. Ale oczywiście dzięki za pomoc:)!!!!!!!!! Pozdrawiam!!!!!!!!!!!

Gość kaakakakakk
ja nikomu nie polecam wykroków , bo kolano nie jest przygotowane do takich obciążeń, jak stawiasz stopę to cały cieżar ciała leci ci do przodu i ty kolanem musisz je zahamować, kolano fizjologicznie tak nie pracuje stąd te bóle a co wchodzenia na krzesło , prosta rada stań przy ścianie, tak żeby lekko podpierać się ręką, dzięki temu zachowasz równowagę, całą stopę położyć na krześle, plecy proste, to bardzo daje w kość więc jest skuteczne

Ja tam robię i wykroki(i nic mi się nie dzieje mało tego mam też w rękach hantle) i przysiady głębokie dzięki piłce,bo łatwiejsze z ciężarkiem;) A koszt piłki od 20zł w promocji max do 50zł :P robie też martwy ciąg na pośladki i go ładnie podniosłam pośladki :] Oraz "dzień dobry";) Oczywiście cwiczenia na biceps,triceps,barki :) I troszkę na maszynach ;)

Gość gosc2
Mam niedowage. I chcialabym zaczac cwiczyc . czy bedzie to zdrowe ? wiem ze dzieki treninga zamist przybierac tluszczu beda miesnie . zy to prawda .?

Gość gość
żeby były mięśnie powinien być odpowiedni trening siłowy i dodatni bilans kaloryczny, oczywiście bogatszy w białko z odpowiednią ilością węglowodanów i tłuszczy. I nie mam tu na myśli takich rarytasów jak słodycze, chipsy, fastfoody i słodkie napoje.